Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Ατάκες Ολύμπου!!

Φίλοι/ες,
κάποιοι/ες διαβάσατε τις περιπέτειες της θηλυκής Ιντιάνα Τζόουνς στο βουνό των δώδεκα θεών. Το φαράγγι του Ενιπέα ενέπνευσε στην παρέα ατάκες που ξεστομίστηκαν, έτσι ανέμελα, χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια. Σας τις μεταφέρουμε, για να δείτε ότι το υψόμετρο έχει μια επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο (θετική-αρνητική, δεν ξεκαθαρίστηκε. Τα συμπεράσματα δικά σας):
  1. Παναγίτσα μου, Παναγίτσα μου αν με βγάλεις από εδώ το υπόσχομαι να κάνω ό,τι θέλεις! (Λες και υπάρχει περίπτωση να μας πει τι θέλει δηλαδή..)
  2. Χριστούλη μου, Χριστούλη μου, βγάλε με από εδώ και το υπόσχομαι δεν θα ξαναπατήσω ποτέ! (Και ξέρεις τώρα ο Χριστούλης.. άλλη έγνοια δεν είχε! Πότε θα πας εσύ στο βουνό τον έκαιγε!!)
  3. Ο Όλυμπος δε θέλει τους ανθρώπους! Γιατί τον ταλαιπωρούμε? (Μην το λες!! Κάτι μπορεί να θέλει κι ο Όλυμπος από τους ανθρώπους..)
  4. (Πηγαίνοντας, ο οδηγός ταξί μας είπε ότι κάθε χρόνο ένα άνθρωπο τον τρώει το βουνό). Αχ!! Πάρτε το απόφαση! Εμάς θα φάει αυτή τη φορά! (Να 'το!! Σε ένα καλό γεύμα, ούτε ο Όλυμπος δε λέει όχι)!
  5. (Προσπάθεια των αντρών της παρέας για να αποσπάσουν τις γυναίκες από το φόβο του ύψους). Θες ένα βουκολικό στο γεφυράκι? (Υπήρχε περίπτωση δηλαδή να θέλουν βουκολικό στο κατσάβραχο???!!)
  6. (Προσπάθεια φίλου να δώσει κουράγιο). Βλέπω το διάδρομο που κατεβαίνει στο ποτάμι. (Ο διάδρομος ήταν πετρώδη ανεβοκατεβάσματα σε άλλα 5 χιλιόμετρα ανεβοκατεβάσματος σε πανύψηλες βουνοκορφές)!!
  7. (Προσπάθεια φίλου να δώσει κουράγιο, πάλι): Μια κατηφοριά και φτάσαμε, το βλέπω!!(Στις 5 το απόγευμα, και φτάσαμε στις 9 το βράδυ)..
  8. (Περιγραφή φίλου στα μέλη του ορειβατικού για το πού είμαστε): Βλέπω απέναντι το Λιτόχωρο!! (σε απόσταση 3 χιλιομέτρων)!
  9. Απάντηση φίλης στο προηγούμενο: Βλέπεις και τη θάλασσα!!Αυτό τι σημαίνει? Ότι κάνεις ηλιοθεραπεία στην Πλαζ της Πλάκας??(Όχι, γιατί πήγαμε και απροετοίματοι/ες. Ούτε μια ομπρέλλα δε σκεφτήκαμε να πάρουμε)..
  10. (Τηλεφώνημα στην αστυνομία): Γεια σας! Είμαστε στο βουνό, στην Ε4 (το μονοπάτι) και άρχισε να βραδιάζει. (Απάντηση αστυνομικού): Να στείλω ένα τζιπ να σας πάρει?? (Πες το μας βρε άνθρωπε, ότι εκεί που δε φτάνει ούτε ο θεός ο ίδιος, η αστυνομία έχει τα μέσα...)
  11. (Απάντηση του φίλου που μιλά με αστυνομικό): Δεν καταλάβατε!!Δεν είμαστε στην Εθνική οδό! (Σωστά!! Δεν είδαμε πουθενά το Olympus Plaza να πάρουμε και φραπεδάκι σε πλαστικό..)
  12. (Βλέποντας με φίλος να κατεβαίνω καθιστή το βουνό): Τι Τήνος και χαζο-τάματα!! Αυτό είναι τάμα!! (Λογικό ακούγεται: Θεέ μου, αν έχω να πληρώσω το κατσικάκι του Πάσχα, εγώ θα παριστάνω το αγριοκάτσικο στον Όλυμπο, στα τέσσερα)!!
  13. (Συνάντηση με Γερμανό που περπατούσε στο βουνό με μεγάλη άνεση): Κοίτα τον Χανς!!Εμ!! Βέβαια!! Αφού κάνει περίπατο στις Άλπεις κάθε μέρα (Αυτό κι αν είναι γεωγραφικές γνώσεις)!
  14. (Σε προσπάθεια απόδοσης ευθυνών για την περιπέτεια): Άντε καλά!!Εγώ είμαι ζαβή, σας είπα πάμε!! Κάποιος από εσάς δεν μπορούσε να είναι η φωνή της λογικής?? (γιατί τρέλλα και λογική, πολλές φωνές...many masters, many voices..)
  15. (Συνέχεια του φιλοσοφικού προβληματισμού για τη φωνή της λογικής): Και μετά μου λέτε για γάμους και βαφτίσια!! Είμαστε εμείς σοβαροί άνθρωποι για να κάνουμε οικογένεια?? (Γιατί όλοι/ες οι ανύπαντροι άνω των 35, πάντα αναρωτιούνται για ποιο λόγο τη σκαπούλαραν..)
  16. (Για το φίλτατο κύριο Ντρενογιάννη, που έγραψε τον οδηγό για τις ιδανικές διαδρομές για την οικογένεια): Εμ!! Βέβαια!! Πήγε, έφαγε τη φασολάδα του στο Καταφύγιο, μας χαντάκωσε εμάς στο βουνό!! Να τον φάει η μαύρη αρκούδα!!( Συγγνώμη κιόλας τον άνθρωπο, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια)..
  17. Αυτός, τα παιδιά του εδώ τα φέρνει για έναν περιπατάκο? (Και πάλι, τέτοια ώρα...)
  18. (Προσπάθεια αρσενικού να αποσπάσει την προσοχή της κοπέλλα του από το ύψος). Εδώ θα κοιτάς!!Τα πόδια μου!! (γιατί πάντα, ένα ευχάριστο θέαμα βοηθά...)
  19. (Απάντηση κοπέλλας): Μα...έβαλα το μπαστούνι στο κενό!! (Να! Εκπληκτικός θάνατος: τελευταία εικόνα της ζωής, η ποδάρα του φίλου σου...)
  20. (Μετά δακρύων, προς το τέλος): Αχ!!!Θα πεθάνω κι ούτε ένα παιδί δεν έκανα!! (..γιατί, πάνω απ' όλα, οι γυναίκες είναι μάνες...)

6 σχόλια:

venceremos είπε...

καλημέρα...
οι ατάκες.... απαιχτες!!!!
φιλιά καρυστινά

Betty's Cuisine είπε...

Χαχαχα...ακόμα γελάω...τέλεια...

evi είπε...

λοιπόν αγνούλα πρόσεξε :
το μότο σου για την επόμενη εξόρμηση θα είναι :
λίγο κράσι, λίγο θάλασσα και τ΄αγόρι μου.....
θα περάσεις καλύτερα, πιο ξεκούραστα και πιο ήρεμα.

φιλάκια τρελοκόριτσο

Αγνή είπε...

Venceremos, λίγο ακόμη αν μέναμε στο βουνό θα γράφαμε και ποιήματα!!!

Betty's Cuisine, καλώς ήρθες στην παρέα. χαίρομαι που γέλασες!!Εκπληκτικές οι συνταγές σου, θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς.

Εύη, κι αν σου πω ότι ήδη οργανώσαμε νέα εξόρμηση για 1Η Μάη, τι θα πεις?? Την έχω τη δόση μου, καλά λέει ο Ευρύνοος. πέραν όλων, η όλη κατάσταση είχε πλάκα εντέλει. Απλά, πρέπει να είναι πιο μελετημένες οι διαδρομές.

ELENI είπε...

ΔΙΔΑΓΜΑ....ΑΣΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ ΚΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Αγνή είπε...

Καλά τα λες Λενούλα...να ήξερα και λίγο καλύτερο κολύμπι καλά θα ήταν!!΄Τελικά εγώ, ούτε για βουνό ούτε για θάλασσα είμαι!!!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου