Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009

Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν την εργένικη ζωή??ΙΙ

Άλλο ένα ευτυχισμένο συντροφικό πρωινό!!Και πάλι φίλοι άντρες!!Προσέξτε τι δεν πρέπει να κάνετε μόλις ξυπνήσετε!!

Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν την εργένικη ζωή??

..Και δυστυχώς, κάτι από αυτά έχει τύχει στις περισσότερες!! Άντρες της παρέας!!Προσέξτε τι δεν πρέπει να κάνετε!!Πάλι διαφήμιση μπύρας.. μα επιτέλους!!Μόνο οι άντρες πίνουν μπύρα πια???

για μια θέση στον ήλιο;

Σήμερα και αύριο διεξάγεται για άλλη μια φορά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Όπως διάβασα, πάνω από 70000 είναι οι υποψήφιοι για λιγότερες από 5000 θέσεις .
Αυτή η άκρως ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων είναι μια ακόμα κατάντια του εκπαιδευτικού μας συστήματος που πραγματικά έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς πτυχιούχους που παλεύουν να μπουν στην πολυπόθητη λίστα διορισμού. Ξοδεύουν περιουσίες σε φροντιστήρια και σεμινάρια, αφήνουν οικογένειες και υποχρεώσεις (γιατί οι περισσότεροι έχουν κάνει οικογένειες , παιδιά) και βάζουν τα δυνατά τους δίνοντας εξετάσεις ξανά και ξανά μήπως και τα καταφέρουν. Άνθρωποι με μεταπτυχιακά, που έχουν σκορπίσει χρόνια για σπουδές και δουλεύουν κάνοντας μεροκάματα από δω κι από κει, άνθρωποι που ήδη εργάζονται σε σχολεία, να δώσουν εξετάσεις που θα αποδεικνύουν τι ; ποιος απο όλους είναι ο καλύτερος; ο πιο διαβασμένος ανάμεσα στους διαβασμένους ; ο λιγότερο αγχωμένος;
Για κάποιες ειδικότητες η αναλογία επιτυχίας είναι πραγματικά απογοητευτική και είναι άξιο απορίας που βρίσκουν το κουράγιο και τη δύναμη αυτοί οι άνθρωποι, οι συνάδερφοι, να διαβούν το κατώφλι των εξεταστικών κέντρων. Οι γυμναστές έχουν τη χειρότερη αναλογία : 1/ 151 !!! και οι οικονομολόγοι 1/ 95 !!! Οι 'τυχεροί' είναι οι δάσκαλοι που έχουν ποσοστό απορόφησης 70%, δηλαδή οι 3 στους 4 θα διοριστούν.
Και βέβαια ίσως να μιλώ εκ του ασφαλούς, όντας διορισμένη (τυχερή ε ; ) , και καλά που πρόλαβα την επετηρίδα , (γιατί μέσω Ασεπ είμαι βέβαιη πως δε θα άντεχα τη δοκιμασία), αλλά σε τί σχολεία ονειρεύονται όλοι αυτοί να διοριστούν; Χωρίς υποδομές, χωρίς καν αίθουσες , εποπτικά μέσα (τι είναι αυτό; ), βαρετά βιβλία, κουρασμένους μαθητές.... μπορώ να λέω και να γράφω ώρες πολλές. Θα επανέρθω στο θέμα "ελληνικό σχολείο".
Για την ώρα να ευχηθώ καλή επιτυχία και κουράγιο στους συμμετέχοντες και να αφιερώσω το παρακάτω βιντεο - ποιημα " My first day at school" του Roger McGough .

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

e- φλερτ

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στις συνδέσεις και στη χρήση του διαδικτύου, οι Έλληνες είναι οι πρωταθλητές στο ψηφιακό φλερτάρισμα. Η υπηρεσία του Instant Messaging, η άμεση ανταλλαγη μηνυμάτων είναι η αγαπημένη μέθοδος που οι Έλληνες χρησιμοποιούν για να προσσεγγίσουν το άλλο φύλο. Αυτό φάνηκε σε έρευνα της υπηρασίας Windows Live Μessenger .
Από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας προέκυψε ότι το 70% των Ελλήνων χρηστών του instant messaging δηλώνει ότι το προτιμά, αφού τους απαλλάσσει από το άγχος της προσωπικής επαφής! Πρόκειται για ποσοστό το οποίο εμφανίζεται αυξημένο κατά 14% σε σχέση με πέρυσι! Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (το 27%) παραδέχεται ότι έχει χρησιμοποιήσει το instant messaging για να πει "σ΄ αγαπώ" για πρώτη φορά.
Φαίνεται ότι μέσα από τις διαδικτυακές σχέσεις οι Έλληνες απελευθερώνονται πιο εύκολα. Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σχέσεων είναι και η εχεμύθια,πράγμα που τους επιτρέπει να φλερταρουν παράλληλα με περισσότερα από ένα άτομα πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας. Αρκετά προχωρημένοι είναι όμως οι Έλληνες και στις on-line ερωτικές σχέσεις, καθώς φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να αντικαταστήσουν το ραντεβού και την προσωπική επαφή με την κάμερα και την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν αναπτύξει πολλούς νέους τρόπους για να φλερτάρουν στο Διαδίκτυο.
Τα στοιχεία είναι από http://www.tanea.gr/
Με απογοητεύει προσωπικά αυτή η αποξένωση των σχέσεων μέσα από το Διαδίκτυο. Όσο κιαν δίνεται η ευκαιρία για γνωριμίες, δεν είναι δυνατό η οθόνη να αντικαταστήσει το φλερτάρισμα όπως το ξέρουμε, ειδικά στους νέους ανθρώπους. Ψυχρό και απρόσωπο είναι, αλλά και εύκολο όπως και οι καιροί που ζούμε.
Μα να λένε για πρώτη φορά 'σ' αγαπώ' μέσω διαδικτύου; και η μαγεία του πρώτου ραντεβού ; το πρώτο φιλί μέσω κάμερας; δε θέλω να πιστεύω ότι χάνονται και αυτά . Είμαι ρομαντική τι να κάνω....

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Να και μια εξαιρετικη σωφερίνα!!

Λέγαμε για τις γυναίκες οδηγούς. Δείτε ένα χρήσιμο βίντεο - ιδέα για εκμάθηση και αποκτηση εμπειρίας πλάι σε έναν ικανό εμπειρο άντρα οδηγό!!!

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009

Περπάτημα!

Ε, λοιπόν, είχε δίκιο η Αγνή - σαν το περπάτημα δεν έχει! Ξεφεύγεις λίγο από τη ρουτίνα, γυμνάζεσαι με το καλύτερο τρόπο, αναπνέεις λίγο καθαρό αέρα (αυτό δεν ισχύει για το κέντρο των πόλεων), αλλάζεις παραστάσεις και βλέπεις τα προβλήματα με άλλη ματιά. Οι φωτογραφίες είναι από τον περίπατο που κάναμε στην παραλία της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή, είχε σταματήσει να βρέχει και βγήκε ο ήλιος ...

Η σωφερίνα

Δε συμφωνώ με τις στερεοτυπικές απόψεις περι γυναικών οδηγών- είναι υπερβολικοί και άδικοι όσοι θεωρούν τις γυναίκες οδηγούς ανίκανες να οδηγησουν και να συμπεριφερθούν σωστα στο δρόμο. Πιο προσεκτικές , ναι. Λιγοτερο ίσως 'ανετες' και πιο κουμπωμένες , ναι. Οχι όμως λιγότερο ικανες . Παρόλαυτά διασκεδάζω με όσα λέγονται και γράφονται - απίστευτα βιντεάκια χιουμοριστικά κυκλοφορούν στο you tube και φυσικά τα φοβερά ανέκδοτα για τις ξανθές οδηγούς. (ως ξανθιά οδηγός με αγγίζουν άλλωστε!!) Ανοίγοντας λοιπόν το κεφάλαιο 'η σωφερίνα', δείτε πως διαβάζουν οι γυναίκες τα σήματα : και για να δειτε την φωτογραφία καλύτερα , κάντε κλικ στο http://www.gelame.gr/2008/07/blog-post_7467.html , και μετά κλικ στη φωτογραφία.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Το γαλάζιο φόρεμα

Θα φορέσω απόψε το γαλάζιο φόρεμα,
εκείνο με τις αέρινες υποσχέσεις στο τελείωμα
και τους κεντημένους έρωτες στο μπούστο.
Το γαλάζιο φόρεμα
με τις μεταξωτές μνήμες στα μανίκια
και τις δαντελένιες θύμησες στη φόδρα.
Κι ύστερα θα ξαπλώσω
με όλα τα στολίδια μου
στα μαξιλάρια με τα όνειρα
και θ' ακούω μουσικές ταξίδια.
Είναι γιορτή απόψε,
κι ας μην είσαι εδώ.
______________

...αφιερωμένο εξαιρετικά,

κι ας μην είσαι εδώ.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

The Curious Case of Benjamin Button

Μόλις είδα την πολυσυζητημένη ταινία "The Curious Case of Benjamin Button" - υποψήφια για 13 oscars - και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Μου άρεσε η ταινία. Νομίζω οι πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί, και ο Πιτ (μάλλον θα το πάρει το αγαλματάκι) και η Μπλανσετ , (πόσο της ταιριάζει ο ρόλος ) Eντυπωσιακά τα εφε που δειχνουν τον Πιτ γερασμενο . Απο οτι διαβασα, με ψηφιακο τροπο καταφερνουν να τον δειχνουν με διαφορετικο σωμα.

Ωραία φωτογραφία και καλή η μουσική επένδυση της ταινιας . Γοητευτικη η αποδοση της εποχης - λιγο τραβηγμενο σε μερικά σημεια το σεναριο καθως η ταινια διαρκει 2 ,5 ωρες που καπως κουράζει.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ιδέα- άλλωστε βασίζεται σε ιστορία F. Scott Fitzgerald - και αφορά σε έναν άντρα που γεννιέται στα 80 και γερνάει αντιστροφα, καταληγοντας στο τέλος της ζωής του να είναι μωρό. Θα μπορούσε ίσως να πει κάποιος ότι πρόκειται απλα για ένα love story, αλλά νομίζω αυτό το παιχνίδι με το χρόνο και η ανατροπή γηρατιών - νιότης είναι που αξίζει να δούμε - εμένα τουλάχιστον αυτό μου έμεινε καθώς και η δυναμη της ανθρώπινης θέλησης και της αληθινής αγάπης.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Τι θέλουν οι γυναίκες.. και τι οι άντρες!!Μέρος ΙΙ

Κι όμως, φίλοι άνδρες!!Μπορεί οι ανάγκες σας εντέλει...να μη διαφέρουν και τόσο πολύ από τις δικές μας!!Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε..Συμβαίνουν κι αυτά!!

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009

Όνειρα γλυκά ή εφιάλτες ;

Τι όνειρα βλέπετε συνήθως;

Βλέπετε όνειρα γλυκά,που σας μεταφέρουν εκεί που θα θέλατε να βρεθείτε, που πραγματοποιούν τις επιθυμίες σας -έστω και ενώ κοιμάστε- ή μήπως βλέπετε εφιάλτες που στοιχειώνουν τις νύχτες σας, και ξυπνάτε με αγωνία και μετά ανακούφιση - ουφ ευτυχώς ήταν όνειρο, πάει τελείωσε!

Ακούστε λοιπόν κι αυτό : Οι γυναίκες υποφέρουν από περισσότερους εφιάλτες στον ύπνο τους σε σχέση με τους άνδρες, επειδή τούς είναι πιο δύσκολο να "σβήσουν" τα συναισθήματά τους στο τέλος της μέρας, πριν πάνε να κοιμηθούν. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα έρευνας πανεπιστημίου στην Αγγλία όπου από την καταγραφή των πιο πρόσφατων ονείρων των εθελοντών που συμμετείχαν, προέκυψε ότι το 19% των ανδρών είχαν δει εφιάλτες έναντι 34% των γυναικών, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο ποσοστό.

Οι γυναίκες βλέπουν συχνότερους εφιάλτες, αλλά επιπλέον οι εφιάλτες τους είναι πιο έντονοι συναισθηματικά σε σχέση με των ανδρών.

Οι κυριότεροι γυναικείοι εφιάλτες είναι τριών ειδών:

το αίσθημα ότι κάποιος τις κυνηγά και η ζωή τους απειλείται,

η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου και

τα συγκεχυμένα όνειρα που φέρνουν δυσφορία.

Οι άνδρες χονδρικά βλέπουν τους ίδιους εφιάλτες, αλλά τους βιώνουν συνήθως λιγότερο έντονα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες βλέπουν πιο δυσάρεστα όνειρα που περιέχουν περισσότερες ατυχίες, δυστυχίες, αποτυχίες και αρνητικά αισθήματα για τον εαυτό τους.

Άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν ανακαλύψει ότι τα γυναικεία όνειρα περιέχουν περισσότερα μέλη της οικογένειας, πιο αρνητικά συναισθήματα, περισσότερη δράση σε εσωτερικούς παρά εξωτερικούς χώρους και λιγότερη επιθετικότητα σε σχέση με τα ανδρικά όνειρα.

Επιπλέον τα όνειρα των ανδρών περιέχουν περισσότερες αναφορές στη σεξουαλική επαφή καθεαυτή, ενώ τα όνειρα των γυναικών περιέχουν περισσότερα φιλιά, καθώς και σεξουαλικές φαντασιώσεις με ονειρικούς χαρακτήρες ανδρών.

από το

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11387&subid=2&tag=8574&pubid=2242867

Εσείς τι όνειρα βλέπετε;

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Χρόνια πολλά Αγνή !!!!!!

Να είσαι πάντα εκεί,
να δίνεις και να παίρνεις αγάπη,
να φωτίζεις χαμόγελα,

να είσαι η Αγνή που αγαπάμε.
Χρόνια πολλά καλή μου Αγνή

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Τι θέλουν οι γυναίκες.. και τι οι άντρες!!

Ένα έξυπνο βίντεο που έστειλε ο φίλος Σάββας!! Διαφήμιση μπύρας μεν, πανέξυπνη δε!! Ο καθένας με τις ανάγκες του στο κάτω-κάτω...

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009

Μία πρόταση της αναγνώστριας Λένας!!

Η φίλη Λένα μας προτείνει μια ιστοσελίδα για θέματα υγείας. Την ιστοσελίδα http://www.ygeiaonline.gr/ Πιο συγκεκριμένα, προτείνει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την κατάθλιψη, την πιο διαδεδομένη δυσάρεστη ψυχική κατάσταση στο δυτικό κόσμο, που θα βρείτε στο σύνδεσμο http://www.ygeiaonline.gr/index.php?view=article&id=300%3A2008-12-04-10-10-02&option=com_content Εξαιρετικά ενδιαφέροντα, επίσης, τα άρθρα για τη χρόνια ημικρανία http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=825:2008-12-04-10-10-02&catid=65:2008-12-03-17-53-14 ,για τις αιτίες της στειρότητας στα δύο φύλα http://www.ygeiaonline.gr/index.php?view=article&id=260%3A2008-11-28-13-18-21&option=com_content και για την κινητικότητα σε σχέση με την παχυσαρκία http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=284:2008-12-04-10-10-02&catid=68:2008-12-03-17-54-05 Λενούλα σε ευχαριστούμε!!Αχρείαστη βέβαια να είναι η ιστοσελίδα σε όλους/ες μας!!!

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

Ας μιλήσουμε για σινεμά!!

Πήγαμε με την Εύη και είδαμε το Yes Man. Προσωπικές εντυπώσεις: μια αστεία αμερικάνικη κωμωδία, αναλάφρη και αδιάφορη!!Μπορείτε να την κατεβάσετε και απο το διαδίκτυο!Ευούλα!!Μάλλον είμαστε έτοιμες για τα Σφραγισμένα Χείλη, την επόμενη βδομάδα!Το αντέξαμε πάντως ε?? Αν πάντως θέλετε να δείτε μια καλή ταινία, θυμηθείτε την Betty Blue!Όχι ανάλαφρη.. απλά συγκλονιστική!!!Και με την πιο όμορφη μελωδία, εδώ και δεκαετίες!!Έτσι απλά, για να έρθουμε στα ίσα μας!!

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα

ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυαλα ,

και μια γατούλα μουρλια θηλυκο.....
ερωτική η σχέση τους που τελειώνει με ανατροπή - αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει τη γατούλα.
Η ερωτική συνύπαρξη της γυναίκας - γάτας και του χρυσόψαρου που εξελίσσεται απο κοροϊδάκι σε ατσίδα .
Δείτε όμως και την προοπτική μιας άλλου είδους συνύπαρξης της γυναίκας με τα ψαράκια.

Ναι , καλά καταλάβατε . Είναι μικρά ψαράκια - Γιατί να παιδεύεται κανείς με τα συμβατικά εργαλεία του πεντικιούρ όταν υπάρχουν τα... εξειδικευμένα _ και πάντα πεινασμένα για νεκρά κύτταρα _ ψαράκια «garra ruffa» _, γνωστά και ως «ψάρια-γιατροί»; Στη φωτογραφία, μια ομάδα από θαλασσινούς πεντικιουρίστες «περιποιούνται» αμερικανίδα πελάτισσα. (AP/Jacquelyn Martin)

Η φωτογραφία απο το βήμα http://www.tovima.gr/Photogallery.htm#mainPhoto

Όπως και να έχει , οι σχέσεις των θηλυκών με τα ψαράκια φαίνεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Γιατί το τέλος πρέπει να είναι τόσο δύσκολο???

Από συζήτησεις με φίλους/ες τον τελευταίο καιρό, διαπιστώνω μια καθολική πραγματικότητα: ο,τιδήποτε τελειώνει.. δεν τελειώνει εύκολα. Ειδικότερα, όσον αφορά ανθρώπινες σχέσεις (προσωπικές, φιλικές και επαγγελματικές), τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα. Το τέλος οποιασδήποτε σχέσης προκαλεί- πάντα- δυσάρεστες σκέψεις και συναισθήματα. Το πιο συχνό συναίσθημα είναι το βασανιστικό συναίσθημα της αδικίας! Το συναίσθημα ότι δεν αναγνωρίστηκε αυτό που δώσαμε, ότι η ενέργεια που δώσαμε πήγε στα.. σκουπίδια, και ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω σε ανθρώπινο επίπεδο. Η αδικία ποτέ δεν πάει μόνη κι έχει έναν πάρα πολύ καλό φίλο: το Θυμό!! Ο θυμός μας οδηγεί, στην καλύτερη περίπτωση, σε λανθασμένες σκέψεις και συμπεράσματα και, στην χειρότερη περίπτωση, σε εκδικητικές πράξεις. Πέραν του θυμού, πολύ καλή παρέα στην αδικία κάνει η απογοήτευση και η ματαίωση! Το συναίσθημα ότι όλα είναι μαύρα, όλα είναι ίδια και όλα είναι τελείως μάταια! Αν το σκεφτούμε όμως καλύτερα, το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό τον τρόπο είναι απλά.. να μην τελειώνει αυτό που τελείωσε!! Π.χ. όταν φεύγουμε απο μια δουλειά, με το να αναβιώνουμε και να συζητάμε για την αδικία που υποστήκαμε ή τις λανθασμένες κινήσεις μας, ουσιαστικά... συνεχίζουμε να δουλεύουμε νοερά εκεί! Όταν τελειώνει μια προσωπική σχέση ή γάμος, με το να μπαίνουμε σε προσωπικές ή νομικές αντιδικίες, ουσιαστικά.. συνεχίζουμε να έχουμε σχέση με αυτό τον άνθρωπο κ.ο.κ. Εντέλει, αυτή η ενασχόληση με το παρελθόν λειτουργεί προστατευτικά, ώστε να μην αποδεχτούμε την αλλαγή που ήρθε στη ζωή μας και να μην αντιμετωπίσουμε το φόβο να προχωρήσουμε στο άγνωστο! Είναι αναπόφευκτο να βιώσουμε κάποια στιγμή την αδικία, την προδοσία και άλλες δυσάρεστες κατάστασεις! Και πολλλές φορές ίσως να μην είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι/ες για αυτό που μας συνέβη! Για αυτό που είμαστε όμως αποκλειστικά υπεύθυνοι/ες είναι οι αντιδράσεις μας και οι επιλογές μας απο εκεί και πέρα. Με απλά λόγια, η αδικία είναι ένα κομμάτι της ζωής.. όπως και η δικαιοσύνη! Η προδοσία επίσης, όπως και η πίστη! Επιλέγουμε με τι θέλουμε να πορευτούμε.. Σαφώς δεν είμαστε και ο Δαλάι Λάμα! Φυσικό είναι και να θυμώσουμε, και να απογοητεύτουμε και να κάνουμε τον απολογισμό μας και να νιώσουμε επιεικώς κουρέλια για κάτι που έχει τελειώσει! Το θέμα είναι στον χρόνο που θα δώσουμε σε αυτή τη διαδικασία: άλλο να κάνουμε απολογισμό και να έχουμε κακή διάθεση για ένα χρονικό διάστημα (όσο χρειαζόμαστε) κι άλλο ένα τέλος να μας εμποδίζει να ξεκινήσουμε νέες σχέσεις με καλή διάθεση! Συνήθως οι άνθρωποι ξεπερνούν το τέλος μίας σχέσης (προσωπικής ή επαγγελματικής) με την έναρξη μιας άλλης. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εφ'όσον η νέα κατάσταση δεν αποτελεί κίνηση ριμπάουντ (κοινώς, βγάζω τα απωθημένα μου) ή ψευδαίσθηση σωτηρίας (ο/η νέος/α σύντροφος είναι η σανίδα σωτηρίας για όλα τα προβλήματα, η νέα δουλειά είναι το διαβατήριο στην επιτυχία κοκ). Αυτές οι ιδέες σίγουρα μας οδηγούν και πάλι στην ίδια μορφή σχέσης με την προηγούμενη! Η λύση είναι: αποδεχόμαστε το τέλος παλιών πραγμάτων, ξεκαθαρίζουμε τις εκκρεμότητες όσο πιο γρήγορα μπορούμε, περνάμε τη φάση απολογισμού και προχωράμε καθαροί και με καλή διάθεση στο επόμενο στάδιο! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη από το να αποκαθιστούμε μόνοι/ες μαςτις αδικίες που συνέβησαν, δείχνοντας αγάπη πρώτα στον εαυτό μας και μετά σε όσους/ες αγαπάμε. Είναι μια ευκαρία να επανορθώσουμε απέναντι σε ανθρώπους που πιθανόν αδικήσαμε άθελά μας! Και ας μην ξεχνάμε: για να κάνουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε τα αυγά! Είναι προτιμότερη μια ελεγχόμενη απώλεια, παρά πολλές μη ελεγχόμενες απώλειες ανθρώπων, χρημάτων και χρόνου!!

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009

Kώστας Kαρυωτάκης

Γραφω σημερα με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς της ΕΤ1 "Καρυωτάκης" που θα έχει θεμα τη ζωή του ποιητή -γιατί σίγουρα υπάρχουν και αξιόλογες σειρες στην τηλεόραση και θελω να πιστευω οτι αυτη θα είναι καλογυρισμένη. Απο οσα ειδα και ακουσα παντως δειχνει προσεγμενη δουλεια με 'κινηματογραφικά στοιχεια και καλους ηθοποιους.
Ο Καρυωτάκης που πολλοι τον εχουμε ακουσει απλα σαν εναν απελπισμενο ποιητη που τελικα επελεξε τον θανατο από τη ζωή , με τον τρόπο γραφής του δημιούργησε σχολη στην ελληνική λογοτεχνία.
Ο Κώστας Καρυωτάκης γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1896 και έδωσε τέλος στη ζωή του αυτοκτονώντας με ένα πιστόλι στην Πρέβεζα το 1928.
Δούλεψε σαν δημόσιος υπάλληλος σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και σε διάφορες πόλεις, με τελευταία την Πρέβεζα. Μισουσε τη δουλεια του και εψαχνε απεγνωσμενα διοδους διαφυγης απο τη μιζερια.
Ο Καρυωτάκης γράφει σε όλη τη σύντομη ζωή του και δημιουργεί ένα καταπληκτικό ποιητικό έργο. Η απαισιόδοξη ποίηση του είναι χάρη στην ιδιοφυΐα του, μοναδική σε νοήματα και σε στιχουργική αξία και τον κάνει αδιαφιλονίκητο αρχηγό αυτής της απαισιόδοξης τάσης στα ελληνικά γράμματα που επικράτησε για αρκετά χρόνια την δεκαετία του 20, αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Ο Καρυωτάκης δεν φέρνει τίποτε καινούργιο στην ελληνική ποίηση, την φέρνει όμως κοντά στον ανθρώπινο πόνο. Ο ευαίσθητος ψυχισμός του τον φέρνει στο πλευρό του κάθε ανθρώπου που υποφέρει από την περιβάλλουσα βλακεία.
Η ποιηση του Καρυωτάκη είναι ξεχωριστή γεμάτη σαρκασμό .
Ακουστε ένα απο τα πιο αγαπημενα μου ποιηματα "Πρεβεζα" ενας τοπος που τον σημαδεψε και εκει τελειωσε τη ζωή του. Ποσο επικαιροι ειναι οι στιχοι του και η περιγραφη του τοπου και της μιζερης πραγματικοτητας που βιωνει ειναι μοναδικη .
Περπατώντας αργά στην προκυμαία.
"υπάρχω;" λες, κι ύστερα "δεν υπάρχεις!"
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ίσως έρχεται ο κύριος Νομάρχης.
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς,
ένας επέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Δημήτρη Χίλιου στο http://www.matia.gr/7/73/7301/7301_1_17.html επισης αξίζει να δειτε τη σελιδα http://durabond.ca/gdouridas/kariotakis.html οπου υπαρχουν αναρτημενα ποιηματα του. επισης και η http://www.phys.uoa.gr/~nektar/arts/tributes/kwstas_karywtakhs/index.htm απο όπου είναι και οι παρακάτω κριτικές :
Ὁ Καρυωτάκης δὲν ἀντιγράφεται. Καλὸς ἢ κακός, μικρὸς ἢ μεγάλος, ἀποτελεῖ μιὰ ὁλοκληρωμένη προσωπικότητα, μοναδικὴ στὴ λογοτεχνία μας. Ἡ γοητεία τοῦ στίχου του εἶναι μιὰ νοσηρὴ καὶ ὀδυνηρὴ γοητεία, ποὺ διατηρεῖ ἀκατάκτητη τὴν ἰδιοτυπία της. (Ἰ. Μ. Παναγιωτόπουλος)
[...] «Μόνο, λοιπόν, καταφύγιο μένει ὁ θάνατος, καὶ μόνο ὅπλο κατὰ τῆς ζωῆς, ὅσο ζοῦμε, καὶ μόνη ἀνακούφιση, ἡ εἰρωνεία. Ὁ Καρυωτάκης εἰρωνεύεται τύπους, πράγματα, καταστάσεις, ὅ,τι ξυπνᾷ τὴν ὀργή, τὸν οἶκτο του, τὴν ἀηδία του. [...] Κάτω ἀπὸ τὸ γέλιο του μαντεύει κανεὶς τὴ σύσπαση τοῦ πόνου, ἡ εἰρωνεία του δὲν εἶναι παρὰ ἕνας πνιγμένος λυγμός.» (Κλέων Παράσχος, «Κυριακὴ τοῦ Ἐλευθέρου Βήματος», 15 Ἰανουαρίου 1928)
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και η τραγικότητα της σχεσης του με την ποιητρια Μαρια Πολυδουρη . σχετικα διαβάστε στο http://www.lexima.gr/lxm/read-509.html .
Αυτα .....- ελπιζω να μη σας κουρασα αλλα η ποιηση ειναι η μεγαλη μου αδυναμια . Μακαρι η σειρα της ΕΤ1 να ειναι ανταξια του θεματος της.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

Σίδερο ατμού (3)

Επανέρχομαι στην ενότητα 'σίδερο ατμού'.

εξαιρετική ερμηνεία από την Δήμητρα Παπίου - σε μουσικη Στ. Κραουνάκη (κατά τη γνώμη μου από τους καλυτερους σύγχρονους συνθέτες ) και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

....την ώρα που σιδέρωνε της ήρθε πως ξημέρωνε και σφύριζε καράβι... την ώρα που σιδέρωνε της ήρθε ν΄αφιέρωνε σε κάποιον τη ζωή της .... σαββάτο απόγευμα στην άκρη της κουζίνας. αφιερωμένο σε όλες (και όλους ίσως; ) που σας ταλαιπωρούν οι δύσκολες πιέτες και οι ατίθασοι γιακάδες.... σίδερο ατμού - τέλος .... βγάλτε την πρίζα

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ!!!

Από τις 8 Ιανουαρίου, προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία "Yes man" με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Danny Wallace, δημοσιογράφου και κωμικού. Η ταινία βασίζεται σε μια εμπειρία (πείραμα) του συγγραφέα που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Ο κύριος Danny πέρασε μια πολύ δύσκολη φάση στη ζωή του: έχοντας εγκαταληφθεί από το κορίτσι του, πέρασε μια φάση που δεν έβγαινε από το σπίτι και απέφευγε όλους τους ανθρώπους, λέγοντας όχι σε όλα. Ώσπου μια μέρα συνάντησε έναν άγνωστο στο λεωφορείο που του πρότεινε να λέει περισσότερα ναι!! Αποφάσισε λοιπόν να κάνει το εξής πείραμα: να λέει για έξι μήνες ναι σε όλα. Ο όρκος που πήρε ήταν: "I, Danny Wallace, being of sound mind and body, do hereby write this manifesto for my life. I swear I will be more open to opportunity. I swear I will live my life taking every available chance. I will say Yes to every favour, request, suggestion and invitation. I will swear to say yes where once i would say no"(http://www.waterstones.com/waterstonesweb/displayProductDetails.do?sku=5354337). (Για όσους/ες δεν ξέρουν αγγλικά, ορκίστηκε να είναι ανοιχτός στις ευκαιρίες, να αρπάζει κάθε ευκαιρία στη ζωή και να λέει ναι σε κάθε χάρη, απαίτηση, πρόταση και πρόσκληση. Γενικότερα να λέει ναι σε κάθε περίπτωση που θα προτιμούσε να πει όχι).
Το βιβλίο Υes man μπορεί να χαρακτηρισθεί αστείο, αλλά και χρήσιμο βιβλίο αυτοβοήθειας (http://www.nationmaster.com/encyclopedia/Danny-Wallace-(writer)#Yes_Man). Ο κύριος Wallace έχει κι άλλες πρωτότυπες ιδέες, όπως το κίνημα Join me http://www.join-me.co.uk/. Αναλυτικότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του http://www.dannywallace.com/ .
Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη, περιμένω με αγωνία να τη δω και να ακούσω απο την Ανθούλα, που την έχει δει, τη γνώμη της.
Η όλη ιδέα με έχει βάλει σε σκέψεις σχετικά με τα "ναι" και τα "όχι" και γενικότερα με τα όρια ανάμεσα στα δύο. Η θετική επίδραση που μπορεί να έχει το "ναι" στους ανθρώπους μου είναι απόλυτα κατανοητή. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι αντοχές του ανθρώπου που αποφασίζει να λέει "ναι" σε όλους/ες και όλα. Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό να αντέξει κανείς, μέσα σε ένα πλέγμα σχέσεων που βασίζονται στα διπλωματικά "ίσως" και στα κρυμμένα "όχι".
Από την άλλη μεριά όμως, στο "ναι" βασίζονται οι πραγματικές σχέσεις και φιλίες. Στο "ναι" βλέπει κανείς πόσο τον/τη σέβονται οι γύρω του, στο "ναι" αναγνωρίζει τα όρια του και των άλλων και στο "ναι" χτίζεται η σημασία της φιλίας και της αγάπης.
Ας χαιρόμαστε και σεβόμαστε λοιπόν τα "ναι" που μας δίνονται και ας τα ανταποδώσουμε με περισσότερα "ναι" προς τον/την άλλο/η. Κάποιοι/ες που έχουν πει πολλά "ναι" και κάποια στιγμή "αδειάσανε", κλείστηκαν σε ένα μεγάλο "Όχι" από φόβο και πίκρα. Είναι κι αυτό μια αναπόφευκτη φάση, αλλά σας έχω καλά νέα: ακόμη κι όταν αδειάσουμε από τα "ναι" που δώσαμε, είναι εμπειρικά αποδεδειγμένο ότι θα βρεθούν οι άνθρωποι που θα μας πουν "ναι" και θα γεμίσουν τις μπαταρίες μας. Αυτό αποτελεί βασικό νόμο της φύσης!!
Ας λέμε λοιπόν άφοβα "ναι" κι ας προχωράμε στις φάσεις της ζωής μας με θετική διάθεση.
Το "ναι", άλλωστε, είναι μεταδοτικό : σαν το χαμόγελο!

Σίδερο ατμού (2) - a help for desperate women

Όπως κατά κοινή παραδοχή συμφωνήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, το σιδέρωμα είναι μια τελείως άχαρη υπόθεση- είτε σιδερώνεις τα πουκάμισα του συζύγου ή τα T-shirts του γιού ή το καινούριο μπλουζάκι της έφηβης κόρης - είτε ΄σιδερώνεις ΄ τα θέλω και τις επιθυμίες σου. (εδώ ενίοτε είναι και επίπονη) Να λοιπόν μερικές ιδέες για να μετατραπεί απο άχαρη διαδικασία σε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Watch the video!!!!!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ!!

Καλώς όρισες νέε (παλιέ) φίλε Σωτήρη!!!Σε ευχαριστούμε που μας διαβάζεις!Περιμένουμε σχόλια σου, ή κείμενό σου για ανάρτηση!!Just email it!!

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009

Σίδερο ατμού

Πήρα καινούριο σίδερο.
Να σιδερώνω τις καθημερινές ανάγκες και τα θέλω μου,
να μην πιάνουν πολύ χώρο.
Να τα έχω τακτοποιημένα και διπλωμένα στα ράφια,
διαθέσιμα για παν ενδεχόμενο.
Φυσικά και απαιτείται προσοχή στη ρύθμιση της θερμοκρασίας
και στη ροή του ατμού.
Τα ατίθασα θέλω σιδερώνονται με τον δείκτη στη θέση τρία
και τη μέγιστη ροή ατμού.
Οι χνουδωτές επιθυμιές χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.
Ανήκουν στην κατηγορία 'ευαίσθητα'
και οι απρόσεχτοι χειρισμοί μπορεί να τις καταστρέψουν ανεπανόρθωτα.
Τα μυστικά αυτά τα μαθαίνεις με το χρόνο.
Όπως και να το κάνουμε είναι σοβαρή υπόθεση το σιδέρωμα.

ΑΧ!!ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!

MAITENA: Τρελαμένες γυναίκες!!Η γυναικεία ψυχολογία σε κόμικς με πολύ μεγάλες δόσεις χιούμορ!!Άντρες της παρέας, διαβάστε τα!!Θα καταλάβετε τις γυναίκες και θα σκάσετε στα γέλια!Λατρεμένη και αυτή!

ΑΧ!!ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ!!

EDIKA!!Κυνικός, ανατρεπτικός, σαρκαστικός!!Απλά λατρεμένος!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Ο φόβος της οικονομικής κρίσης έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και αναπόφευκτα προκαλεί αλλαγές. Μια φίλη που ήρθε από Βρυξέλλες μου περιέγραψε πώς χτύπησε το Βέλγιο η κρίση και κατατρόμαξα!! Μου περιέγραψε το κλείσιμο τραπεζών της χώρας, μεγάλου κύρους και πέραν αμφιβολίας που προκάλεσε την απώλεια πολλών χρημάτων ιδιωτών. Ειδικά, συνταξιούχοι που είχαν επενδύσει σε συνταξιοδοτικά τραπεζικά προγράμματα έχασαν τα χρήματα που αποταμίευαν μια ζωή, με το καλημέρα σας!!!Στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι μας έχει χτυπήσει ακόμη η κρίση για τα καλά. Ακούω συνέχεια για απολύσεις γνωστών και φίλων και αυτό με στεναχωρεί πολύ!!Και η ίδια, καθώς κινούμαι τώρα στην αγορά εργασίας, βλέπω τις πρώτες συνέπειες της κρίσης:λιγότερες προσλήψεις, λιγότερες προκηρύξεις, μικρότεροι μισθοί για περισσότερη δουλειά. Από την άλλη μεριά όμως, η φτώχια θέλει καλοπέραση και μπορούμε με αισιοδοξία και μικρές αλλαγές να κάνουμε μια καλή ζωή με λιγότερα έξοδα: 1. Μην αφήνουμε βρύσες να τρέχουν, ηλεκτρικές συσκευές στην αναμονή, κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο ή φυσικό αέριο) μονίμως αναμμένη!!Πέραν της οικονομίας, αυτό έπρεπε να το έχουμε μάθει ήδη για την προστασία του περιβάλλοντος. Όσοι/ες αμελείς δεν έκαναν αυτές τις μικρές κινήσεις για το περιβάλλον, τώρα πρέπει να τις κάνουν για την .. τσέπη τους!! 2.http://www.xariseto.gr/: το έχουμε ξαναπεί!!Μερικές φορές το μεταχειρισμένο είναι πολύτιμο! Χαρίστε ό,τι δε χρειάζεστε και επισκεφτείτε τη σελίδα για τυχόν ελλείψεις σας!Είναι καλό και για το περιβάλλον!! 3. Για φίλους/ες από Αθήνα: ακόμη και η διασκέδαση μπορεί να είναι δωρεάν! http://www.forfree.gr/ :προτάσεις διασκέδασης και απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο χωρίς να ξοδέψετε σχεδόν τίποτα!! 4. Για φίλους/ες από Θεσσαλονίκη: πριν ξεκινήσετε να βγείτε έξω για φαγητό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.tavernoxoros.gr/ για να αποφύγετε ακριβά εστιατόρια με κακής ποιότητας φαγητό!! 5. Για φίλους/ες πάλι από Θεσσαλονίκη: μην υποτιμάτε την αξία αυτής της πανέμορφης παραλίας!! Δωρεάν διασκέδαση, ένα κλαμπ με πολύ κόσμο και χωρίς.. face control!Είμαι από τους σταθερούς θαμώνες και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!! 6. Ορειβατικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα: φτηνές εκδρομές με πρόγραμμα και παρέα! Απίστευτες οι ομορφιές των βουνών μας και ..πολύ καλή σωματική άσκηση!Υπάρχουν εκδρομές αναρρίχησης (για προχωρημένους) και περίπατοι σε βουνά (για αρχάριους). Ανθούλαααα!!Πότε επιτέλους θα γραφτούμε?? http://www.oreivatein.com/oreivatein/page/mountain_world/profiles/syllogoi.htm : όλοι οι σύλλογοι της Ελλάδας και τηλέφωνα. 7. Για δασκέδαση στο σπίτι: αν είστε μόνος/η και θέλετε να σκοτώσετε λίγο χρόνο: http://hiddenobjectdownloads.wordpress.com/ Ιστοσελίδα με πλήρη download παιχνιδιών παρατηρητικότητας! Και http://www.friv.com/ : το προτείνει ο φίλος Σάββας! 200 παιχνίδια, που δε θέλουν και πολύ ζόρι!Καλύτερα βέβαια, να είστε με παρέα και προσέξτε..είναι λίγο εθιστικά!! 8. Ανακυκλώστε μελάνι υπολογιστών με φθηνότερες εταιρείες. Το δοκίμασα και το προτείνω ανεπιφύλακτα!!Απλά κρατήστε το μελανοδοχείο! 9. Για τον υπολογιστή σας και πάλι: http://www.freeware-apps.com/ δωρεάν λογισμικά! Ρίξτε μια ματιά!! 10. Βιβλιοθήκες δανεισμού: δανειστείτε βιβλία οποιουδήποτε περιεχομένου κι αν κρίνετε ότι είναι απαραίτητα στη βιβλιοθήκη σας, αγοράστε τα! Μην αγοράζετε κάθε πολυδιαφημισμένο μυθιστόρημα που κυκλοφορεί, πολλές φορές δεν αξίζει! Γενικά φίλοι/ες, αποβάλλετε την ιδέα ότι το ακριβό είναι και καλό, αποβάλλετε την ιδέα ότι το χρήμα φτιάχνει την καλή ζωή και διάθεση και χαμογελάστε! Βρείτε παρέες που σας ταιριάζουν, που νιώθετε άνετα μαζί τους και .. Καλή διασκέδαση!!

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΥΤΟ????ΕΛΕΟΣ!!

Δεν μπορώ, θα σκάσω αν δεν το πω.. Ανοίγω την τηλεόραση η γριπωμένη, να ξεχάσω τον πυρετό και το βήχα, και πέφτω σε μια εκπομπή της Άννας Δρούζα "Μπορώ".Καλεσμένοι μια τρανσέξουαλ και ο σύντροφός της και πάνελ μια δικηγόρος, μια ψυχολόγος, μια ηθοποιός-δικηγόρος και άλλοι. Η καλεσμένη περιγράφει σκηνές κακοποίησης απο το παρελθόν της και παρόλο που τρέμει ολάκερη, η Δρούζα συνεχίζει να ρωτά, κάνοντας τη διαπίστωση ότι "τρέμεις κι ας πέρασανε τόσα χρόνια".Πετάγεται η ψυχολόγος και η δικηγόρος, αρνητικές κάθετα στο επάγγελμα της καλεσμένης, και αρχίζουν να την κατακρίνουν για την "επιλογή"της να γίνει τρανς. Η δε ψυχολόγος γυρνά στο σύντροφο της καλεσμένης και λέει ότι αγαπά ένα μασκαρά, γιατί μια τρανς απλά αυτό είναι!! Άλλωστε και η ίδια,όπως δήλωσε, ντύνεται άνδρας τις απόκριες!! Δε λέω τίποτα άλλο για αυτή την αθλιότητα που προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να παρακολουθήσω ως το τέλος γιατί ο θυμός μου δε μου το επέτρεψε! Μα καλά? δεν υπάρχει κάποιος θεσμός, κάτι, να σταματήσει αυτές τις κακοποιήσεις ανθρώπων σε δημόσια θέα? Εγώ αυτό που είδα είναι δύο ανθρώπους που περάσανε πολύ δύσκολα, βρεθήκανε και αγαπηθήκανε και εφόσον εμένα δεν μου προκαλούν κακό, χαίρομαι για αυτούς! Δεν έχει κανένας δικαιοδοσία να κρίνει τις επιλογές, την προσωπικότητα και τη ζωή του/της άλλου/ης. Ειδικότερα, αυτοί/ές που αποκαλούνται ειδικοί, που ο λόγος τους έχει μεγαλύτερη εξουσία και βαρύτητα. Έλεος αν ψυχολόγοι, δικηγόροι, ψυχίατροι και γενικότερα ειδικοί δεν έχουν τη γνώση να αγκαλιάζουν και να δέχονται τη διαφορετικότητα! Είναι εύκολο να λέμε τι είναι σωστό και λάθος, όταν οι ίδιοι/ες είχαμε την τύχη να έχουμε υποστηρικτική οικογένεια, δυνατότητα σπουδών, προοπτικές ποιοτικής ζωής. Καλό όμως θα ήταν να "μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου" για να αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και να κατανοούμε τις επιλογές του της άλλου/ης. Εντέλει ένα θα σας πω φίλοι και φίλες: όταν έχετε πυρετό, μην ανοίγετε τηλεόραση!!Εγγυημένα θα νιώσετε χειρότερα!! Ε!!μα!!

Η αγάπη σε χάπι

Επιτέλους ! Σωθήκαμε ! Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια γερή δόση της ορμόνης οξυτοκίνης μπορεί δραματικά να αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ αρσενικών και θηλυκών.Όπως φάνηκε και στα πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, αν πάρουμε ένα θηλυκό και το βάλουμε δίπλα σε ένα αρσενικό και στη συνέχεια...ψεκάσουμε με οξυτοκίνη,εκείνο θα δεθεί πολύ γρήγορα με το αρσενικό. Αν, αντιθέτως, μειωθούν τα φυσικά επίπεδα οξυτοκίνης- της αποκαλούμενης «ορμόνης της αγάπης» η οποία συνδέεται με την έναρξη του τοκετού, τη μητρική αγάπη, το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων- το θηλυκό θα απορρίψει το αρσενικό ως σύντροφο ακόμη και αν ζευγαρώσει μαζί του πολλές φορές, όπως ανακάλυψε ο ερευνητής. (σας θυμίζει κάτι αυτό ίσως;)Οπότε να η λύση : Μη χάνετε καιρό- πάρτε γερές δόσεις του χαπιού ή ακόμα καλύτερα ψεκαστείτε με την ορμόνη της αγάπης και όλα θα πάνε καλά στις σχέσεις σας. Η σωτηρία του γάμου - το τέλος των χωρισμών. Α ρε τι κάνει η επιστήμη!!! ...και για περισσότερες λεπτομέρειες στο http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=249539 .

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΝΕΟΙ/ΕΣ ΦΙΛΟΙ/ΕΣ

Καλώς ορίσατε νέοι νεες φίλοι φίλες στην ηλεκτρονική παρέα μας. Καλώς ήρθες Λενούλα, που μας διαβάζεις τα πρωινά και από ό,τι μαθαίνω μας διαφήμισες και στο Δημητρό που μας διάβασε και είπε θετικά σχόλια!!! Ευχαριστούμε!! Να καλώς ορίσω και την Τζένη που μου λέει ότι μας διαβάζει συστηματικά!!Σε περιμένουμε να δηλωθείς κι επισήμως αναγνώστρια, Τζενούλα!! Καλώς ήρθες Ράνια που από τα γραφόμενα σου φαίνεται να αγαπάς τη φύση και να νοσταλγείς τον πιο ήρεμο τρόπο ζωής. Δεν είσαι η μόνη σε αυτή την παρέα!! Περιμένουμε τα σχόλια σας και ό,τι επιθυμείτε να αναρτήσετε..απλά στείλτε το σε μια από τις τρεις μας (Εύη, Ανθούλα, Αγνή). Just email it!!!

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Καϊμάκτσαλάν

Καϊμάκτσαλάν σημαίνει ο κλέφτης του αφρού . Χιόνι πέφτει από ψηλά...... και δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από το παφ παφ της πατημασιάς πάνω στο χιόνι, από την παγωμένη ησυχία ανάμεσα στις χιονισμένες κερασιές και από τη μυρωδιά του καμμένου ξύλου από τα τζάκια των σπιτιών. Άντε και του χρόνου

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

2009 μ. Χ.

'Ολοι το ακούγαμε παλιά. Και αλήθεια πόσο μακρινό φαινόταν τότε το 2009! Να όμως που τα χρόνια πέρασαν (το καταλαβατε πόσο γρήγορα ;) και έφτασε το 2009. Εξαιρετικός ο Τουρνάς, και πόσο προφητικό το τραγούδι.....

το 2009 ...και συ ελπίζω να φαίνεσαι νέα και τα παιδιά μας δε θα' χουν καμιά διαφορά από σένα και μένα. ...το 2009 τότε που ο πλανήτης μας θα' ναι οπλοστάσιο και οι δρόμοι θα μοιάζουν με αρένα.... οι προφητείες επιβεβαιώθηκαν - και με το παραπάνω. Πόσο ελπιδοφόρο θα είναι το 2009;

ελπίζω τουλάχιστον να φαίνομαι νέα ....

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

1000 κλικ , 1000 ευχές

Το blog μας , οι Αριστο-τέλειες γυναίκες γιορτάζουμε !!!!! Γιορτάζουμε τα 1000 κλικ στη σελίδα μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες σας που είστε μέλη της παρέας μας, διαβάζετε όσα γράφουμε και σχολιάζετε με το δικό σας μοναδικό τρόπο. Ξεκινήσαμε έτσι για το κέφι μας και πλέον αυτή η σελίδα έγινε η καθημερινή μας συνήθεια, η ευχάριστη επαφή μας μαζί σας και το μέσο να επικοινωνήσουμε. Ελπίζουμε να μας στηρίζετε και στο μέλλον και η παρέα μας να μεγαλώνει και να ομορφαίνει με την παρουσία όλων σας .
Τα χιλιάσαμε κορίτσια .... Άντε και ακόμα περισσότερα κλικ και ακόμα περισσότερο ενδιαφέροντα posts . (γιάννης πίνει - γιάννης κερνάει τώρα ) χαχα .....

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Αντίο Eartha!!

Και πέραν των θλιβερών γεγονότων που μας περιγράφει η άρτι αφιχθείσα Εύη, ένα ακόμη θλιβερό γεγονός!! Την ημέρα των Χριστουγέννων πέθανε η συναρπαστικότερη γυναίκα, σύμφωνα με τον Όρσον Γουέλς, και μια από τις χαριsματικότερες τραγουδίστριες Eartha Kitt. Σύντομο βιογραφικό της μπορείτε να βρείτε στη http://www.musiccorner.gr/extras/worldcafe/2008/0431.html καθώς και στο επίσημο site της http://www.earthakitt.com/ Ποιος δε λάτρεψε το santa baby, ποιος δεν την παραδέχτηκε στη δεκαετία του 80 με το απίστευτο Where is my man και το τέλειο this is my life, ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια, ομολογώ!! Αντίο Santa Baby

Ενός λεπτού σιγή

...και να' μαι λοιπόν πίσω, με γεμάτες μπαταρίες και με αποτοξινωμένο μυαλό από ίντερνετ και TV και τι το ήθελα και την άνοιξα την καταραμένη .... βροχή τα δάκρυα των αθώων παιδιών και βομβαρδισμοί στην άμοιρη Παλαιστίνη. Δεν έχω να πω τίποτα, δε θέλω να πω τίποτα παρά μόνο να θυμίσω 'να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή για τους απεγνωσμένους' , όλοι εσείς, όλοι εμείς οι τυχεροί .

Ό,τι απέμεινε από τα υπάρχοντά του προσπαθεί να μεταφέρει ένα αγόρι από τη Ράφα της Παλαιστίνης, όπου ισραηλινός πύραυλος κατέστρεψε το σπίτι του...

η φωτογραφία από το 'έθνος on line" , http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=11391&subid=2&tag=8604&pubid=2110917

και το τόσο επίκαιρο ποίημα του Θεσσαλονικιού Ντίνου Χριστιανόπουλου, γροθιά στο στομάχι για όλους μας - κοκκινίσαμε άραγε ποτέ για την ευτυχία μας ;

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ
Εσείς που βρήκατε τον άνθρωπό σας
κι έχετε ένα χέρι να σας σφίγγει τρυφερά,
έναν ώμο ν' ακουμπάτε την πίκρα σας,
ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψή σας,
κοκκινίσατε άραγε για την τόση ευτυχία σας,
έστω και μια φορά;
είπατε να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή
για τους απεγνωσμένους;

Σιγά σιγά κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!!!

Αν κι έχουμε ακόμη μπροστά μας μια ακόμη μεγάλη γιορτή, τα Θεοφάνεια, σιγά-σιγά επιστρέφουμε στους καθημερινούς ρυθμούς.. Οι φίλοι και συγγενείς επιστρέφουν στη βάση τους, τα παιδιά αρχίζουν και θυμούνται ότι πρέπει να στρωθούν στο διάβασμα, και οι ενήλικοι συνειδητοποιούν ότι είναι δύσκολο να υλοποιήσουν τους μεγάλους στόχους που υποσχεθήκανε τρεις μέρες πριν!!! Πριν όμως μας πιάσει η μεθεόρτια κατάθλιψη, ας ξεκινήσουμε με μερικά μικρά βήματα: 1. Ό,τι έγινε κι ό,τι δεν έγινε στις γιορτές τελείωσε:είτε περάσαμε ονειρικά είτε περάσαμε άσχημα πάει, τελείωσε!!!Οι γιορτές είναι μέρες έντασης και αυτές οι μέρες απλά ..περάσανε. Ας το αποδεχτούμε! 2. Αν ο στόχος που βάλαμε για το νέο έτος είναι δύσκολος, μπορούμε να ξεκινήσουμε με μικρότερους που καταλήγουν στο μεγάλο..πχ. αν ο στόχος είναι να βρούμε τον/την ιδανικό/ή σύντροφο, ας ξεκινήσουμε με μια καλή παρέα, αν πάλι να χάσουμε 30 κιλά, καλά είναι για αρχή και τα 300 γραμμάρια. Άλλωστε, έχουμε 12 μήνες μπροστά (μπορούμε να αγχωθούμε σε έντεκα μήνες για αυτά που δεν καταφέραμε, που άλλωστε θα τα έχουμε ήδη ξεχάσει!!) 3. Συμμαζευόμαστε οικονομικά, αλλά όχι απότομα: το λάθος που κάνουν πολλοί/ές είναι ότι επειδή ξοδέψανε πολλά λεφτά στις γιορτές, ξεκινάνε μια σκληροπυρηνική τεχνική οικονομίας. Επειδή η σπατάλη και το χρήμα είναι εξαρτησιογόνα, η απεξάρτηση ας γίνει μεθοδικά. Ας αποφύγουμε τη..γροθιά στο μαχαίρι. Είναι δεδομένη η υποτροπή στις εκπτώσεις! 4. Είτε επιστρέφουμε στη δουλειά, είτε βάζουμε μπρος την καθαριότητα του σπιτιού, μη μας πιάνει και η τρέλλα ότι τώρα θα τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότητες. Οι εκκρεμότητες που αφήσαμε φεύγοντας ήταν όλα όσα δε θέλαμε να κάνουμε όλο το 2008. Κάποια από αυτά..απλά δε θα τα κάνουμε!!Δε χρειάζεται το περιττό άγχος και ο απόλυτος προγραμματισμός για το τι εκκρεμεί και τι πρέπει να γίνει. Μια απλή τακτοποίηση γραφείου και σπιτιού είναι αρκετή για να ανασυγκροτηθούμε. 5. Αποφεύγουμε την απομόνωση!!Βασική αρχή για να επανέλθουμε στους ρυθμούς μας ομαλά.Η απομόνωση μετά τα χριστουγεννιάτικα γλέντια μπορεί να παρέχει ξεκούραση αλλά μεγεθύνει το κενό που αφήνει η έλλειψη της γιορτινής έντασης. 6. Συνεχίζουμε νε τρώμε, αλλά όχι τις τροφές που καταναλώναμε τις προηγούμενες μέρες! Αντί λοιπόν για κοτόπουλο γεμιστό, τρώμε ένα λαχταριστό ψάρι, αντί για σοκολατάκια και μελομακάρονα προτιμούμε μαρμελάδες ή γλυκά κουταλιού. Αντί για κοκτέηλ, ένα ποτήρι κρασί. Γενικά επανερχόμαστε σιγά σιγά στην ομαλή κατάσταση! Η ιδέα της αποτοξίνωσης με νερό και φρούτα είναι ιδανική.. για όσους/ες έχουν εξασκηθεί σε αυτού του είδους την εγκράτεια. Οι υπόλοιποι/ες κοινοί/ές θνητοί/ες, ας ξεκινήσουμε με απλή μείωση της βλάβης. Είναι εγγυημένο ότι οι μεγάλες προσδοκίες στη δίαιτα, οδηγούν σε μεγάλη απογοήτευση!Τονίζω: εξαιρούνται οι προπονημένοι/ες!! 7. Περπατάμε!!!Ναι!! όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το βάδισμα βοηθά στην καλυτέρευση της διάθεσης και στη μείωση της χοληστερίνης!!Αντί να βλέπουμε λοιπόν ό,τι χαζό στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο ας βάλουμε μιση ώρα περπάτημα κάθε απόγευμα. 8. Αγοράζουμε ένα ημερολόγιο στο οποίο καταγράφουμε αν είχαμε καλή ή κακή μέρα. Δε χρειάζεται να γράφουμε πολλά. Είναι σημαντικό στο τέλος της χρονιάς, ή στα δύσκολα της επόμενης να ανατρέχουμε στις σελίδες του: ή θα δούμε ότι περάσαμε πολλές καλές μέρες που θα μας δίνουν κουράγιο ή θα βλέπουμε ότι περάσαμε και χειρότερα!Όπως και να το δούμε, θα μας κάνει καλό! Γενικά, φίλοι/ες επανερχόμαστε σιγά και ομαλά σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, χωρίς να πιέζουμε τους εαυτούς μας και χωρίς να έχουμε μεγάλες προσδοκίες!Οι μεγάλες και προς το καλό αλλαγές, γίνονται πάντα με αργά και μεθοδικά βήματα! Καλή προσγείωση!

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Φίλοι/ες, εύχομαι μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά. Ας είναι το 2009, ένας όμορφος χρόνος παρόλα τα δυσοίωνα "σημάδια". Ηρεμία, υγεία, χαρά και ..ψυχραιμία στα δύσκολα. Επίσης, σχέσεις καθαρές, βασισμένες στην αγάπη και το σεβασμό κι όχι σε ανάγκες και ανασφάλειες!! Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως νιώθω μια αισιοδοξία που έφυγε το 2008, μια από τις πιο δύσκολες αλλά και διαφωτιστικές εντέλει χρονιές μου!!!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου