Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!!!

Η 25η Νοεμβρίου είναι μια σημαντική μέρα για τις σχέσεις των δύο φύλων!! Εγώ θα έλεγα κατά της βίας γενικότερα, να προσπαθούμε να σεβόμαστε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, να υπάρχει χώρος να ειπωθεί ό,τι ενοχλεί και να μην είμαστε εγωιστές. Παγκόσμια ημέρα ενάντια στον εγωισμό και τη αδιαλλαξία λοιπόν.. Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 7.00μ.μ. , στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 103 (Διαγώνιος), Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης – Αντινομαρχία Υγείας και Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών – Ε.Κ.Α.Ψ.Υ. θα υλοποιήσουν Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «3500/2006 – Εμπειρίες από την εφαρμογή του νόμου για την ενδοοικογενειακή βία» Όποιος/α λοιπόν έχει χρόνο και διάθεση, καλό είναι να την παρακολουθήσει και.. περιμένουμε τις αναρτήσεις σας για τυχόν σκέψεις σε σχέση με το θέμα!!
..........
Η εύη λέει
για το παραπανω θέμα
Να προσθέσω ότι υπάρχει μια διαδικτυακή καμπάνια με σύνθημα «Πείτε ΟΧΙ στην Βία κατά των Γυναικών» είναι μια παγκόσμια προσπάθεια του Αναπτυξιακού Ταμείου του ΟΗΕ για τις γυναίκες (UNIFEM) για το τερματισμό της βίας κατά των γυναικών. Στην Ελλάδα, το UNIFEM συνεργάζεται με την HumanAid γι'αυτή την πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει να αποδείξει ότι υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο κίνημα ανθρώπων που υψώνουν τη φωνή τους και απαιτούν ο τερματισμός της βίας κατά των γυναικών να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις παντού. Μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας σε ένα βιβλίο του Internet στο www.saynotoviolence.org ή στο www.humanaid.gr ως έκφραση της δημόσιας στήριξης και πρόσκληση για δράση. Ο στόχος είναι 1.000.000 υπογραφές. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 239.000 υπογραφές. Η εκστρατεία λήγει στις 25 Νοεμβρίου 2008, ημερομηνία κατά την οποία οι υπογραφές θα παραδοθούν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-Μoon με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το όνομά σας μετράει . Υπογράψτε και σεις .

2 σχόλια:

evi είπε...

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Μια στις τρέις γυναίκες κακοποιείται κατα τη διάρκεια της ζωής της. Η ζωή χωρίς βία είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και από την αλλη είναι ένα από τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζεται πολύ συχνα. Μπορούμε ολοι να κανουμε κατι γι αυτο .

Αγνή είπε...

Μπράβο Εύη που το βρήκες. Εγώ ήδη υπέγραψα!!! H UNIFEM είναι έγκυρος οργανισμός και υλοποιεί πολλές δράσεις.
Δεν έχει και φόβο να δώσουμε email...

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου