Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Πόσο πάει η ανάσα??

Χθες με έκπληξη άκουσα σε ειδήσεις του Σκαϊ ότι 32 στρέμματα δασικής γης παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Ιερή Μητρόπολη για τη δημιουργία ενός ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία: "«Δώρο» αξίας τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ, μεσούσης μάλιστα της κρίσης για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, έκανε ο Αλέξανδρος Κοντός, ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμο. *Είναι μία έκταση 32 στρεμμάτων, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και στον δρόμο Πανοράματος-Θέρμης, που δόθηκε «κατά κυριότητα» στον Ανθιμο για να φτιάξει εκκλησιαστικό ίδρυμα με τον τίτλο «Κέντρο αποθεραπείας-αποκαταστάσεως και ξενών αποκαταστάσεως για άτομα ηλικιωμένα και άπορα». Φορέας κατασκευής του έργου είναι η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.*Η έκταση αυτή, που έχει χαρακτηριστεί δασική, είναι μέρος κοινόχρηστης έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων που το 1957 παραχωρήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας στο υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας «υπέρ του εθνικού οργανισμού πολεμιστών Ν 751/48 Βορείου Ελλάδος». Ο σκοπός της παραχώρησης δεν εκπληρώθηκε ποτέ! *Το 1979 τα 900 στρέμματα από αυτή την έκταση κηρύχθηκαν αναδασωτέα και τα 100, που γειτνιάζουν με τον δρόμο Πανοράματος-Θέρμης, χαρακτηρίστηκαν δασική έκταση. Το σύνολο αυτής της δασικής έκτασης απαίτησε ο μητροπολίτης, από τους πρώτους μήνες της μετάθεσής του στην πόλη"(http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=7594148).
Κι εγώ τώρα σκέφτομαι: εφόσον "θεωρείται ότι δέκα στρέμματα δάσους παράγουν 12 έως 20 τόνους οξυγόνου το χρόνο"(http://kpe-kastor.kas.sch.gr/dasos/b10/atmosphere.htm), άρα η Ιερά Μητρόπολη αυτή τη στιγμή κατέχει 40-65 περίπου τόνους οξυγόνο το χρόνο, για 12 εκ. ευρώ. Εάν επομένως βρούμε την κατανάλωση οξυγόνου σε μια παιδική ανάσα, με μια σχετικά απλή μαθηματική πράξη, θα είμαστε ικανοί να βρούμε την τελική τιμή της ζωής στον πλανήτη!!!
Πείτε μου: δεν είναι υπέροχο που χάρη στην πνευματικότητα και τα εφαρμοσμένα θρησκευτικά της εκκλησίας μας μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο κοστίζουν τα παιδιά μας, οι σύντροφοί μας, οι γονείς μας, οι φίλοι μας; Και κατά συνέπεια, μπορούμε να υπολογίσουμε τόσο τη δική μας όσο και την περιουσία του Θεού του ίδιου?? !!!!!
Όχι πείτε μου τώρα: εγώ σκέφτομαι ανάποδα ή κάτι ανάποδα πάει;;

Αχ!!Και μετά... ένας καλός φίλος με ειδικότητα παπαουρολογίας(http://papaourologia.blogspot.com/) και ένας εξίσου καλός φίλος με την ιδιότητα του τρελού του χωριού (http://otrelostouxwriou.blogspot.com/) αναρωτιούνται για τον ανθρωποκεντρισμό και τη συμπόνια!!!!Αχ Αχ!!! Πεπαλαιώμενες αξίες!!!Αχαλίνωτος ρομαντισμός!!Δόξα τω Θεώ (κι ας ελπίσουμε ότι δεν είναι σε meeting)!!!

6 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Καλησπέρα σας..

αυτά διαβάζω και φωνάζω στην έρημο της αποβλάκωσης.. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

δασική έκταση..χμ.. μάλιστα..

με τι ευκολία χάνουν το νόημα οι λέξεις ε;

εξαρτάται απο τον χρήστη αυτών..

Κύριε σώσον μας απο τους εκπροσώπους Σου..

evi είπε...

τωρα τι σχόλιο να κάνει κανείς; απλά επιβεβαιώνεται η αναισχυντία και το θράσσος στο μεγαλείο τους.
'ο ζωοκτόνος αέρας τους' όχι απλά θα μας εξαφανίσει όλους μια μέρα αλλά βρωμάει κιόλας. μπόχα αναδύεται κανονική. ε, ξαναδείτε το βιντεάκι με τον κωσταντάρα (στην προηγούμενη ανάρτηση) και έχω καλυφθεί νομίζω.

φιλιά δε στέλνω σήμερα γιατί είναι τόση η μπόχα εδώ στα Βόρεια από όλα αυτά που νομίζω ότι θα τη μεταδώσω (σαν ανίατη ασθένεια είναι μου φαίνεται η θρασύτητα. ασε που μεταδίδεται ακόμα και με τον αέρα) .

venceremos είπε...

η στραβός ειναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε??
καλα κούλουμα να έχετε και οι τρεις,
φιλιά καρυστινά

------ είπε...

Καλησπέρα...τι κανεις;;
σε βρηκα στην καρυστινή κούκλα...εδω κατω....
Να διαβασω στην αποψινη μου εκπομπή την αναρτηση σου
Οταν η κυριακη ειχε νόημα;;;;
σ`ευχαριστω πολύ
Νανα΄Τσούμα ΝΕΤ 105,8

Αγνή είπε...

Ευρύνοε καλησπέρα!!Φώναζε κάποιος θα ακούσει, δεν μπορεί!!!

Εύη μη φιλάς κανέναν σήμερα, ούτε δικούς μας βόρειους!!!

Venceremos, να φυλάτε και να προσέχετε τον αγαπημένο σας τόπο!!!Βλέπετε εδώ τι γίνεται!!!


Νανά, καλώς ήρθες στην παρέα μας!!Χάρηκα που σου άρεσε η ανάρτηση!!Είσαι ελεύθερη να τη διαβάσεις, εφόσον πιστεύεις ότι μπορεί να αρέσει σε κάποιους/ες νοσταλγούς της παλιάς Κυριακής!!!Μεγάλη μου χαρά!!

------ είπε...

Σ`ευχαριστω πολύ....τη Δευτερα που εχω διωρο 10-12μμ....φιλια και καλό ΠΣΚΔ

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου