Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αγάπη μου, δεν έχω μαγειρέψει σήμερα...

Είναι κάποιες φορές που προτιμούμε να μην πούμε άμεσα κάτι και επιλέγουμε να δώσουμε το μήνυμά μας με έμμεσο τρόπο.
Βρίσκουμε λοιπόν διάφορους μη λεκτικούς τρόπους για να πούμε αυτό που θέλουμε. Αυτό μάλλον μας κάνει να νιώθουμε λίγο περισσότερο άνετα και να περνούμε τα μηνύματά μας λίγο 'ανώδυνα' και γιατί όχι με αρκετή δόση χιούμορ.
Ας γίνω λίγο πιο σαφής και να δώσω το σενάριο που έχω στο μυαλό μου.
Είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα (αλήθεια που πήγε η Άνοιξη; ) και το τηλέφωνο χτυπάει.
-Πάμε για καφέ και ψώνια ;
-Καλή ιδέα !!! Σε μια ώρα ραντεβού στο κέντρο.
Κάνεις τις βόλτες σου , καφεδάκι παραλιακά με φίλες, shopping therapy, και συνειδητοποιείς ότι μεσημέριασε και δεν έχεις μαγειρέψει.
Επειδή λοιπόν σου φαίνεται λίγο 'γαϊδουριά' να του πεις κατάμουτρα ότι φαγητό σήμερα δεν έχει, μπορείς να τον υποδεχτείς με το υπέροχο αυτό φορεματάκι - ομελέτα, και το συνοδευτικό λουκάνικο και να 'ελαφρύνεις' την ατμόσφαιρα. Έτσι χωρίς λόγια αλλά με παραστατικό τρόπο θα δώσεις το μήνυμά σου χωρίς να σκέφτεσαι 'πως να του το πω ' ή να του το ΄φέρω μαλακά' .
καλημέρα σας
η φωτογραφία από το http://www.ethnos.gr/ και η έμπνευση της Ισπανίδας Agatha Ruiz De La Prada που παρουσιάστηκε στα ντεφιλέ της εβδομάδας μόδας του Μαϊάμι.

4 σχόλια:

ELENI είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ....ΕΞΥΠΝΟ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΟΥΝ ΜΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ...

Αγνή είπε...

Ναι!!!Το φοράς, του το λες και σε τρώει ζωντανή..καθώς νηστικός άντρας=θυμωμένος άντρας!!Αν δε, έχεις χρησιμοποιήσει και την πιστωτική του... την έκατσες με το ομελετολουκανικοφόρεμα!!!

gnostosagnostos είπε...

τα εσωρουχα καλα δεν λεω,αλλα θελουμε κατι το διαφορετικο ρε κοριτσια...οπως το φορεμα,πολυ καλη ιδεα και δεν φαινονται και οι λεκεδες...;)

evi είπε...

απόλυτη σύμπνοια βλέπω για το φορεματάκι.
υπερψηφίστηκε από τους συμμετέχοντες οπότε λέω να το φορέσω αύριο...
ε για μια φορά την εβδομάδα το σκέφτομαι, μη το βαρεθούμε κιόλας ε; (πόση ομελέτα να φάει πια; )
φιλιά σε όλους και όλες .

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου