Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Εικονικός χώρος

Σε συνέχεια της ανάρτησης της Αγνής για την εικονική φιλία παρουσιάζω ένα μέρος ενός βίντεο για τον εικονικό χώρο, που είχα κάνει πριν από αρκετό καιρό... Τότε με ενδιέφερε ο εικονικός χώρος και η αίσθηση που παίρνουμε από αυτόν... Πάντα μου φαινόταν τόσο πραγματικός! Λάτρεψα την ταινία The Matrix! και περνούσα απίστευτα πολλές ώρες στον υπολογιστή προσπαθώντας να αποδώσω πραγματικούς και φανταστικούς χώρους... Η αποψή μου ήταν ότι ουσιαστικά μέσα από την λειτουργία της μνήμης, ένα βίωμα εικονικό δεν διαφέρει και ιδιαίτερα ή και καθόλου από ένα πραγματικό. Διαφέρει όμως τελικά στο ότι βιώνεται με λιγότερες αισθήσεις. Λειτουργεί η όραση και η ακοή (αν έχει μουσική το βιντεο) και έχω κάνει και διαδραστικά περιβάλλοντα..., αλλά δεν μυρίζει ποτέ ο αέρας, ούτε αναπνέεις την υγρασία μιας βροχερής μέρας, ούτε μπορείς να νιώσεις ζεστασιά, κρύο, απαλότητα, ... Και ούτε να αγκαλιάσεις και να φιλήσεις αγαπημένες φίλες ( για σας μιλάω αγαπητές Αγνή, Εύη, Μαρία, και πολυαγαπημένη Ειρήνη που μας σκλάβωσες σημερα κυριολεκτικά με την εξαιρετική και ανοιχτόκαρδη φιλοξενία σου και την υπέροχη μαγειρική σου!)

3 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Anthoula μου θα μας λυποθημήσεις στο τέλος... Τι θέλεις και μας ωθείς στο κενό;

Τα φιλιά μου, αστειεύομαι.

Αγνή είπε...

Πωπω Ανθούλα, κάποια στην παρέα έχει μεγάλο ταλέντο στον υπολογιστή .. και επιστημονική - στην κυριολεξία- φαντασία. Η αρχιτεκτόνισσα κάνει εξίσου θαύματα.. με τις υπόλοιπες άπειρες σου ιδιότητες!!!!!!!!!!

evi είπε...

η περιιήγηση σε ένα εικονικό περιβάλλον έχει κάτι το συναρπαστικό. Δε θα ξεχάσω το εικονικό ταξίδι στην Αρχαία Ολυμπία που ήταν σαν να το ζούσα. Ομως αυτο που λες για τις αισθησεις ειναι το σημαντικότερο - τα εικονικά περιβάλλοντα μας δινουν μια αποσπασματική εικόνα- όπως η 'e- φιλία' και το 'e- φλερτ ' που γράψαμε σε προηγούμενες αναρτησεις . Αν δε ζησεις μια κατάσταση ή ένα άτομο με όλες τις αισθησεις , να νιώσεις την αυρα του, θετική ή αρνητική , έχεις μια αποσπασματική εικόνα που ίσως τελικά να είναι και λανθασμένη.
και όπως έγραψε ο Oscar Wilde :τίποτα δε μπορει να θεραπεύσει την ψυχή παρα μόνο οι αισθήσεις, αλλά και τίποτα δε μπορεί να θεραπεύσει τις αισθήσεις παρα μόνο η ψυχή.

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου