Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

the itchy bitchy spider

εσχάτως έχω μια εμμονή με το ζωικό βασίλειο. Το έχετε καταλάβει ε; λέτε να ανησυχώ; μήπως με κούρασαν οι άνθρωποι; μήπως να πάω με την Αγνούλα στα βουνά; αλλά πάλι δεν είμαι εγώ για ταλαιπωρίες. δε θα αντέξω νομίζω.
είναι ένα ζήτημα που με προβληματίζει όμως και απάντηση δε βρήκα ακόμα. Και περνώ τώρα στο σημερινό εκπρόσωπο του ζωικού βασιλείου με τον οποίο και θα ασχοληθώ. Αφού γράψαμε για πρόβατα, κοτοπουλάκια και χιμπατζήδες ήρθε η σειρά της αράχνης.
Τι σκεφτόμαστε όταν ακούμε αράχνες ; φοβερά και τρομέρα πράγματα, ταινίες τρόμου , ταραντούλες έτοιμες να μας καταβροχθίσουν, μαύρες χήρες να μας πιούν το αίμα και άλλα τέτοια υποχθόνια σενάρια.
Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία !!! είναι μια χαμογελαστή αράχνη, μια γλυκιά φατσούλα . Και αν φαντάζεστε ότι είναι βγαλμένη από ταινία cartoon κάνετε λάθος . Η χαμογελαστή αράχνη υπάρχει και ζει στα δάση νησιών της Χαβάης.
Είμαι σίγουρη πως αν ξεπηδούσε μια τέτοια αραχνούλα κάτω από ένα φύλλο ή μια πέτρα , θα της χαμογελούσα και γω . Οι επιστήμονες απόρησαν και προβληματίστηκαν προσπαθώντας να αιτιολογήσουν την ύπαρξη του χαμόγελου.
Πώς και γιατί; μα για λόγους επιβίωσης . Το αρπαχτικό που θα δει ένα τέτοιο παράξενο και απροσδόκητο θέαμα, θα ξαφνιαστεί , θα απορήσει και έτσι η χαμογελαστή αραχνούλα θα βρει τον χρόνο να το σκάσει (και μετά θα σκάσει στα γέλια ...)
Στο ζωικό βασίλειο - το τόσο σοφό , βλέπουμε
Το χαμόγελο της αράχνης που ξεγελάει τα αρπαχτικά ...
και στον δικό μας κόσμο τον ' όμορφο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο' οι ρόλοι ανατρέπονται και δυστυχώς συχνά βλέπουμε

Το χαμόγελο των ανθρώπων - αρπαχτικών (εντάξει όχι όλων) που ξεγελάει τους ανθρώπους - θύματα.

Και προκύπτει λοιπόν ο παρακάτω προβληματισμός:

  • είναι να μην πάρουμε τα βουνά ; (κάτι ξέρει η Αγνή )
  • αλλά τα rainforests της Χαβάη λίγο μακριά μου πέφτουν . Αφήστε που ξόδεψα όλα μου τα λεφτά σε shopping στο Άμστερνταμ. (κανένας χορηγός υπάρχει; )
  • Και όλα αυτά που αγόρασα (πεδιλάκια, ρουχάκια , φουστανάκια, καλλυντικά ) σε τί θα μου χρησιμεύσουν στα βάθη του rainforest ;

οπότε μένω εδώ ( κάτσε στ΄αυγά σου εύη - πήραν αέρα τα μυαλά σου, λέει και η μανούλα μου) και φυλάγομαι από τους χαμογελαστούς ανθρώπους.

για τις χαμογελαστές αράχνες θα διαβάσετε στο http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/5199409/British-scientists-study-Hawaiian-happy-face-spider.html

9 σχόλια:

ELENI είπε...

καλως ηρθες ευη και χριστος ανεστη,οσο για τις αραχνουλες το καλυτερο,..... χαμογελα και εσυ γλυκια μου στους ανθρωπους ,ετσι για να τους αφοπλισεις.καλημερα.....

elph είπε...

Μακριά Εύη από ανθρώπους-αράχνες, όσο χαμογελαστοί και να είναι. Μπορούμε βέβαια να ζούμε ανάμεσά τους χωρίς να πολυασχολούμαστε, και κυρίως να προσέχουμε μην ξεσπάσουν όλη την "καλοσύνη" τους επάνω μας.
Συνέχισε όπως είσαι και με υγεία να χαρείς τις νέες σου αγορές.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Έλα μωρέ, άνθρωπο που γελά μη τον φοβάσαι λέει ο λαός μας.
Φυσικά τα επιτηδευμένα και δημοσιοσχετίστηκα παγωμένα χαμόγελα δεν είναι το πηγαίο γέλιο που εννοεί ο λαός μας για αυτό ψηφίζω επιφύλαξη αλλά όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως ενοχής.

Καλό απόγευμα

evi είπε...

@lenaki

ευχές και σένα !! ό,τι επιθυμείς να το έχεις εύχομαι. Εγω χαμογελάω αλλά...


@elph

προσοχή και επαγρύπνιση - συμφωνώ απόλυτα . και όπως πολύ σωστα έλεγαν οι πρόγονοί μας 'φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες '

ευχαριστω για τις ευχές σου . Ηδη εγκαινίασα μερικά ρούχα , χαχα . Ανυπομονώ να ανοιξει ο καιρός να βάλω και τα πέδιλα.

φιλιά

evi είπε...

@κωνσταντίνε

καλώς ή κακώς είμαι πια πολύ επιφυλακτική. Μήπως τελικά είναι όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς τους ;

τις ευχές μου, να είσαι καλά

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Εγώ συχνά παίρνω τα βουνά. Ε, καλά χαμηλά βουνά και λόφους...Για τα χαμόγελα το θέμα δεν είναι να τα καταδικάσεις όλα αλλά να μάθεις να ξεχωρίζεις πιο είναι το αληθινό..
Όσο για την αραχνούλα, λυπάμαι όποτε πέπει να της χαλάσω τον ιστό της και να την ξεβολέψω.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Όχι μωρέ evi γινόμαστε άδικοι έτσι και καλύτερα δέκα ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή, έστω και μεταφορικά.

Καλημέρα

admin είπε...

καλημέρααα

evi είπε...

καλημερα, καλημερα .

@φαιδων
εκεί είναι όλο τι θέμα : τα χαμογελα - παραλλαγής που ξεγελούν. Ευτυχώς έχω καλό ένστικτο. Καλά κάνεις και προτιμάς τα χαμηλά βουνά και τους λόφους. Ας τα ακούνε και μερικές που πηγαίνουν απ' ευθείας στα ουράνια (ονόματα δε λέω , από Α αρχίζει ).

@κωνσταντίνε

τί να κάνω; είμαι μάλλον αυστηρή αλλά 'φύλαγε τα ρούχα σου' λέει η σοφός λαός. Τώρα αν αδικώ και κάποιους , ε ας μου δείξουν ότι κάνω λάθος.

@τρελό κουνέλι

καλημέρααααααα

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου