Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΥΤΟ????ΕΛΕΟΣ!!

Δεν μπορώ, θα σκάσω αν δεν το πω.. Ανοίγω την τηλεόραση η γριπωμένη, να ξεχάσω τον πυρετό και το βήχα, και πέφτω σε μια εκπομπή της Άννας Δρούζα "Μπορώ".Καλεσμένοι μια τρανσέξουαλ και ο σύντροφός της και πάνελ μια δικηγόρος, μια ψυχολόγος, μια ηθοποιός-δικηγόρος και άλλοι. Η καλεσμένη περιγράφει σκηνές κακοποίησης απο το παρελθόν της και παρόλο που τρέμει ολάκερη, η Δρούζα συνεχίζει να ρωτά, κάνοντας τη διαπίστωση ότι "τρέμεις κι ας πέρασανε τόσα χρόνια".Πετάγεται η ψυχολόγος και η δικηγόρος, αρνητικές κάθετα στο επάγγελμα της καλεσμένης, και αρχίζουν να την κατακρίνουν για την "επιλογή"της να γίνει τρανς. Η δε ψυχολόγος γυρνά στο σύντροφο της καλεσμένης και λέει ότι αγαπά ένα μασκαρά, γιατί μια τρανς απλά αυτό είναι!! Άλλωστε και η ίδια,όπως δήλωσε, ντύνεται άνδρας τις απόκριες!! Δε λέω τίποτα άλλο για αυτή την αθλιότητα που προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να παρακολουθήσω ως το τέλος γιατί ο θυμός μου δε μου το επέτρεψε! Μα καλά? δεν υπάρχει κάποιος θεσμός, κάτι, να σταματήσει αυτές τις κακοποιήσεις ανθρώπων σε δημόσια θέα? Εγώ αυτό που είδα είναι δύο ανθρώπους που περάσανε πολύ δύσκολα, βρεθήκανε και αγαπηθήκανε και εφόσον εμένα δεν μου προκαλούν κακό, χαίρομαι για αυτούς! Δεν έχει κανένας δικαιοδοσία να κρίνει τις επιλογές, την προσωπικότητα και τη ζωή του/της άλλου/ης. Ειδικότερα, αυτοί/ές που αποκαλούνται ειδικοί, που ο λόγος τους έχει μεγαλύτερη εξουσία και βαρύτητα. Έλεος αν ψυχολόγοι, δικηγόροι, ψυχίατροι και γενικότερα ειδικοί δεν έχουν τη γνώση να αγκαλιάζουν και να δέχονται τη διαφορετικότητα! Είναι εύκολο να λέμε τι είναι σωστό και λάθος, όταν οι ίδιοι/ες είχαμε την τύχη να έχουμε υποστηρικτική οικογένεια, δυνατότητα σπουδών, προοπτικές ποιοτικής ζωής. Καλό όμως θα ήταν να "μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου" για να αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και να κατανοούμε τις επιλογές του της άλλου/ης. Εντέλει ένα θα σας πω φίλοι και φίλες: όταν έχετε πυρετό, μην ανοίγετε τηλεόραση!!Εγγυημένα θα νιώσετε χειρότερα!! Ε!!μα!!

13 σχόλια:

Rosa Canina είπε...

To mono eukolo na krineis k me sfragida eidikou akomi pio egkiro....
Xamomili k kompreses gia ton pireto...k makria apo tv.

evi είπε...

το έπαθα και γω αγνή μου-τότε με εκεινον τον λαζαρίδη και όλο το δράμα που είχα κάνει το μέγα λάθος άρρωστη όντας να ανοιξω tv. (βλ. προηγούμενη αναρτηση μου) αληθεια αυτές οι ψυχολόγες που βγαίνουν στην τηλεόραση που στην ευχή τα πηραν τα πτυχία; που ; με ύφος 100 καρδιναλίων γίνονται τιμητές των πάντων. και τόσο συντηρητικές απόψεις και ταμπου που αναρωτιέμαι-είναι δυνατον να συμβαίνει; ηθικόν δίδαγμα :κλειστε την tv - ανοίξτε το ραδιόφωνο. η μουσική γιατρεύει.

Anthoula είπε...

Συμφωνώ Εύη - γι' αυτό δεν βλέπω πια σχεδόν ποτέ tv Αγνή μου! Τελικά είναι σκέτη κακοποίηση και δική μας και υποτίμηση της νοημοσύνης μας και των ηθικών αξιών και και και - μα πως αλλιώς θα μας εχουν στο χέρι αν δεν μας τρομοκαρτούν συνεχώς, βρε παιδιά? Άντε τα πήρα πάλι...

Περαστικά σου φιλενάδα Αγνή και γρήγορη ανάρρωση!

ELENI είπε...

αγνουλα μου συμφωνω απολυτα μαζι σου .εκανα το λαθοσ με το δημητρο και σταθηκαμε λιγο στο συγκεκριμενο καναλι και εφριξα....περαστικουλια λενα

e-ioannis είπε...

ΑΓΝΗ τι επαθες ?
σε ερωτευτηκε ο ιος της γριπης ?
κατι τού εδειξες,δεν μπορει ετσι στα ξαφνικα !!!

molemou είπε...

EDO KAI 5 XRONIA PERIPOU DEN VLEPO TV EKTOS APO EIDISIS KAMIA FORA OTAN TELO NA DO KAMIA SIRA MPENO STO DIKTIO KAI OLA KALA ;KAI DO STIN GERMANIA APO TA 30 KANIALIA TA 3 H 4 MPORIS NA DEIS:TIN KALIMERA MOU KAI KALI XRONIA

Αγνή είπε...

Άσε e ioanni τρελλός έρωτας!! δε λέει να με αφήσει, έχω κάνει τα πάντα για να με παρατήσει!Τι απεριποίητη με είδε, τι γκρινιάρα, τι βγήκα με τις φίλες βιταμίνες και τον θάψαμε!!Τίποτα!!εκεί κόλλημα!!

Αγνή είπε...

Άσε e ioanni τρελλός έρωτας!! δε λέει να με αφήσει, έχω κάνει τα πάντα για να με παρατήσει!Τι απεριποίητη με είδε, τι γκρινιάρα, τι βγήκα με τις φίλες βιταμίνες και τον θάψαμε!!Τίποτα!!εκεί κόλλημα!!

Αγνή είπε...

Ωχ!τόσο χάλια που ή κάνω διπλές αναρτήσεις σχολίων ή τα βλέπω διπλά!!

Αγνή είπε...

Λενούλα, να αφήσετε με το Δημητρό τις τρανσέξουαλ και να πάτε για περπάτημα!!Μόλις γιάνω, θα σας ξεσηκώσω μου φαίνεται!!

Αγνή είπε...

Molemou και μεις λέγαμε ότι στην Ευρώπη θα υπάρχει πολιτισμός!!Τελικά μόνο στην ποσότητα των καναλιών αλλάζει!!Καλή χρονιά, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και την οικογένειά σου και...κουράγιο εκεί στα ξένα!!Μη σας πιάνει νοσταλγία!Κι εδώ -εκτός από το φαγητό- τα ίδια είναι!!

evi είπε...

@αγνή
αρρωστη - άρρωστη φαγητό σκέφτεσαι?? αντε σύνελθε να πάμε καμιά βόλτα !!!!

@molemou
πόσο χαίρομαι που είσαι στην παρέα μας ! όντως η τηλεόραση είναι πλέον μια κατάντια με ελάχιστες καλές εκπομπές.Ακόμα και οι ειδήσεις reality έχουν γίνει. Επιμένω στο καλό ραδιόφωνο - είναι φανατική ακροάτρια στο 2ο πρόγραμμα και προσπαθώ να ελεγχω την tv στο σπίτι.Ας τους μαζέψει επιτέλους κάποιος.

@λένα και @rosa Canina
ενα καλωσόρισμα και από μένα.χαίρομαι που τα λέμε.

Ράνια είπε...

έχω αρχίσει να αιδιάζω πια με την τηλεόραση!!!στον βωμό της τηλεθέασης χάνεται κάθε ίχνος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι αν πουλάει και για το αν είναι εμπορικό!!!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου