Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ: ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!!

Στο χθεσινοβραδινό μου εικονικό περίπατο στη blogογειτονιά, πέρασα από το σπίτι του Πάνου (http://papaourologia.blogspot.com), το σπίτι του Ευρυνόου ( http://otrelostouxwriou.blogspot.com/ ) και το σπίτι της φίλης venceremos ( http://kibouko.blogspot.com/). Και οι τρεις φίλοι είχαν πολλές όμορφες σκέψεις για τη φιλία, πραγματική και εικονική.
Με χιουμοριστική διάθεση, θα προσπαθήσω να περιγράψω τα πλεονεκτήματα της εικονικής φιλίας (γιατί διαφορετικά, το θέμα της πραγματικής φιλίας στις μέρες μας πέφτει κομματάκι βαρύ). Κατόπιν όσο ωρίμου σκέψεως μπορεί να έχει ένας σκεπτόμενος ανάποδα άνθρωπος, κατέληξα στα εξής πολύτιμα πλεονεκτήματα της εικονικής φιλίας:
1. Στην εικονική φιλία, μπορείς να είσαι με μια τεράστια παρέα, χωρίς να γίνεται ο χαμός από φωνές και τσιρίδες και χωρίς να ντρέπεσαι να πάρεις το τελευταίο κεφτεδάκι απο την πιατέλα. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να ακούς όλες τις κουβέντες, χωρίς να αλλάζεις κάθε 5 λεπτά θέση!!
2. Στην εικονική παρέα, μπορείς να φοράς παλιομοδίτικες πυτζάμες, να είσαι αξύριστος (για άντρες), αξύριστη (για γυναίκες) κι όμως! όλη η παρέα να λέει : μα τι γοητευτικός/ή ο/η τάδε..Κάθε φορά που εμφανίζεται είναι καλύτερος/η απο την προηγούμενη!!
3. Στην εικονική παρέα, μπορείς να αθετήσεις τα πιστεύω σου, χωρίς την κατακραυγή όλων. Π.χ. να γράφεις ένα συγκλονιστικό άρθρο που να υποστηρίζει την υγιεινή διατροφή, έχοντας δίπλα στον υπολογιστή σου ένα ζουμερό χοιρινό σουβλάκι πίτα απ'όλα, μια παγωμένη κόκα-κόλα και όλες τις γεύσεις πατατακίων αμερικάνικών εταιρειών (ούτε καν Tsakiris!!!)..
4. Στην εικονική φιλία, δεν είσαι υποχρεωμένος/η να είσαι διαθέσιμος/η ανά πάσα στιγμή. Αποφεύγεις άγρια ξυπνήματα στις 3 τα ξημερώματα, που ο/η φίλος/η μεθυσμένος/η κλαίει για μια παλιά αγάπη (που ούτε ο/η ίδιος/α θυμάται την επόμενη) και συ με ψυχραιμία, κρατώντας το θυμό σου, να λες 1000 φορές: ηρέμησε!
5. Στην εικονική φιλία επίσης, έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τις αντιδράσεις σου!!Πχ.. σου λέει ο/η φίλος/η κάτι που σε εξοργίζει και το βρίσκεις επιεικώς ανόητο: στην πραγματική φιλία, η αντίδρασή σου μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα!!Στην εικονική, ακόμη κι ένα άσχημο σχόλιο μπορεί να ανασκευαστεί!
6. Δεν σου κάνει το ήθος του/της εικονικού/ής φίλου/ης?? Κάνένα πρόβλημα. Ένα απλό Delete και ησύχασες!
7. Στην εικονική παρέα, μπορείς να ζήσεις την απόλυτη ερωτική σχέση, χωρίς ποτέ να απατήσεις το/την πραγματικό/ή σύντροφό σου!!
8. Στην εικονική φιλία, μπορείς να βοηθήσεις το/τη γριπωμένο/η φίλο/η, χωρίς να πρέπει να πέσεις κι εσύ στο κρεββάτι για 10 μέρες!!
9. Στην εικονική φιλία, μπορείς να πεις ό,τι σε ενδιαφέρει και ό,τι σου κατεβαίνει χωρίς να τρως την απόρριψη του τεράστιου χασμουρήματος του/της φίλου/ης. Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό να λες τον πόνο σου και να νιώθεις τον/την άλλο/η τελείως αλλού!!και να συνεχίζεις ο/η καψερός/ή να μιλάς και φυσικά να εκνευρίζεσαι!!
10. Η απόρριψη από ένα/μια εικονικό/ή φίλο/η δεν πονά τόσο πολύ. Έχεις πχ 50 αναγνώστες/τριες στο blog σου και γίνονται 49!! Την επόμενη όμως γίνονται 60!!Ουδείς αναντικατάστατος!
Ξέρω βέβαια ότι οι απόψεις μου αυτές, μπορεί να παρεξηγηθούν (σε πρόλαβα ρομαντική μου Εύη, ε??). Για αυτό υπογραμμίζω στο τέλος ότι: ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ!!Μερικοί από τους λόγους είναι:
1. Πόσο εύκολο είναι να στείλεις email στον/την εικονικό σου φίλο/η και να πεις: Έχω πεθάνει από ανία!Να πεταχτώ για ένα καφεδάκι??
2.Πόσο εύκολο είναι να στείλεις email στον/την εικονικό σου φίλο/η και να πεις(επίσης): Δε βγαίνω αυτό το μήνα!!Μου δίνεις 500 ευρώ και στα δίνω.. κάποια στιγμή ρε αδερφέ!!
3. Πόσα πια σουβλάκια και πατατάκια να φας κρυφά από όλους/ες?
4. Πόση ακτινοβολία να αντέξεις από τον υπολογιστή? Πόσες φωσφορίζουσες πεταλούδες να μετρήσεις όταν κλείνεις τα μάτια για ύπνο?
5. Πόσες φορές να σκοντάψεις σε κάθε είδους καλώδια (εκτυπωτή, δικτύου, ηλεκτρικού ρεύματος, ποντικιού, ηχείων και άλλων χιλιων αξεσουάρ) όταν σηκώνεσαι ζαλισμένος/η από 3 ώρες απόλυτου καθισιού στην καρέκλα?
6. Πόσα Delete να κάνεις πια? Χάνει και την αξία του...
7. Πόσες καλές φωτογραφίες να έχεις πια? Email, Facebook, Blog,Hi5, Hi6, Hi7....Hi1258, Myspace, Yourspace, His Space... Νισάφι πια!!
8. Πόσο να αντέξεις αυτά τα άτιμα τα greeklish που για να διαβάσεις 5 γραμμές θες 2 μέρες?
9. Πόσο να τσεκάρεις τα sitemeter, Statcounter κλπ για να τσεκάρεις αν είσαι συμπαθητικός/ή?
10.Και το πιο σημαντικό: Πολλά μπορείς να κάνεις μέσω υπολογιστή για να ξεγελάσεις τη μοναξιά σου. Αλλά πόσο εύκολο είναι να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου και να του δώσεις ένα φιλί στο μάγουλο??

7 σχόλια:

evi είπε...

παρε πρωτα απ' ολα ενα μεγάαααλο φιλί στο μαγουλο γιατί εισαι πραγματική φίλη και ΕΣΥ ειδικά μόνο εικονική δε θα μπορουσες να χαρακτηριστεις.
και να κανω τα παρακάτω συντομα σχολια :
1. είδα και γω τις σκεψεις των φίλων μας στα σπίτια τους (ο ορος του Πανου που τον δανειζομαι) και ομολογώ όλες ενδιαφέρουσες και αληθινές.
2.Είμαι σίγουρη οτι έτρωγες σουβλάκια όταν έγραφες για την υγιεινή διατροφή.
3. Αξυριστη ε ??? (βλέπε Παρρέν dear) xaxa - να συμπληρωσω και αχτένιστη και με τη σκουρη ρίζα ένα πόντο. Θέλουν βάψιμο πάλι τα υπέροχα ξανθά μαλλιά μου!!!
4. delete = διαγραφη = πόνος . Επιμένω οτι πάσης φύσεως delete ποναει.
5. δίδαγμα για το τέλος : σ' όποιον αρέσουμε.

Αγνή είπε...

χαχα!!! Το φιλί το παίρνω με χαρά και ευχαριστώ για τη μορφοποίηση του κειμένου (δε θα το έκανα με τίποτα!!)
Είσαι πολύ τυχερή που η ρίζα είναι μαύρη. εμένα άσπρη-κάτασπρη με μαύρες ανταύγειες. Το αξύριστη το παρακάμπτω...
Εγώ δεν έγραψα ποτέ για υγιεινή διατροφή!!!Γράφω κάποιες ψυχολογικές θεωρίες που δεν μπορώ να εφαρμόσω, αλλά ..όχι και υγιεινή διατροφή. Δεν με παίρνει. Εσύ και η Ανθούλα με ξέρετε..
Κι εγώ σε αγαπώ πολύ Ευούλα!!!Και την Ανθούλα, μη νιώσει παραπονεμένη. Μη με κάνετε delete κακομοίρες μου... θα έρθω και θα τραγουδώ κάτω απο τα μπαλκόνια σας.Και ξέρετε ότι δεν είναι καλό αυτό!!Φιλάκια Ευούλα και ευχαριστώ!!

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Για να δούμε τι έχουμε εδώ! Εύη, Αγνή κι Ανθούλα σε παγκόσμια συνωμοσία; Κάτσετε καλά κορίτσια! Μα κάτι μου λέει πως και αξύριστες, και ατημέλητες, αξιολάτρευτες είστε! Κι αν κάθε που σας στέλνω τα φιλιά μου μυρίζετε και λίγο τζατζικάκι, ε δεν χάθηκε ο κόσμος βρε αδερφέ: παραγγέλνω κι εγώ ένα σουβλάκι, με διπλή δόση σκορδογιάουρτο και πατσίζουμε.

Τα φιλιά μου και στις τρεις.

Αγνή είπε...

Ωχ Εύη!!ρεζίλι γίναμε..μας τσάκωσε στα πράσα ο Πάνος. Κάτσε να τα μπαλώσουμε: αξύριστες.. τρόπος του λέγειν..ξέρεις.. οι ελληνίδες με το φλογερό ταπεραμέντο κλπ κλπ.. και σουβλάκια??!!Σουβλάκια κι εσύ.. μια φορά το χρόνο..ξέρεις.. στο τσακίρ κέφι, χριστούγεννα, πάσχα,κάθε τετάρτη και σάββατο.. όσο για την παγκόσμια συνωμοσία: ε!!κι ο παπάς που είναι παπάς πρώτα τα γένια του ευλογάει..
Σου στέλνουμε όμως την αγάπη μας (παρόλο που μας τσάκωσες)!!!

Ευρύνοος είπε...

πάντα αναρωτιόμουν πώς γίνεται αυτή η υπέροχη εικόνα των γυναικών να είναι υπαρκτή..
τώρα διαπίστωσα οτι είναι ουτοπία..
(αστειεύομαι)..

απλά, πάντα ήμουν εναντίον του επιτηδευμένου, και του δήθεν, πλήν εξαιρέσεων..

γιατί ας πούμε να μην είναι αποδεκτόν η ρίζα άβαφτη ρε κορίτσια..
επειδή, το είπε η loreal και η rilken ας πούμε;
ναι, κι όμως, θα προτιμούσα να γνωρίσω μια γυναίκα "φυσική", και σε κάποια ιδιαίτερη στιγμή να με εντυπωσιάσει..
να εχω και τις δυο βερσιον δηλαδη..

οσο για τις εικονικές φιλίες , κάποιες κρατούν πάρα πολύ..
εγώ ας πούμε έχω φιλαράκια μέσα απο το δίκτυο, και περνάμε σούπερ, (βλέπε ομάδα Παυσανίας)..

και προσεχώς ίσως να κληθείτε να ανταμώσουμε κάποια στιγμή..
θα ήταν χαρά μου..

αλλιώς, εδώ είναι τόπος συνάντησης πνευμάτων.. των δικών μας..

χαιρετώ σας..

kiki είπε...

Πάντως, μπορείς να γνωρίσεις τόσο αξιόλογα άτομα όσο και απόλυτα επικίνδυνους και ψυχάκιες. Με κάποιους που γνωρίζεσαι, εύχεσαι πολλές φορές να μπορούσες να πιεις και καφεδάκι μαζί, αλλά συχνά η απόσταση εμποδίζει.

venceremos είπε...

καλησπέρα. Ευχαριστω για την αναφορά. μια χαρα τα λες..
φιλιά και καλο μήνα

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου