Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Για αυτούς/ές που αναρωτιούνται αν άξιζε.

17 Νοέμβρη: ημέρα ιστορική για τη σύγχρονη δημοκρατία..Αναρωτιέμαι πώς είναι αυτή η μέρα για κάποιους/ες αγωνιστές/τριες του τότε, που δεν εξαργύρωσαν τον αγώνα τους με μία ακριβοπληρωμένη καρέκλα. Πώς να νιώθουν άραγε βλέποντας τη δημοκρατία μας σήμερα, υπέρ της οποίας αγωνίστηκαν με όραμα?

Άραγε πώς να νιώθουν βλέποντας νέους/ες να μην τολμούν να μιλήσουν, όχι λόγω μιας παράνομης δικτατορίας αλλά μίας "νόμιμης δημοκρατίας" της αρπαχτής, της αραχτής και της αναξιοκρατίας?

Άραγε, τι να θυμούνται όταν περνάνε μπροστά από το Πολυτεχνείο και βλέπουν την αγωνία στα μάτια φοιτητών/τριών για το μέλλον και την απογοήτευση μερικών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ακριβό και απολύτως απαραίτητο μεταπτυχιακό?

Άραγε θυμώνουν όταν ο αγώνας για ιδεώδη σήμερα ερμηνεύεται σαν ευκαιρία για ξεσπάσματα αδικαιολόγητης βίας και εκδηλώσεις παρανοϊκής ισχύος?

Άραγε τι να σκέφτονται, βλέποντας τα «δημοκρατικά» δελτία ειδήσεων στα Μ.Μ.Ε. που είναι φιμωμένα και κατευθυνόμενα από «δημοκρατικές» εξουσίες?

Άραγε, τι να αισθάνονται, βιώνοντας τον ξεπεσμό των οραμάτων και των ιδεών και την κυριαρχία του βολέματος και του χρήματος?

Άραγε πού βρίσκουν τη δύναμη να μη φωνάξουν αγανακτισμένοι/ες ότι δεν αντέχουν να βλέπουν τον αγώνα τους να ξεφτιλίζεται κάθε μέρα?

Άραγε, αξίζει εντέλει να είσαι ήρωας, όταν η μνήμη του αγώνα σου είναι απλά η αφορμή για κοσμικά σουαρέ και στεφάνια με εξωτικά λουλούδια πληρωμένα από ένα υπό πτώχευση κράτος?

Για αυτούς/ες που αναρωτιούνται… ένα μεγάλο Ευχαριστώ! Κι ένα ειλικρινές Συγγνώμη….

12 σχόλια:

alterego είπε...

Νοιωθω την αναγκη Αγνη να ενωσω την φωνη μου με την δικη σου και να πω και εγω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους αυτους που αγωνιστηκαν ανιδιοτελως για μια καλυτερη πατριδα.
Αυτοι το χρεος τους το κανανε τωρα ειναι η σειρα μας.


Καλο απογευμα

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μόνο η μνήμη μένει.
Τα λουλούδια, πλαστικά, μοιάζουν
και από πράξη μεγαλείου, την καταντήσανε, σώου φτηνιάρικο.

evi είπε...

Αγνή μου ,
έχεις δίκιο σε όλα όσα λες αλλά θα κρατήσω το φως της μέρας για σήμερα που είναι μια μέρα μνήμης. είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι ήταν εκεί- στο Πολυτεχνείο, ξέρουν πολύ καλά γιατί και ξέρουν και τί άξιζε. και υπάρχουν και πολλοί αγωνιστές που σήμερα κάθονται σε ακριβοπληρωμένες καρέκλες - αυτό δεν αναιρεί τους αγώνες τους κατά τη γνώμη μου . άλλωστε ο καθένας διαγράφει μια πορεία και κάνει τις επιλογές του .

ας κρατήσουμε το φως και ας αφήσουμε τα μίζερα για τις υπόλοιπες μέρες .

θα επανέλθω με φως σε επόμενη ανάρτηση .

καλό βράδυ και αγωνιστικούς χαιρετισμούς όπως η μέρα απαιτεί.

Savvina είπε...

Πολύ σωστά τα λές Αγνή μου...
Μπράβο σου...
Και εγώ μαζί σου.

Καλό βραδάκι κοριτσάκι.

Αγνή είπε...

Χαίρομαι φίλε alter ego γιατί χρειάζεται να ενωθούν πολλές φωνές για να φτάσει το ευχαριστώ στα αυτιά αυτών των λίγων..
Τώρα είναι η σειρά μας..

Αγνή είπε...

Γιαγιά Αντιγόνη,

καλώς ήρθες. Πλαστικά και σκονισμένα. Σώου επιπέδου κομπογιαννίτων μάγων έχουμε γίνει...

Αγνή είπε...

Εύη μου,

έχεις δίκιο. Από την άλλη, αυτό το φως ήθελα κι εγώ να θυμίσω. Το φως των πραγματικών ιδεών, των οραμάτων, της ζωής..

Αγνή είπε...

Σαββινάκι,

μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα, μακάρι να υπάρξει πάλι ένα πολιτικό και κοινωνικό όραμα. Αν και αυτή τη στιγμή, είναι όλα τόσο σκοτεινά που η μιζέρια υπερβαίνει τα κόμματα και τις πολιτικές αποχρώσεις.

MOLEMOU είπε...

Για αυτούς/ές που αναρωτιούνται αν άξιζε.
17 Νοέμβρη: ημέρα ιστορική για τη σύγχρονη δημοκρατία..Αναρωτιέμαι πώς είναι αυτή η μέρα για κάποιους/ες αγωνιστές/τριες του τότε, που δεν εξαργύρωσαν τον αγώνα τους με μία ακριβοπληρωμένη καρέκλα.ANTE NTE POS NA EINAI AUTH SHMERA KAI TI KANOUNE................KAI POS GIA KAPOIUOUS ALLOUS POU THN EKSARGIROSANE.

Αγνή είπε...

Ακριβώς φίλε Molemou, αυτό είναι το θέμα... μα την αλήθεια, θα ήθελα να ακούσω κάποιον/α από αυτούς/ές τους/τις ιδεολόγους, να μας πούνε την ιστορία από τη δική τους πλευρά..που φαντάζομαι θα είναι και πιο κοντά στο τι πραγματικά έγινε..


Τις καλημέρες μου στην ξενιτιά!

nikos είπε...

Έτσι ακριβώς είναι....
Πολύ σωστα.......
Καλή σου μέρα!!!!!

Αγνή είπε...

Και μη χειρότερα Νίκο μας...

την καλημέρα μου από Θεσσαλονίκη

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου