Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

e- φλερτ

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στις συνδέσεις και στη χρήση του διαδικτύου, οι Έλληνες είναι οι πρωταθλητές στο ψηφιακό φλερτάρισμα. Η υπηρεσία του Instant Messaging, η άμεση ανταλλαγη μηνυμάτων είναι η αγαπημένη μέθοδος που οι Έλληνες χρησιμοποιούν για να προσσεγγίσουν το άλλο φύλο. Αυτό φάνηκε σε έρευνα της υπηρασίας Windows Live Μessenger .
Από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας προέκυψε ότι το 70% των Ελλήνων χρηστών του instant messaging δηλώνει ότι το προτιμά, αφού τους απαλλάσσει από το άγχος της προσωπικής επαφής! Πρόκειται για ποσοστό το οποίο εμφανίζεται αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι! Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (το 27%) παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει το instant messaging για να πει "σ΄ αγαπώ" για πρώτη φορά.
Φαίνεται ότι μέσα από τις διαδικτυακές σχέσεις οι Έλληνες απελευθερώνονται πιο εύκολα. Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σχέσεων είναι και η εχεμύθια,πράγμα που τους επιτρέπει να φλερταρουν παράλληλα με περισσότερα από ένα άτομα πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας. Αρκετά προχωρημένοι είναι όμως οι Έλληνες και στις on-line ερωτικές σχέσεις, καθώς φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να αντικαταστήσουν το ραντεβού και την προσωπική επαφή με την κάμερα και την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν αναπτύξει πολλούς νέους τρόπους για να φλερτάρουν στο Διαδίκτυο.
Τα στοιχεία είναι από http://www.tanea.gr/
Με απογοητεύει προσωπικά αυτή η αποξένωση των σχέσεων μέσα από το Διαδίκτυο. Όσο κιαν δίνεται η ευκαιρία για γνωριμίες, δεν είναι δυνατό η οθόνη να αντικαταστήσει το φλερτάρισμα όπως το ξέρουμε, ειδικά στους νέους ανθρώπους. Ψυχρό και απρόσωπο είναι, αλλά και εύκολο όπως και οι καιροί που ζούμε.
Μα να λένε για πρώτη φορά 'σ' αγαπώ' μέσω διαδικτύου; και η μαγεία του πρώτου ραντεβού ; το πρώτο φιλί μέσω κάμερας; δε θέλω να πιστεύω ότι χάνονται και αυτά . Είμαι ρομαντική τι να κάνω....

4 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Δυστυχώς, Evi μου, το ανθρώπινο (κατά Ζολά) κτήνος είναι απίστευτο... κτήνος! Το internet, αντί να φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους το απομονώνει, είναι αλήθεια. Ας κοιτάξουμε εμείς οι υπόλοιποι να... απομονώσουμε τους...απομονωμένους!

Τα φιλιά μου και τις καλημέρες μου από τα νότια.

Αγνή είπε...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το δεις:

Σκέψου πόσο ρομαντικό είναι να μιλάς με κάποιον/α στο διαδίκτυο και να αποφασίσεις να βγεις πρώτο ραντεβού. Πώς θα τον/τη συναντήσεις/ πώς θα τον/την αναγνωρίσεις (αν δεν τον/την έχεις δει). Τι θα πείτε!!
Δες πχ την ταινία με Μεγκ Ράιαν και Τομ Χανκς!!
Αν η φύση του ανθρώπου είναι ρομαντική και το διαδίκτυο γίνεται ζεστό. Κι αν όχι.. και οι face to face συναντήσεις μπορούν να γίνουν κρύες..
Όλα είναι θέμα διάθεσης εντέλει!!

Rosa Canina είπε...

Simfwnw me tin Agni.Opws eisai sti zwi sou eisai sinithws kai sto net.
Vevaia iparxoun kai oi eksaireseis...

evi είπε...

ναι σιγουρα μπορει να ειναι ρομαντικο να συναντησεις καποιον η ακομα και να μιλησεις με καποιον΄στο νετ. (σαφως και επικινδυνο) δε σημαινει όμως οτι η επικοινωνια απο το διαδίκτυο μπορει να αντικαταστησει και την προσωπικη επαφη. τα νεα παιδια πλεον ζουν μεσω οθόνης. αυτο ειναι το απογοητευτικο... απομονωνμενοι όπως λεει ο Πανος. Κατα τ' αλλα ειναι ενδιαφέρον και συναρπαστικο να επικοινωνεις μεσω διαδικτυου αρκει να γνωριζεις οτι υπαρχει και ο εξω κόσμος.

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου