Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Άντρες, προσοχή στις λέξεις! (από την αναγνώστρια Ελένη)

ΚΑΛΑ Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να βάλουν τέλος σε έναν καυγά όταν θεωρούν ότι έχουν δίκιο και πρέπει να σκάσεις. Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις το «καλά» για να περιγράψεις το πώς φαίνεται μια γυναίκα – αυτό θα προκαλέσει έναν απ’ αυτούς τους καυγάδες.
ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ Αυτό είναι μισή ώρα. Είναι ισοδύναμο με τα πέντε λεπτά που θα κρατήσει ο αγώνας ποδοσφαίρου λίγο πριν πας για να πετάξεις τα σκουπίδια, οπότε είναι δίκαιος όρος.
ΤΙΠΟΤΑ Αυτό σημαίνει «κάτι» και θα έπρεπε να είσαι πολύ προσεκτικός. Το «τίποτα» χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει την διάθεση που έχει μια γυναίκα που θέλει να σε γυρίσει μέσα έξω, πάνω κάτω και ανάποδα. Το «τίποτα» συνήθως σηματοδοτεί έναν καυγά που θα κρατήσει «πέντε λεπτά» και θα τελειώσει με το «καλά».
ΔΟΚΙΜΑΣΕ (Με ανασηκωμένα φρύδια) Αυτό είναι μια πρόκληση. Μια πρόκληση η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μια γυναίκα να αναστατωθεί για «τίποτα» και θα τελειώσει με το «καλά».
ΔΟΚΙΜΑΣΕ (κανονικά φρύδια) Αυτό σημαίνει «παραιτούμαι» ή «κάνε αυτό που θέλεις γιατί δε με νοιάζει». Θα πάρεις ένα «προχώρα με ανασηκωμένα φρύδια» μέσα σε λίγα λεπτά, που τα ακολουθεί το «τίποτα» και «καλά» και θα σου μιλήσει περίπου σε «πέντε λεπτά» όταν ηρεμήσει.
ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ Δεν πρόκειται για πραγματική λέξη, αλλά είναι μια μη-λεκτική δήλωση συχνά παρεξηγημένη από τους άντρες. Ένας «δυνατός αναστεναγμός» σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή πιστεύει ότι είσαι βλάκας και αναρωτιέται γιατί χάνει το χρόνο της να κάθεται και να διαφωνεί μαζί σου για το «τίποτα»
ΕΛΑΦΡΥΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΣ Και πάλι δεν πρόκειται για λέξη, αλλά μη-λεκτική δήλωση. Ο «ελαφρύς αναστεναγμός» σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένη. Το καλό που σου θέλω είναι να μην κουνηθείς ή αναπνεύσεις και θα παραμείνει ευχαριστημένη.
ΕΝΤΑΞΕΙ Αυτή είναι μια από τις πιο επικίνδυνες δηλώσεις που μπορεί μια γυναίκα να κάνει σε έναν άντρα. «Εντάξει» σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνο να σκεφτεί πολύ και σοβαρά πριν σου ξεπληρώσει ό,τι είναι αυτό που της έχεις κάνει. Το «εντάξει» συχνά χρησιμοποιείται μαζί με τη λέξη «καλά» και σε συνδυασμό με ένα «ανασηκωμένο φρύδι».
ΔΟΚΙΜΑΣΕ! Κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, θα βρεθείς σε πραγματικά μεγάλο μπελά.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝ’ ΤΟ Αυτό δεν είναι δήλωση, είναι προσφορά. Μια γυναίκα σου δίνει την ευκαιρία να βρεις έναν οποιοδήποτε λόγο ή δικαιολογία μπορείς για ό,τι είναι αυτό που έκανες. Έχεις μια δίκαιη ευκαιρία με την αλήθεια, γι’ αυτό πρόσεχε και δεν θα πάρεις ένα «εντάξει»
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Μια γυναίκα σε ευχαριστεί. Μην λιποθυμήσεις. Απλώς πες παρακαλώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το «ευχαριστώ». Μια γυναίκα θα πει, «ευχαριστώ πολύ» όταν είναι έξαλλη μαζί σου. Δηλώνει ότι την έχεις προσβάλλει τα μέγιστα, και θα ακολουθήσει ένας «δυνατός αναστεναγμός». Πρόσεχε να μην ρωτήσεις τι έχει μετά το «δυνατό αναστεναγμό», καθώς θα σου πει μόνο «τίποτα».

7 σχόλια:

evi είπε...

τόσοι κωδικοί- που να τους μάθουν οι καημένοι...
άλλα λέω , άλλα κάνω κι άλλα ενοοω...που λέει και το τραγούδι.

αυτό με τα 5 λεπτά...ανθή τί σου θυμίζει; you know what i mean, I am sure.

επίσης στη ερώτηση : έχεις κάτι;
η απάντηση είναι :τίποτα και ακολουθεί δυνατός αναστεναγμός.
εκείνος λέει: φεύγω
και αυτή :καλά - ελαφρύς ανααστεναγμός - σε παρακαλώ φύγε.

ερμηνεία ;

άβυσσος ....

Anthoula είπε...

χαχαχα πολύ καλά τα λες!

gnostosagnostos είπε...

ποτε θα βγει ολοκληρωμενο λεξικο???για να ξερουμε ρε παιδι μου γιατι μας γκρινιαζετε...

kopria είπε...

Δεν υπάρχει λεξικό, οι ορισμοί μπορούν να μεταβληθούν κατά το δοκούν...

evi είπε...

πάντως ο Μπαμπινιώτης δε βοηθάει...

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Kαλημέρες από τα νότια κυρίες μου. Χρόνια πολλά στην Αγνή μας, καθώς πληροφορούμαι ότι σήμερα έχει γενέθλια.

Πάντα ευτυχισμένη, λοιπόν, η καλή μας φίλη.

Τα σέβη μου και τα φιλιά μου.

Αγνή είπε...

Υπάρχει όμως μια φράση που δεν έχει κρυμμένο νόημα: όταν μια γυναίκα λέει "δεν αντέχω άλλο", σημαίνει "δεν αντέχω άλλο"!!!! Σε όποια περίσταση και να το πει!!

Πάνο σε ευχαριστώ!Ναι, σήμερα έχω γενέθλια!!Κλείνω κι εγώ τα 25: άστα Πάνο, δύσκολη ηλικία!Συνειδητοποιώ ότι μεγαλώνω!!Για αυτό, προβλέπεται τσίπουροποσία το μεσημέρι με παρέα, καθώς ....κομματάκι βαριά τα 25!!!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου