Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ??

απόσπασμα άρθρου από την ιστοσελίδα http://naturalfitness.pblogs.gr/2008/10/poios-apo-ta-dyo-fyla-adynatizei-pio-efkola.html Γιατί οι γυναίκες παχαίνουν ευκολότερα; Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για τα «δυνατά» και «αδύνατα» σημεία του κάθε φύλου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του μεταβολισμού, του εγκεφάλου, αλλά και ορισμένες παθήσεις. Το ότι υπάρχουν ασθένειες που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο από τα δύο φύλα είναι γεγονός. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, του πεπτικού και του γεννητικού συστήματος, στις παθήσεις των οστών, την κατάθλιψη και τους πονοκεφάλους. Επίσης, αδυνατίζουν δυσκολότερα και παχαίνουν ευκολότερα από τους άντρες. Όμως, παρ όλα αυτά, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες και αντέχουν καλύτερα στις ασθένειες. Ακόμη, για τις πέντε κυριότερες αιτίες θανάτου, δηλαδή καρδιοπάθειες, καρκίνους, εγκεφαλικά επεισόδια, χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων και δυστυχήματα, η αναλογία θανάτων των αντρών είναι από 40% έως 220% μεγαλύτερη απ ό,τι στις γυναίκες. Επίσης, οι μελέτες που έγιναν σε διάφορα πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού αποκαλύπτουν ότι αν και ο εγκέφαλος των γυναικών είναι πιο μικρός, λειτουργεί με διπλάσια ταχύτητα απ ό,τι των αντρών. Ας δούμε όμως τι λένε οι έρευνες για τα σημεία υπεροχής και αδυναμίας αντίστοιχα στα δυο φύλα. Αδυνάτισμα: νικητές οι άντρες Μια «αδικία» της φύσης κάνει το αδυνάτισμα αντρική υπόθεση! Σύμφωνα με το δρ Νicholaς Finer, διευθυντή κλινικών μελετών του πανεπιστημίου του Cambridge: Οι γυναίκες έχουν τη διπλάσια μάζα λίπους από τους άντρες, καθώς «παλεύουν» με περίπου 40 δισεκατομμύρια λιποκύτταρα, ενώ οι άντρες μόνο με 20 δισεκατομμύρια. Το βάρος των γυναικών αποτελείται κατά 20-25% από λίπος, ενώ αυτό των αντρών αποτελείται κατά 10-15% από λίπος και κατά 20-25% από μυς, που ζυγίζουν το 40% του βάρους τους. Καθώς λοιπόν οι μύες καταναλώνουν ενέργεια και οι άντρες έχουν περισσότερους από τις γυναίκες, είναι φανερό γιατί αδυνατίζουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα από αυτές. Γενικά οι γυναίκες παχαίνουν ευκολότερα από τους άντρες, γιατί: *Έχουν λιγότερη μυϊκή μάζα και περισσότερα λιποκύτταρα από αυτούς. *Κάνουν παιδιά. *Τα οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες), που παράγονται από τις ωοθήκες από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση, συντελούν στη δημιουργία αποθεμάτων λίπους σε επίμαχα σημεία (γλουτούς, μηρούς). *Εξαιτίας της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης (μετά τα 50 ο μεταβολισμός «τεμπελιάζει» και η καύση των θερμίδων μειώνεται περίπου κατά 10%).

3 σχόλια:

Αγνή είπε...

Όταν διάβασα αυτό, κατάλαβα επιτέλους ότι δεν έφταιγε εκείνη η υπέροχη τούρτα σοκολάτας με φράουλες. Ούτε τα προφιτερόλ. Ούτε τα βραδινά σουβλάκια.Ούτε οι σπέσιαλ πίτσες χωρίς λουκάνικο. Ούτε τα κάθε είδους "γυναικεία" κοκτέηλ στυλ τεκίλα φράουλα, μοχίτο κλπ.. ΟΧΙ!!!!!!! Είναι καθαρά βιολογικό!!!!!!!!!!

evi είπε...

ένα μόνο έχω να προσθέσω : σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου... (το μεγάλο μέγεθος φυσικά) και σε καθημερινή βάση μετά φαγητού ...αλλά και αυτο θέμα ορμονών είναι . σωστά ?

e-ioannis είπε...

η λυση ειναι μια:
γυμναστική !

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου