Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης
Δεν ξεχνάμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids.Αποφεύγουμε την ελλειπή και αποσπασματική ενημέρωση. Πιστεύουμε οτι είναι υπόθεση ατομικής ευθύνης και σοβαρότητας . Διαβάστε για τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε και να πάνω απ΄όλα να προσέχετε . Είναι υπόθεση δική σου , δική μου , δική του .

Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες από την Μαριάννα

Το αρχείο αυτό πάρθηκε από το site: http://www.youtube.com/watch?v=7uWynkMaVno

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Καλή επιτυχία κορίτσια!!

Αγαπημένες μου Αγνή και Ειρήνη
σας στέλνω τις ευχές μου για καλή επιτυχία την Κυριακή - είμαι βέβαιη πως θα τα πάτε μια χαρά και με την ευκαιρία σας αφιερώνω το ποιηματάκι που έγραψα για την περίσταση . Προς Θεού δεν είναι ποίηση .. έτσι για να χαμογελάσετε λίγο και να διώξετε το αγχος είπα να σας γράψω κάτι. Επίσης για όλους όσους τυχόν το διαβάσουν και συμμετέχουν στο περίφημο αυτό test, ευχές πολλές .
Εμπρός κορίτσια ,
Δυνατά !
στην πρόκληση μπροστά σας.
Τίποτα μη φοβόσαστε
Θα είμαστε κοντά σας.
Άλλωστε είστε έξυπνες
και με μυαλό ξυράφι
άριστα θ' απαντήσετε
σε ό,τι κιαν σας λάχει.
Από τα βάθη της καρδιάς
επιτυχία να 'ρθει
όλοι απ΄το blog ευχόμαστε
Αγνή και Ειρηνάκι.
Εύη
28/11/08.

AN MENETE AKOMH ME ΓΟΝΕΙΣ..ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!!

Τελικά και το σκονάκι, θέλει τέχνη, μυστικότητα και όχι ... ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις!!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΦΗ!!

Διάφορα φροντιστήρια προτείνουν τεστ για να τσεκάρουμε τις γνώσεις μας. Μην αποθαρρυνθείτε αν τα κάνετε και δεν ξέρετε πολλά. Μια ερώτηση να πέσει και να την έχετε αποστηθίσει, δεν είναι κακό.. Ειδικότερα τα τεστ των εξετάσεων της ΜΟΔ, ανεβάζουν λίγο την αυτοπεποίθηση.. Δοκιμάστε τα σαν παιχνίδι!!!!Και οπωσδήποτε με παρέα και καλά στοιχήματα!! http://www.karfis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=69

ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ STRIKES AGAIN!!!!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ!ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ! Λατρεμένη μου ομάδα,καλημέρα.Το μήνυμα έχει αγαπητικό και απολογητικό χαρακτήρα ,γιατί ενώ σας επισκέπτομαι κάθε μέρα,ενώ συνεχώς σας έχω στο μυαλό μου,δεν κατάφερα να στείλω ακόμα πραγματάκια στη σελίδα .Κι ενώ ενημερώνομαι,ψυχαγωγούμαι και σιγοτραγουδώ τα στιχάκια της θαυμάσιας μουσικής υπόκρουσης (συγχαρητήρια και πάλι στις τρεις θεές για την επιλογή των κομματιών), προσπαθώ να μαζέψω τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις ,κάνω τεστάκια μνήμης γιατί ....ου γάρ έρχεται μόνον...και ετοιμάζομαι για την περίφημη αναμέτρηση της Κυριακής.Ναι ,είμαι μία από τις 175.000.!!! Παρολαυτά, μη διστάσετε να επισκεφτείτε τη σελίδα www.isotita-epeaek.gr που είναι σχεδιασμένη από την κ. Μαραγκουδάκη Ελένη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Παιδαγωγικό τμήμα και περιέχει υλικό πολύτιμο για όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και άρθρα ,φωτογραφίες πρακτικά συνεδρίων,κινηματογραφικές ταινίες,ιστορικά στοιχεία κτλ. Φιλιά πολλά, Ειρήνη Αναρτήθηκε από Ειρήνη στις 2:11 πμ 0 σχόλια

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ENA ΤΕΣΤ ΑΔΕΞΙΟ-ΤΗΤΩΝ!!

Θα μοιραστώ μαζί σας μια προσωπική σκέψη.. Ξεκίνησα να μελετώ για το περιβόητο τεστ δεξιότητων. Υποτίθεται ότι ο στόχος του είναι να αντικατάστησει την προφορική συνέντευξη στην αξιολόγηση υποψηφίων για θέσεις εργασίας. Η διαφορά είναι ότι το τεστ δεξιοτήτων δεν αξιολογεί μόνο τον τρόπο σκέψης και λογικής του/της υποψηφίου/ας αλλά .... και τις γνώσεις του. Καταλαβαίνω την αξιολόγηση κάποιων γραμματικών, βασικών ιστορικών και πολιτισμικών γνώσεων..αλλά είναι πιθανό κάποιος/α να γνωρίζει πότε υπογραφτήκανε όλες οι συνθήκες του κόσμου και πού, ποιος γλύπτης φιλοτέχνησε το άγαλμα του Βασιλιά ριχάρδου του Β' (όχι του Α η του Γ).. κλπ κλπ!!! Και είναι τόσο απαραίτητες αυτές οι γνώσεις σε εξειδικευμένες υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν οι υποψήφιοι/ες?? Σίγουρα η προφορική συνέντευξη, με τον τρόπο που διεξάγεται στην Ελλάδα, δεν εξυπηρετεί τους στόχους της και το καταννοώ. Αλλά, μα την αλήθεια, δεν το βρίσκω κακό που δεν ρωτούσαν -μετά από τις ερωτήσεις για την προυπηρεσία, τα κίνητρα και τα πρόσθεντα προσόντα-Ποιος είναι ο ζωγράφος που ζωγράφισε τη Σχολής Αθηναίων??!!! Δεν ξέρω αν είναι το άγχος ή το απόλυτο χάος στο τι να διαβάσεις που μιλά.... ΥΣ ο Ζωγράφος της Σχολής Αθηναίων είναι ο Σάντι.. Δωράκι για άλλους/ες συμμετέχοντες/ουσες στο τεστ δεξιοτήτων!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

"Γράμμα απελπισμένης γυναίκας στο PC solutions" από την αναγνώστρια Ελένη

Αγαπητό PC Solutions
Πέρσι, έκανα αναβάθμιση από το Αρραβωνιαστικός 5.0 στο Σύζυγος 1.0 και παρατήρησα πως το καινούριο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα λογιστικά φύλλα, περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές λουλουδιών και χρυσαφικών που παλιότερα, στην έκδοση Αρραβωνιαστικός 5.0, δούλευαν απρόσκοπτα.
Επίσης, το Σύζυγος 1.0 απεγκατέστησε πολλά άλλα πολύτιμα προγράμματα όπως το Ρομαντικός Περίπατος 9.9 και εγκατέστησε ανεπιθύμητα Popups, όπως τα Champions League 5.0 και Κυριακή στα Γήπεδα 8.0.
Το Διάλογος 1.3 δεν τρέχει πια ενώ το Καθαριότητα 2.6 προκαλεί κολλήματα και κατάρρευση του συστήματος. Προσπάθησα να τρέξω το Μουρμούρα 5.3 GOLD edition... αλλά εις μάτην.
Μια απελπισμένη γυναίκα
Απάντηση
Αγαπητή "Απελπισμένη γυναίκα:
Έχε υπ' όψιν πως το Αρραβωνιαστικός 5.0 είναι ψυχαγωγικό πακέτο ενώ το Σύζυγος 1.0 είναι λειτουργικό σύστημα, με απαιτήσεις από τον χρήστη.
Προσπάθησε να δώσεις την εντολή C:\Nomiza_pws_me_agapouses.exe και εγκατέστησε το Δάκρυα 6.2 σε original έκδοση.
Λογικά, το Σύζυγος 1.Ο θα εκκινήσει αυτόματα τις εφαρμογές Ενοχή 3.0 και Λουλούδια 7.0 σε random λειτουργία.
ΠΡΟΣΟΧΗ
* Υπερβολική χρήση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να προκαλέσει την κλήση των screen saver Κατσούφικη Μουγκαμάρα 2.5 και Μπύρα 6.1 (Το Μπύρα 6.1 ίσως προκαλέσει την αναπαραγωγή WAV αρχείων τύπου "Δυνατό ροχαλητό", που καταργούνται μόνο με επανεκκίνηση).
* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση του Πεθερά 1.0 και μην σκεφτείτε καν να τρέξετε τα βοηθητικά αρχεία Εραστής 2005 BETA και Γκόμενος 3.8 unregistered (δεν είναι συμβατά με το Σύζυγος 1.0 και μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση του συστήματος και πλήρη καταστροφή του λειτουργικού).
Συνοψίζοντας, το Σύζυγος 1.0 είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αν και με περιορισμένη μνήμη, που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να εμπεδώσει μερικές καινούριες εφαρμογές. Σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση συνοδευτικών προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την απόδοση του σημαντικά. Συστήνουμε το Ζεστό Φαΐ 3.0 με autoupdate, Καυτά Εσώρουχα 5.3 και το Δημιουργία Τρομερής Κορμάρας 10.1 με την επιλογή "εκτέλεση κατά την εκκίνηση".
Με εκτίμηση
Ο admin

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Γυναίκες, προσοχή στη μαστογραφία!!!!!

Μια έρευνα που μόλι δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association's Archives of Internal Medicine (Arch Intern Med. 2008;168[21]:2302-2303) συσχετίζει τα μαστογραφήματα με τον καρκίνο του μαστού. Τα ποσοστά καρίνου του μαστού αυξήθηκαν σημαντικά στην Νορβηγία αφότου οι γυναίκες εκεί ξεκίνησαν να κάνουν μαστογραφίες κάθε διετία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το ξεκίνημα των προγραμμάτων μαστογραφιών στην Ευρώπη έχει συσχετιστεί με αυξανόμενα περιστατικά καρκίνου του μαστού. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα: http://www.naturalnews.com/024901.html

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ!!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που θα κάνεις όλους/ες μας να σκεφτόμαστε δύο φορές πώς θα πράξουμε όταν έχουμε τα νεύρα μας!!!Ειδικά μπροστά σε παιδιά..

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Η Tracy Chapman τραγουδά κατά της βίας

Το τραγούδι "Behind the Wall" από το πρώτο άλμπουμ της τραγουδίστριας Tracy Chapman. Το βρήκα στο Youtube, στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=iPvFNboEEdo, όπου υπάρχουν και οι στοίχοι του τραγουδιού της.

6. Συνέδριο για τους άρρενες των πανεπιστημίων της Αγγλίας

  • Το "6th Annual Conference on the College Male" είναι ένα συνέδριο για την προώθηση της συμμετοχής των αρσενικών των πανεπιστημίων στην κοινωνιή ζωή. Έχει διαπιστωθεί ότι οι φοιτητές και λοιποί αρσενικοί των πανεπιστημιακών κοινοτήτων συμμετέχουν λιγότερο από τις γυναίκες (φοιτήτριες κλπ) στα κοινωνικά δρώμενα! Για το λόγο αυτό διοργανώνεται το παρακάτω συνέδριο, ώστε να βοηθηθούν τα καημένα τα παιδιά αυτά να βγουν από την απομόνωση και να συμμετάσχουν στον κοινωνικό βίο των πανεπιστημίων! Για όσους ενδιαφέρονται παρατίθενται πληροφορίες για το συνέδριο παρακάτω. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!!
  • Best Practices for Involving College Men
  • February 13-14 2009
  • Saint John's University
  • Collegeville, MN, United States
  • Research has confirmed that college men are often less engaged in campus life than college women. This conference will focus on best practices for increasing male volunteering, vocational discernment and other experiential learning activities. A core group of schools has been pursuing pilot projects to address this issue and will present their findings. (Other submissions are welcome as usual)
  • Conference Highlights:
  • Pre-conference sessions: Linda Sax, UCLA: author of The Gender Gap in College: Maximizing the Developmental Potential of Women and Men and Harry Brod, Northern Iowa, on Teaching Men's Studies
  • Keynote Speakers: Larry Daloz, Whidbey Institute; Edward Klein, University of Cincinnati
  • Dinner and award presentation to Harry Brod for his years of leadership on men's issues
  • Annual Father/Son Luncheon
  • Performance by the SJU Men's Choir
  • Presentations of pilot projects by 15 colleges and universities: Augustana, Duke, Davidson, Georgetown, Gustavus Adolphus, Hastings, Hope, Luther, Morehouse, Siena, Saint John's, Saint Norbert's, University of Portland, Wabash and Wagner
  • Best Practices for enhancing involvement of high school youth
  • Genuine Men: Journeys in Stories and Stills
  • photo exhibit by Nancy Bruno
  • Enquiries: Gkellom@csbsju.edu
  • Web address: http://www.csbsju.edu/menscenter/conference/default.htm

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ....

Για να είμαστε και λίγοι επίκαιροι, χωρίς όμως να χάνουμε και την καλή μας διάθεση, σας δίνουμε την έξυπνη ανάρτηση του ARGYRIS SIDERIS στο http://karagkiozides.blogspot.com/, ένα blog με έξυπνο χιούμορ.. για στιγμές ευχάριστης ενημέρωσης!!
"RIGILLIS FILMS" ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ DIVIDIAKES ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ!!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Oι γερμανικές εφημερίδες προσπαθούν να προσελκύσουν το γυναικείο κοινό

"οι γυναίκες είναι σαν την Αφρική. Ολοι ξέρουν ότι υπάρχουν, αλλά κανείς δεν τους δίνει σημασία."

Αυτό δήλωσαν δυο γερμανίδες δημοσιογράφοι όταν ρωτήθηκαν για το γυναικείο αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων. Ενδιαφέρον άρθρο για το γυναικείο αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων απο τη διεύθυνση http://woman.flash.gr/career/2007/2/7/4197id/. Όπως διαβάζω εκφράζεται η άποψη ότι το γυναικείο αναγνωστικό κοινό έχει παραμεληθεί συστηματικά και ενώ οι εφημερίδες γνωρίζουν ότι πρέπει να καλύψουν αυτή την ανάγκη, δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν για να προσελκύσουν τις αναγνώστριες. Ήδη παρατηρείται μια στροφή στη θεματολογία των πρωτοσέλιδων σοβαρών εφημερίδων με τίτλους που απευθύνονται καθαρά σε γυναίκες όπως "Πώς οι γυναίκες ασκούν την εξουσία» ή «Χρειαζόμαστε ένα νέο φεμινισμό».Υπάρχει πλέον η τάση οι εφημερίδες να κυνηγούν θέματα που ως τώρα ήταν αποκλειστικότητα των γυναικείων περιοδικών. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά: οι αναγνώστες της εφημερίδας Ντι Τσαιτ αυξήθηκαν το 2006 κατά 120.000 σε σχέση με το 2005. «Η αύξηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις γυναίκες», λέει ο αρχισυντάκτης Τζοβάνι ντι Λορέντσο.

Ο οικονομικός Τύπος, που απευθυνόταν παραδοσιακά κυρίως στους άνδρες, δεν άργησε να ακολουθήσει. «Το μέλλον είναι γυναικείο - η οικονομική σωτηρία της Γερμανίας περνά από τις γυναίκες» ήταν πρόσφατα ο τίτλος του περιοδικού Capital, ενώ η εβδομαδιαία Wirtschafts Woche δημοσίευε τον κατάλογο των 50 ισχυροτέρων γυναικών της παγκόσμιας οικονομίας.

Μέχρι τώρα επικρατούσε η άποψη ότι οι γυναίκες δεν διαβάζουν πολιτικά και οικονομικά θέματα, προτιμώντας τα πολιτιστικά, τις τοπικές πληροφορίες και τα θέματα της καθημερινότητας. «Λάθος!» αναφωνεί ο ερευνητής Κάρλο Ιμπόντεν, που ζήτησε από τους αναγνώστες των εφημερίδων να σημειώσουν με ένα ηλεκτρονικό μολύβι αυτά που διαβάζουν και το σημείο στο οποίο εγκαταλείπουν ένα άρθρο. «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται πολύ για την πολιτική, την οικονομία, ακόμη και τον αθλητισμό, εφόσον τα θέματα αυτά είναι γραμμένα με τρόπο που να τους πηγαίνει», εξηγεί. Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τις εικόνες σε σχέση με τους άνδρες. Και τους αρέσει τα κείμενα να μην περιλαμβάνουν μόνο αριθμούς, αλλά συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Οταν απολύονται κάπου 10.000 άνθρωποι, οι γυναίκες δεν θέλουν να μάθουν μόνο τους αριθμούς, αλλά και τις επιπτώσεις σε συγκεκριμένα άτομα», προσθέτει ο γερμανός ερευνητής. Επιπλέον, μια γυναίκα που ξεκινά να διαβάσει ένα άρθρο φτάνει συνήθως μέχρι το τέλος.

«Οποιος κατακτήσει τις γυναίκες θα κερδίσει τη μάχη», τονίζει ο Ιμπόντεν. Το Internet συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον γραπτό Τύπο - και ο κίνδυνος αυτός έχει γένος αρσενικό. Οι άνδρες αναζητούν πληροφορίες στο Διαδίκτυο συχνότερα από τις γυναίκες. Οι διαφημίσεις των καταναλωτικών προϊόντων παραμένουν προς το παρόν στον γραπτό Τύπο, αλλά αυτό θα συνεχιστεί μόνο αν υπάρχει ισχυρό γυναικείο αναγνωστικό κοινό.

(Πηγή: Der Spiegel)

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!!!

Η 25η Νοεμβρίου είναι μια σημαντική μέρα για τις σχέσεις των δύο φύλων!! Εγώ θα έλεγα κατά της βίας γενικότερα, να προσπαθούμε να σεβόμαστε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, να υπάρχει χώρος να ειπωθεί ό,τι ενοχλεί και να μην είμαστε εγωιστές. Παγκόσμια ημέρα ενάντια στον εγωισμό και τη αδιαλλαξία λοιπόν.. Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 7.00μ.μ. , στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 103 (Διαγώνιος), Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης – Αντινομαρχία Υγείας και Πρόνοιας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών – Ε.Κ.Α.Ψ.Υ. θα υλοποιήσουν Εκδήλωση – Συζήτηση με θέμα «3500/2006 – Εμπειρίες από την εφαρμογή του νόμου για την ενδοοικογενειακή βία» Όποιος/α λοιπόν έχει χρόνο και διάθεση, καλό είναι να την παρακολουθήσει και.. περιμένουμε τις αναρτήσεις σας για τυχόν σκέψεις σε σχέση με το θέμα!!
..........
Η εύη λέει
για το παραπανω θέμα
Να προσθέσω ότι υπάρχει μια διαδικτυακή καμπάνια με σύνθημα «Πείτε ΟΧΙ στην Βία κατά των Γυναικών» είναι μια παγκόσμια προσπάθεια του Αναπτυξιακού Ταμείου του ΟΗΕ για τις γυναίκες (UNIFEM) για το τερματισμό της βίας κατά των γυναικών. Στην Ελλάδα, το UNIFEM συνεργάζεται με την HumanAid γι'αυτή την πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει να αποδείξει ότι υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο κίνημα ανθρώπων που υψώνουν τη φωνή τους και απαιτούν ο τερματισμός της βίας κατά των γυναικών να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις παντού. Μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας σε ένα βιβλίο του Internet στο www.saynotoviolence.org ή στο www.humanaid.gr ως έκφραση της δημόσιας στήριξης και πρόσκληση για δράση. Ο στόχος είναι 1.000.000 υπογραφές. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 239.000 υπογραφές. Η εκστρατεία λήγει στις 25 Νοεμβρίου 2008, ημερομηνία κατά την οποία οι υπογραφές θα παραδοθούν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-Μoon με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το όνομά σας μετράει . Υπογράψτε και σεις .

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ???

Δουλεύοντας το θέμα της διπλωματικής μου, βρήκα κάποιες έρευνες που καταλήξανε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου από τα δύο φύλα στην καθημερινότητα. Οι γυναίκες λοιπόν τείνουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή στην καθημερινότητα για την ενημέρωσή τους σε θέματα οικογένειας και γενικότερα σχέσεων και για την καλύτερη οργάνωση του χρόνου τους σε σχέση με τα οικιακά καθήκοντα (αγορές μέσω διαδικτύου, ενημέρωση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των εργασιών που πρέπει να γίνουν, επικοινωνία με παιδιά). Δηλώνουν ανασφαλείς στο περιβάλλον του διαδικτύου, σε αντίθεση με τους άνδρες που δεν έχουν δισταγμούς για τη χρήση του (Dickerson, 2003). Άλλη παρόμοια έρευνα (Royal, 2008) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και για τη δυνατότητα εργασίας και εκπαίδευσης από το σπίτι, ενώ οι άνδρες κυρίως για ψυχαγωγικούς λόγους (παρακολούθηση ειδήσεων, χρηματιστηριακών κινήσεων, αθλητικών εξελίξεων, «κατέβασμα» (download) αρχείων μουσικής, παιχνιδιών και τζόγου). Οι γυναίκες τέλος, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δικτυωθούν μεταξύ τους, περισσότερο από ότι οι άνδρες και να ενημερωθούν για γυναικεία θέματα, χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο και χωρίς να λείπουν από το σπίτι. (Morahan-Martin, 2004). Συχνά, παρουσιάζεται και το φαινόμενο Gender-Switching, να παρουσιάζονται δηλ. με ταυτότητα του αντίθετου φύλου σε παιχνίδια online. Οι γυναίκες με αυτό τον τρόπο προφυλλάσονται από παρενοχλήσεις και μπορούν να έχουν μια πιο επιθετική προσωπικότητα, από ότι στην πραγματικότητα!!!!Σχετικό άρθρο: (Roberts, Parks, 1999).

βατοπαίδι

και για να είμαστε και επίκαιροι μιας και αναφερθήκαμε στην μητρότητα , νομίζω οτι αυτό που βρήκα στο πολυ καλό blog
ταιριάζει γάντι ...
τα σχόλια δικά σας ..
Ω Εξουσία τι sexy που είσαι!
Θέλω να κάνω μαζί σου ένα βατοπαίδι

Οι μητέρες μετά τα 40 είναι μπλεγμένες σε διάφορους ρόλους

«Βιολογικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γυναικολόγοι έχουν δίκιο: οι γυναίκες είναι προτιμότερο να μένουν έγκυες νέες, 25, 27, 30, 32 ετών
".....οι γυναίκες που γίνονται μητέρες μετά τα 40 καλούνται να αντιμετωπίσουν περισσότερες από μία μεταβάσεις: μετάβαση στη μητρότητα, μετάβαση στη δεκαετία των 40, μετάβαση στη φροντίδα των γονιών της, οι οποίοι μεγαλώνουν κ.ά. Είναι μπλεγμένες σε διάφορους ρόλους."
Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Ελευθεροτυπίας για τις γυναίκες και τη μητρότητα στα 40. Είναι έτοιμες να γίνουν μητέρες; Τί θέση παίρνει το παιδί στη ζωή τους;Πώς βιώνουν τη μητρότητα;
Εσεις τί πιστεύετε για το φαινόμενο της μητρότητας στα 40 που συναντάμε πλέον πολύ συχνά;
Πείτε μας τη γνώμη σας .

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΧΩΡΙΣΜΟΣ Η ΔΙΑΖΥΓΙΟ? ΩΡΑΙΑ!!! ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!

Ο έρωτας είναι ωραίο πράγμα.. και επώδυνο όταν τελειώνει.. Συγχρόνως η οικονομική κρίση είναι άσχημο πράγμα.. και επώδυνο όταν ξεκινά. Μπορείς όμως από δύο άσχημα να βγάλεις ένα καλό. Και αυτό το βρίσκεις στην ιστοσελίδα http://www.exboyfriendjewelry.com/ Είναι ιστοσελίδα για πώληση κοσμημάτων μετά από χωρισμό. Πωλούνται και μονόπετρα και βέρες.. Χάρη στην οικονομική κρίση, ίσως ο χωρισμός να μην είναι και τόσο φρικτός όσο πριν!! Κι αν η διαδικασία σου φαίνεται λίγο άχαρη……http://moeys.net/2007/05/10/top-10-breakup-songs-to-get-over-your-ex-boyfriend Ιστοσελίδα με τα 10 πιο δημοφιλή τραγούδια χωρισμού!! Γιατί όχι? Life goes on!!!Sorry guys!!!

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Γυναίκες στην τέχνη

Ένα βίντεο του Philip Scott Johnson. Παρουσιάζει γυναικεία πορτρέτα στην τέχνη. Η μουσική είναι η σουίτα για σόλο τσέλο Νο 1 του Μπαχ. Το βίντεο αυτό είχε προταθεί για βραβείο δημιουργηκότητας του YouTube του 2007. Το κατέβασα από το Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=nUDIoN-_Hxs. Δεν είναι υπέροχο;

Το βραβείο "Η γυναίκα της χρονιάς" σε ένα παιδί

Η 8χρονη Nojoud Ali από την Υεμένη κέρδισε το βραβεία της "Γυναίκας της Χρονιάς". Η Nojoud Ali επελέγη για το βραβείο λόγω της ασυνήθιστης ιστορίας της να σηκώσει ανάστημα και να μηνύσει τον πατέρα της επειδή την ανάγκασε να παντρευτεί έναν 30χρονο άντρα. Το βραβείο για τη "Γυναίκα της Χρονιάς" απονέμεται σε γυναίκες για τα επιτεύγματά τους στον επιχειρηματικό, τον αθλητικό, τον επιστημονικό, τον πολιτικό και τον πολιτιστικό τομέα. Την είδηση διάβασα στο http://news.pathfinder.gr/photoscope/Misc/lifestyle/5759.html και νομίζω ότι το βλέμμα της μικρής αξίζει πολλά βραβεία ...

ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ??

απόσπασμα άρθρου από την ιστοσελίδα http://naturalfitness.pblogs.gr/2008/10/poios-apo-ta-dyo-fyla-adynatizei-pio-efkola.html Γιατί οι γυναίκες παχαίνουν ευκολότερα; Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες για τα «δυνατά» και «αδύνατα» σημεία του κάθε φύλου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του μεταβολισμού, του εγκεφάλου, αλλά και ορισμένες παθήσεις. Το ότι υπάρχουν ασθένειες που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιο από τα δύο φύλα είναι γεγονός. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, του πεπτικού και του γεννητικού συστήματος, στις παθήσεις των οστών, την κατάθλιψη και τους πονοκεφάλους. Επίσης, αδυνατίζουν δυσκολότερα και παχαίνουν ευκολότερα από τους άντρες. Όμως, παρ όλα αυτά, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες και αντέχουν καλύτερα στις ασθένειες. Ακόμη, για τις πέντε κυριότερες αιτίες θανάτου, δηλαδή καρδιοπάθειες, καρκίνους, εγκεφαλικά επεισόδια, χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων και δυστυχήματα, η αναλογία θανάτων των αντρών είναι από 40% έως 220% μεγαλύτερη απ ό,τι στις γυναίκες. Επίσης, οι μελέτες που έγιναν σε διάφορα πανεπιστημιακά κέντρα του εξωτερικού αποκαλύπτουν ότι αν και ο εγκέφαλος των γυναικών είναι πιο μικρός, λειτουργεί με διπλάσια ταχύτητα απ ό,τι των αντρών. Ας δούμε όμως τι λένε οι έρευνες για τα σημεία υπεροχής και αδυναμίας αντίστοιχα στα δυο φύλα. Αδυνάτισμα: νικητές οι άντρες Μια «αδικία» της φύσης κάνει το αδυνάτισμα αντρική υπόθεση! Σύμφωνα με το δρ Νicholaς Finer, διευθυντή κλινικών μελετών του πανεπιστημίου του Cambridge: Οι γυναίκες έχουν τη διπλάσια μάζα λίπους από τους άντρες, καθώς «παλεύουν» με περίπου 40 δισεκατομμύρια λιποκύτταρα, ενώ οι άντρες μόνο με 20 δισεκατομμύρια. Το βάρος των γυναικών αποτελείται κατά 20-25% από λίπος, ενώ αυτό των αντρών αποτελείται κατά 10-15% από λίπος και κατά 20-25% από μυς, που ζυγίζουν το 40% του βάρους τους. Καθώς λοιπόν οι μύες καταναλώνουν ενέργεια και οι άντρες έχουν περισσότερους από τις γυναίκες, είναι φανερό γιατί αδυνατίζουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα από αυτές. Γενικά οι γυναίκες παχαίνουν ευκολότερα από τους άντρες, γιατί: *Έχουν λιγότερη μυϊκή μάζα και περισσότερα λιποκύτταρα από αυτούς. *Κάνουν παιδιά. *Τα οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες), που παράγονται από τις ωοθήκες από την εφηβεία μέχρι την εμμηνόπαυση, συντελούν στη δημιουργία αποθεμάτων λίπους σε επίμαχα σημεία (γλουτούς, μηρούς). *Εξαιτίας της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης (μετά τα 50 ο μεταβολισμός «τεμπελιάζει» και η καύση των θερμίδων μειώνεται περίπου κατά 10%).

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Surprise!!!!

Η μαμά παρακολουθεί με περηφάνεια την κορούλα της που πλένει τα πιάτα.

Ομως μια έκπληξη την περιμένει. Δείτε το video ....

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ BLOG!! ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!!

Στην αναζήτηση ηλεκτρονικών πηγών, έπεσα συμπτωματικά στο blog http://educpsychology.blogspot.com/ Αφορά σε θέματα εκπαίδευσης και ψυχολογίας!! Αρκετά ενδιαφέρον!! ΥΣ. E-Iwanni , σε βλέπω ενημερωμένο σε τέτοια θέματα!!!Εγώ μόλις προχθές το ανακάλυψα και με εκπληξη είδα ότι το παρακολουθείς!!!Μπράβο στους ανθρώπους με ποίκιλλα ενδιαφέροντα!!!

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Ατάκες! (από την αναγνώστρια Ελένη)

  • Όταν μια γυναίκα παντρεύεται, ανταλλάσσει το ενδιαφέρον πολλών ανδρών με την αδιαφορία ενός. Helen Roland
  • Όταν ήμουν νέος, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην παντρευτώ προτού βρω την ιδανική γυναίκα. Τελικά την βρήκα - αλλά, έψαχνε και αυτή για τον τέλειο άνδρα. Robert Schuman
  • Όταν κάποιος σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει. Sacha Guitry
  • Οι καλύτεροι εραστές είναι οι σύζυγοι που απατούν τις γυναίκες τους. Marilyn Monroe
  • Οι γυναίκες μας αγαπούν για τα ελαττώματα μας. Αν έχουμε ελαττώματα, θα μας συγχωρέσουν τα πάντα, ακόμα και την ευφυΐα μας. Oscar Wilde
  • Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε. Charles Maurice de Talleyrand
  • Οι γυναίκες όταν είναι καλές είναι πολύ καλές, αλλά όταν είναι κακές είναι πολύ δημοφιλείς. Max Miller
  • Πολλοί άνδρες οφείλουν την επιτυχία τους στην πρώτη τους γυναίκα, και τη δεύτερη γυναίκα στην επιτυχία τους. Jim Backus
  • Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τις γυναίκες που λένε την πραγματική τους ηλικία. Αφού μπορούν να πουν αυτό, μπορούν να πουν τα πάντα. Oscar Wilde
  • Ποτέ μην τα βάζεις με ένα γουρούνι. Και οι δυο θα βρωμίσετε αλλά το γουρούνι θα το ευχαριστηθεί. David Miles
  • Προτιμώ ένα σκύλο από μια γυναίκα. Δεν μιλάει και έχει ήδη γούνα. Ανώνυμος
  • Σύντροφος μιας καλλονής πρέπει να 'ναι ένας άνδρας και όχι ένα μπαούλο με χρήματα. Bulwer
  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι γυναίκα, είναι ότι μπορείς να δείχνεις περισσότερο ηλίθια από ότι πραγματικά είσαι και κανείς να μην εκπλήσσεται. Freya Stark
  • Tο μυαλό του ανθρώπου είναι ένα θαυμάσιο όργανο. Αρχίζει να δουλεύει τη στιγμή που ξυπνάς και δε σταματάει μέχρι να φτάσεις στο γραφείο. Robert Frost
  • Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν. Alexander Woollcott
  • Ο άνθρωπος παντρεύεται από έλλειψη γνώσης, χωρίζει από έλλειψη υπομονής, και ξαναπαντρεύεται από έλλειψη μνήμης
  • Αγάπη μου: ο πιο δημοφιλής τρόπος που χρησιμοποιείς όταν απευθύνεσαι σε άτομο του άλλου φύλου, που δεν μπορείς να θυμηθείς το όνομά του την συγκεκριμένη στιγμή. Oliver Herford
  • Αντί να παντρευτώ ξανά, θα βρω μια γυναίκα που δεν μου αρέσει και απλώς θα της δώσω το σπίτι. Steven Seagal
  • Βλέπετε, το πρόβλημα είναι ότι ο Θεός έδωσε στους άντρες και μυαλό και πέος, αλλά όχι αρκετό αίμα για να λειτουργήσουν ταυτόχρονα. Robin Williams
  • Γάμος είναι η αποτυχημένη προσπάθεια να δώσεις διάρκεια σε ένα τυχαίο γεγονός. Albert Einstain
  • Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο όπως η αφοσίωση μιας παντρεμένης γυναίκας. Κρίμα που κανένας σύζυγος δεν την έχει γνωρίσει. Oscar Wilde
  • Διγαμία είναι να έχεις έναν/μία παραπανίσιο/-α σύζυγο. Μονογαμία είναι το ίδιο. Oscar Wilde
  • Είχε πει ότι θα πέθαινε αν δεν την παντρευόταν και το' κανε. Εβδομήντα πέντε χρόνια αργότερα. Ανώνυμος
  • Έρωτας είναι η αυταπάτη ότι μια γυναίκα είναι διαφορετική από τις άλλες. H. L. Mencken
  • Kαμιά γυναίκα δεν είναι καλύτερη από δύο. Edmund Fulle
  • Mια γυναίκα με οδήγησε στο πιοτό και ποτέ δεν βρήκα την ευκαιρία να την ευχαριστήσω. W. C. Fields
  • Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει! Αν γυρίσει είναι δικός σου! Αν δεν γυρίσει, δεν ήταν ποτέ!

ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΙΚΑ!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!

Ένα αντρόγυνο στην κλινική, η γυναίκα γεννάει. Ο µπαµπάς γεµάτος χαρά.>Γεννάει η γυναίκα, το παιδί είναι αγόρι. Χαρά ο μπαμπάς, ο γιος έτσι ο γιος> μου αλλιώς, που όταν μεγαλώσει τις γυναίκες θα τις ........... και άλλα τέτοια. Φτάνει ο γιος 4 χρονών και είναι απόκριες. Τι θέλεις αγόρι μου να σου πάρω για τις απόκριες; ρωτάει τον γιο του. Απαντάει ο γιος: μπαμπά θέλω να μου πάρεις μια φούστα. Ο μπαμπάς μένει με ανοιχτό το στόμα. Τι να κάνεις γιε μου την φούστα τον ρωτάει, τι θέλεις να ντυθείς; Μπαμπά του λεει θέλω να ντυθώ Bibibo. Βibibo; ΄Έμφραγμα ο μπαμπάς. Το αγόρι μου, ο αντράκλας> μου, δεν το πιστεύω. Του χρόνου τις απόκριες λεει ο γιος στον μπαμπά του. Μπαμπά θέλω να μου πάρεις κάτι για τις απόκριες. Τι θέλεις γιε μου, λεει ο μπαμπάς, ότι θέλεις θα σου πάρω. Μπαμπά λεει ο γιος θέλω να μου πάρεις μια ξανθιά περούκα. Ξανθιά περούκα, τι να την κάνεις γιε μου; Ε να μπαμπά θέλω να ντυθώ Barbie. Barbie; δεν είναι δυνατόν ο γιος μου ο αντράκλας μου. Περνάει και αυτό. Τον επόμενο χρόνο τις απόκριες πιάνει ο πατέρας τον γιο του και τον ξαναρωτάει τι θέλει για τις απόκριες. Λεει ο γιος στον μπαμπά του: μπαμπά φέτος θέλω να μου πάρεις ένα σπαθί. Μόλις το ακούει ο μπαμπάς πηδάει από την χαρά του. Σπαθί θέλεις γιε μου, του λεει, θα σου πάρω το μεγαλύτερο σπαθί που υπάρχει. Για πες μου όμως τι θέλεις να ντυθείς και μου ζητάς σπαθί; απαντάει και ο γιος:> > Ζ Η Ν Α.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Αποστειρωμένες ελπίδες

Εκεί που πουλάνε αποστειρωμένες ελπίδες
και μπλέκεται η ζωή
σε συνομοσίες θανάτου,
εκεί που τα μάτια προφητεύουν την επερχόμενη θλίψη,
εκεί συνάντησα τον λαχειοπώλη
να πουλάει τα τυχερά του λαχεία.
Κι είδα μια στιγμιαία λάμψη στα μάτια του ανθρώπου εκείνου μόλις κράτησε στα ασθενικά του χέρια
το λαχείο που αγόρασε
- σε λήγοντα 7 .
Άλλη μια αποστειρωμένη ελπίδα , είπα .
εύη , 15-11-08, αντί ημερολογίου..

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Γυναίκες στη σόου μπιζ της αρχαιότητας

Προς αποκαθήλωση του στερεότυπου που θέλει τη γυναίκα στην αρχαιότητα μέσα στον γυναικωνίτη να υφαίνει και να φροντίζει τα παιδιά της, οδηγεί η μελέτη μιας επιγραφής που βρέθηκε τυχαία κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της συνοικίας «Λιμένος και Αγοράς», στην Κω. Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία και μάθετε για τη δράση και το έργο της Αλεξανδρινής καταγωγής ποιήτριας που ζούσε στην Κω καθώς και για την ανατρεπτική ζωή και άλλων γυναικών της αρχαιότητας. http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=5555188

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Είναι τα αγόρια πιο επιθετικά;

Είναι τα αγόρια πιο επιθετικά; Είναι ευκολότερο να μεγαλώνεις αγόρια ή κορίτσια; Ενα ενδιαφερον άρθρο που αφορά στη διαφορετική εικόνα των αγοριών και κοριτσιών. http://www.alfavita.gr/typos/typos14_11_08_2004.php

Welcome!!!

Καλωσορίζω όλους και όλες στην παρέα μας - πραγματικά χαιρόμαστε που είστε εδώ και ανταλλάσουμε νέα, μηνύματα, απόψεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε η ιδέα μας και που ακούω τα ενθαρρυντικά σας σχόλια. Πραγματικά πρέπει να εξομολογηθώ και εκ μέρους της Αγνής και Ανθούλας ότι είχαμε μια αγωνία οτι δε μας διαβάζει κανείς και είμαστε εντελώς εμείς και εμείς εδώ μέσα. Αλλά να που είστε εδώ και μας δίνετε τη χαρά της επικοινωνίας σε αυτή τη διαδικτυακή παρέα. Περιμένουμε προτάσεις, ιδέες και φυσικά ζητούμε την κατανόησή σας γιατί είμαστε καινούριες σε όλο αυτό που λέγεται blog...γειά σου Ειρηνάκι και γειά σου και σένα Βικούλα (αχ τι καλά που ήταν στην Ολλανδία παρεπιπτόντως), γειά σου Κατερίνα και γειά και χαρά σου Ιωάννα -carino με το όμορφο blog και το ζεστό χαμόγελο. Και για να επανορθώσω σε προηγούμενο σχόλιο αγνής - ναι !! υπάρχουν και άντρες που μας διαβάζουν (ξέρω σίγουρα άλλους δυο εκτός από τον Παναγιώτη) χαίρε Παναγιώτη!! και γεια και σε σένα Ιωάννη με το very interesting blog σου και γεια και χαρά αγαπητέ συμφοιτητή Θοδωρή. Η παρέα μας μεγαλώνει και αυτό είναι το καλύτερο. Πείτε μας ότι είστε εδώ please!!!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΚΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟ -ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ-ΑΝΤΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!!

Γυναικεία έκδοση:Γυναίκα 1: "Ω, έκοψες τα μαλλιά σου! Καλέ πώς σου πάνε; Θαύμα!"Γυναίκα 2: "Λες; Εγώ δεν ήμουν της ίδιας άποψης όταν τα είδα στον καθρέφτη. Θέλω να πω δεν τα βρίσκεις υπερβολικά κατσαρά;"Γυναίκα 1: "Κύριε των Δυνάμεων, όχι! Είναι τέλεια. Κι εγώ θα ήθελα να τα κόψω σε αυτό το στυλ αλλά είμαι πολύ στρογγυλοπρόσωπη και δε θα μου πηγαίνουν. Μάλλον είναι καλύτερα να τ'αφήσω ως έχουν".Γυναίκα 2: "Μιλάς σοβαρά; Εγώ το πρόσωπό σου το βρίσκω αξιολάτρευτο. Και θα μπορούσες χωρίς πρόβλημα να κάνεις μία από αυτές τις νεανικές κομμώσεις που είναι αυτή την εποχή της μόδας. Θα είσαι υπέροχη! Θα'θελα κι εγώ να το κάνω αλλά φοβάμαι ότι θα φαίνεται ο λαιμός μου".Γυναίκα 1: "Μα τι λες χρυσή μου; Εγώ πολύ θα ήθελα να έχω ένα λαιμό σαν τον δικό σου. Και τι δε θα'κανα για να κρύψω τις ωμοπλάτες μου".Γυναίκα 2: "Καλέ τρελάθηκες; Ξέρω κοπέλες που θα έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν για ν'αποκτήσουν ωμοπλάτες σαν τις δικές σου. Κοίτα τι ωραία που σου πηγαίνουν όλα τα ρούχα; Κοίτα τα δικά μου χέρια πόσο κοντά είναι; Αν είχα κι εγώ λίγο μεγαλύτερες ωμοπλάτες θα μπορούσα να φοράω ό,τι ρούχο γουστάρω".Γυναίκα 1: "Αχ μη λες σαχλαμάρες και με κάνεις και γελάω! Αφού όλοι οι άνδρες πέφτουν στα πόδια σου! Αχ, πέρασε η ώρα κι έχω αργήσει, πρέπει να σ'αφήσω, τσάο τσάο!"Γυναίκα 2: "Γεια σου χρυσή μου!"Ανδρική έκδοση:Ανδρας 1: "Ρε μ@#^^, κουρεύτηκες;"Ανδρας 2: "Ναι..."

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αγνούλα,Σου στέλνω μια πρόσκληση για συνέδριο κυρίως αρχιτεκτονικού χαρακτήρα (νομίζω από το λίγο που είδα). Αν θεωρείς ότι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον /α ανάρτησε το στο blog.Το οποίο είναι φανταστική ιδέα!!!!:

Negotiations with Constructed Space’ University of BrightonSchool of Architecture and DesignInterior Architecture and Urban Studies ProgrammeCALL FOR PAPERS The ConferenceAn abiding concern for designers of interior space is the way that buildings and places are used or occupied. Issues of inhabitation, enclosure and containment are of critical importance in this new century and an understanding of relationships between politics, place and space is indispensable for any sort of practice today. Researchers, practitioners and students in the fields of interiors, art, architecture and spatial design must be open to alternative readings of territory and a range of spatial practices. This three-day conference will be concerned with the motivations, forces, constraints and drives in design for occupation. Fred Scott states that "The function of buildings in human affairs is more correctly described through patterns or rituals of occupation. Buildings will otherwise resist description in terms of more precise functions; as James Gowan has sometimes commented to me, 'I can eat a sandwich in any size of room'. The intended fit between function and space can be elusive, unfocused, but the image is vivid, which is the reason why the idea of obsolescence is so uncertain with regards to buildings" (Fred Scott, 'On Altering Architecture', Routledge, 2008). Occupation may be benign or may be achieved through the acquisition of territory by force - processes of control of people and places. Occupation may also be a state of mind where daily routines and activity are curtailed, moulded and adapted to a particular environment. Equally, spaces may be composed or formed through processes and layers of inhabitation. The conference theme, 'Occupation’ will address the friction and negotiation that exists between built space and Inhabitants. Presentations will be divided into four areas in order to open ways of thinking about designing for occupation. Contributions are invited from designers, artists, practitioners, teachers, students and all those interested in the disciplines of architecture, interiors and spatial design, around the following themes:Occupation and PlaceThe relationship of an occupier to a particular place, site specificity, issues of purchase, ownership, possession and inhabitation, the proportion or extent to which a property is occupied or used.Occupation and TimeTime and transience, temporal occupation through the marking out of territory, work and employment, ways of keeping busy, obsolescence, alternative ways of occupying territory (squatting, alteration). Occupation and AppropriationStates of forced control, the state of being occupied, claims to property and territory, acts of dispossession and exclusion, the occupation of interstitial or unusual spaces.Occupation Memory and ImaginationActs of consciousness or forms of belief that lead to occupation and/or the redrawing of boundaries, occupation and memory, building an occupation through representation or making a claim on imagined space or territory, film and virtual and space. These categories are loosely held and may easily overlap in the presented papers.Names of keynote speakers will be confirmed shortly. A one-week student event - ‘Student Occupation’ - will run concurrently with the conference and participation will be invited from students in the UK and abroad. Conference delegates will be invited to participate in a review of work produced.Conference Presentation FormatThe invited papers will be twenty minutes oral presentation. The conference language will be English. Data Show - Completed papers of between 3000 - 4000 words, conforming to the template that will be supplied to selected authors.Conference DatesThe conference will last for three days from Thursday 2nd to Saturday 4th of July 2009. It is intended that a book based on the conference papers will be published after the event.CostsThe cost for attendance at the conference will be £340 for three days, including a conference dinner at the Royal Pavilion in Brighton.Early Registration for the conference, (available until 11 May 2009) £300Student concession (not including conference dinner) £160Single day attendance (not including dinner) £100Guidelines for the submission of AbstractsSelf-contained abstracts are invited of up to 500 words that outline the aims, scope and conclusions of the paper.(1) State the theme of the proposed paper.(2) State the structure of the argument and show how it will develop.(3) Show how the evidence and the argument will lead to a conclusion.(4) Follow the abstract with a list of up to five keywords that describe the paper. Abstracts will be peer reviewed blind. Therefore please provide a digital document (Microsoftword preferred). The first page to contain the abstract itself and the second to supply name, institutional affiliation, contact details and a 200 word CV.DeadlinesSubmission of Abstracts (max 500 words) – 1 December 2008Submit Abstracts to i.a.smith@brighton.ac.ukNotification of acceptance of Abstracts – 5 January 2009Submission of full papers – 2 March 2009Return of Referees report – 20 April 2009Final Date for submission of revised papers – 5 June 2009

Further Information:A website containing more information about the conference is under construction. In the interim period please contact Terry Meade or Irene SmithUniversity of BrightonSchool of Architecture and DesignMithras HouseLewes RoadBrighton BN2 4AT+44 (0) 1273 64 2366t.meade@brighton.ac.uki.a.smith@brighton.ac.uk

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ!!

http://www.youtube.com/watch?v=A613DDm9tgk Διαρκεί 5 λεπτά, αλλά είναι πραγματικά αστείο!!!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ!!

Καλώς ορίσατε στην παρέα, Βίκυ και Κατερίνα!!! Όλε Βίκυ!! Η δε στυλιστική συμβουλή της Κατερίνας-σπουδάστε για να μείνετε νέοι/ες- δίνει νέο νόημα σε κάθε εργασία!!! Κάτι σαν πρωινή κρέμα ενυδάτωσης!!Χαχα!! Αχ τι ωραία που αρχίζουμε και γινόμαστε πιο πολλοί/ες. Περιμένουμε με αγωνία σχόλια!!! Σε περίπτωση που θέλετε να αναρτήσετε κάτι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το στείλετε email ή στην Εύη, ή στην Ανθούλα ή στην Αγνή!!!!

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Κορίτσια και αγόρια, το εθνικό κέντρο τεκμηρίωσης έχει την ιστοσελίδα http://www.ekt.gr/ Υπάρχουν βάσεις δεδομένων με επιστημονικά άρθρα και αρχείο διδακτορικών διατριβών.. Στο δικό μου θέμα δεν πολυβοήθησε, αλλά ειδικά για όσους/ες κάνουν ιστορική έρευνα, μπορεί κάτι να φανεί χρήσιμο!!

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ ΜΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΙΔΕΑ!! Είναι εξαιρετικό αυτό που συμβαίνει με το μικρό μας τμήμα και τις μοναδικές εμπνεύσεις της Αγνής και της Εύης που ξεσηκώνει ,εμένα τουλάχιστον σε μεγάλες προσδοκίες.Nιώθω πως έ-να αδιόρατο νήμα μας συνδέει με την Καλλιρρόη Παρρέν, τη Σωτηρία Αλιμπέρτη ή τη νεαρή Ρόζα Ιμβριώτη που, οδηγημένες από κίνητρα προμητορικά σε σχέση με τα δικά μας, επιχείρησαν στην εποχή τους να προσδώσουν στις γυναίκες την υπόσταση του ιστορικού υποκειμένου. Με μια καίρια διαφορά: εκείνες ασχολήθηκαν με εκδοχές της ιστορίας των γυναικών στο πλαίσιο ενός σχετικά ανθηρού κινήματος. Σχεδιάζοντας μίαν εναλλακτική αφήγηση που θα αναδείκνυε το γυναικείο φύλο σε υποκείμενο της ιστορίας, θεωρούσαν ότι, ως ιστορική πλέον κατηγορία, οι γυναίκες θα μπορούσαν με μεγαλύτερη ευχέρεια να συγκροτήσουν μια συλλογική ταυτότητα που θα τις διευκόλυνε να διεκδικήσουν πειστικότερα τα αιτήματά τους.Στο σημείο αυτό ,με τη βοήθεια τη δική σας,εμείς πρωτοτυπούμε σε μια ιδιαίτερα εύγλωττη μορφή επικοινωνίας.Εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες ,δηλώνω fun της σελίδας και επειδή έχω την πεποίθηση πως σάυτή την προσπάθεια συνέβαλε καίρια και ο εκλεκτός κ. Π.Κ. παρακαλώ Αγνή να του μεταφέρεις τη συμπάθειά μου.Είναι η τρίτη φορά που προσπαθώ να στείλω το ίδιο μήνυμα .Ελπίζοντας να φτάσει,σας φιλώΕιρήνη(αργά το βράδυ της Δευτέρας_)

in the port of amsterdam

άντε ανοίξτε πανιά να ταξιδέψουμε λίγο. Φύγαμε για Αμστερνταμ... αχ... τι ωραίο που είναι το Αμστερνταμ!!! πότε θα ξαναπάμε κορίτσια; αυτό το video ξυπνάει αναμνήσεις...

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Free Hugs Campaign. Inspiring Story! (music by sick puppies)

μια αγκαλιά μπορεί να κάνει τη μέρα σου καλύτερη! εσύ θα το έκανες ;


more about "Free Hugs Campaign. Inspiring Story! ...", posted with vodpod

Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική εκδρομή στην Ολλανδία

Κάποιες από τις φωτογραφίες της εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ολλανδία. Αχ, για να θυμώμαστε πόσο όμορφα περάσαμε - και να κάνουμε σύντομα κάποια καινούργια. Συμφωνείτε;

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ E-ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ κι εκεί που καμαρώνω το blog μας και σκαλίζω να το αναβαθμίσω-μαύρη μου η ώρα-πατάω ένα κουμπί και τσαφ!!! Οι παλιές αναρτήσεις για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται!!! Ως αισιόδοξος άνθρωπος, λέω: δεν κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα!! Φτου κι απ' την αρχή λοιπόν με τις ταπεινές μου απολογίες σε Εύη και Ανθή!!Κορίτσια, χίλια συγγνώμη!!
Δήλωσε αναγνώστης κι εσύ!Μπορείς! Επίσης, κάτω από τις αναρτήσεις, έχει μια ενότητα που λέγεται "ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ". Εκεί έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε τον εαυτό σας ως αναγνώστη και σχολιαστή του blog.. Καλό θα ήταν να το κάνετε, ώστε όλοι/ες να έχουμε δυνατότητα να δούμε ποιος/α μπήκε και να επικοινωνήσουμε μέσω blog μαζί του/της.
http://www.guardian.co.uk/books/gallery/2008/oct/17/amnesty-declaration-human-rights-children?picture=338702837 Τα δικαιώματα των παιδιών...ένας πολύ όμορφος τρόπος να μάθουν τα παιδιά τι δικαιούνται...
*Οδηγίες για σύνδεση με το μπλοκ! Είναι εύκολο!* Γεια σας!!! Μαθαίνω ότι κάποιες θέλανε να γράψουν σχόλια και δε βρήκανε τον τρόπο. Λοιπόν...... είναι απλό. Όταν μπαίνετε στο blog, επάνω δεξιά θα δείτε τη λέξη σύνδεση!!Κάνετε κλικ πάνω της και σας βγάζει στην ιστοσελίδα του google, όπου σας ζητάνε να ανοίξετε λογαριασμό. Δίνετε ένα email και ένα κωδικό πρόσβασης, γράφετε μια λέξη που ζητά το σύστημα για επιβεβαίωση και ............ αυτό είναι όλο. Από ΄κει και πέρα, κάθε φορά που μπαίνετε στο blog, κάνετε σύνδεση με το email και τον κωδικό σας και έχετε τη δυνατότητα να γράψετε ο,τιδήποτε θέλετε... Αν χρειαστείτε βοήθεια, απευθυνθείτε σε μια από τις τρεις (Εύη, Ανθή, Αγνή) για περαιτέρω οδηγίες. Ειρήηηννηηηη!!!Δεν σε ακούσαμε στο blog και νιώθουμε κάτι να λείπει!!!!
Ενδιαφέρουσες αμερικάνικες ιστοσελίδες με πολλές πηγές για εργασίες!! Σε άρθρο που διάβαζα, βρήκα αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες αμερικάνικες ιστοσελίδες, που προσφέρουν πολύ υλικό για εργασίες και ενημέρωση γενικότερα. Άλλωστε, ως γνωστόν, η Αμερική είναι μπροστά αρκετές δεκαετίες, και φέρνει τις μεγάλες θετικές και αρνητικές αλλαγές. Για να είμαστε λοιπόν επίκαιροι, λόγω και της νίκης Ομπάμα, ρίξτε μια ματιά στα αμερικάνικα φεμινιστικά και όχι δρώμενα. http://www.unifem.org/ δείτε τις resources πολλά κείμενα που διατίθενται σε pdf. http://userpages.umbc.edu/~korenman/wmst/links.html όλα τα sites Που αφορύν γυναικεία θέματα και σπουδές. http://feminist.org/ για ενημερωτικούς λόγους… http://www.feminist.com/ και πάλι πολλές resources ρίξτε μια ματιά. Κι επειδή πάντα υπάρχει και η αντίθετη γνώμη, σας παραθέτω και ιστοσελίδες για αντρικά θέματα και σπουδές. http://news.mensactivism.org/ ενδιαφέρουσα η λίστα για μποϋκοτάζ, σε εταιρίες που καταπατούν τα ανδρικά δικαιώματα http://www.imnonline.org/ χριστιανοί λευκοί και πλούσιοι άνδρες, οργανωθείτε. Πολύ συντηρητική ιστοσελίδα… http://www.standyourground.com/ ένα καλό forum για ανδρικά θέματα. Οι ιστοσελίδες πάρθηκαν από J. Morahan-Martin Paradoxes in the impact of the Internet on Women, 2004.
Καλώς ορίσατε! Κορίτσια και αγόρια γεια!!!! Αυτό το blog δημιουργήθηκε ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε και να μη χαθούμε τελείως. Θα ήταν κρίμα να χαθούμε μετά από τα 2 χρόνια που περάσαμε μαζί.. Τουλάχιστον μέσω του υπολογιστή, μπορούμε να πίνουμε το καφεδάκι μας και να κάνουμε παρέα. Συνδεθείτε λοιπόν στο blog και ... ας περνάμε καλά.

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου