Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Δύσκολοι καιροί; χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο

Η χρήση του μακιγιάζ από την εποχή ακόμα του του 2ου παγκοσμίου πολέμου είχε μια ιδιαίτερη σημασία . Τότε το κραγιόν προωθήθηκε ως μέσο που θα βοηθούσε τις γυναίκες να «επιδείξουν ένα γενναίο πρόσωπο».

Ο πρόεδρος του ομίλου καλλυντικών Εstee Lauder, επινόησε τον όρο «δείκτης του κραγιόν» κατά την ύφεση του 2001 για να υπογραμμίσει τη σχέση ανάμεσα στην οικονομική δυσπραγία και την άνοδο στις πωλήσεις των κραγιόν. «Όταν ανεβαίνουν οι πωλήσεις κραγιόν, ο κόσμος δεν θέλει να αγοράζει φορέματα», είχε πει τότε. «Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι γυναίκες αγοράζουν κραγιόν».

Στην τωρινή ύφεση , όπως φάνηκε το καλλυντικό που αποτελεί δείκτη- κλειδί είναι το make up, καθως θεωρείται το must προϊόν για τις γυναίκες και έχει πάρει τη θέση του κραγιόν σε όλες τις ηλικίες . Πάνω από το ένα τρίτο των 18χρονων και 19χρονων το αναφέρουν ως το ουσιαστικότερο προϊόν ομορφιάς τους έναντι 8% που επιλέγουν το κραγιόν. Η μόνη ηλικιακή ομάδα που εξακολουθεί να εκτιμά το γκλάμουρ των βαμμένων χειλιών είναι οι γυναίκες άνω των 60, καθώς το 40% των ερωτηθέντων αυτής της ομάδας αναφέρει το κραγιόν ως το πολυτιμότερο προϊόν ομορφιάς. (http://www.tanea.gr/ )

Όπως δείχνουν τα παραπάνω, στους δύσκολους καιρούς η εμφάνιση φαίνεται πως έχει πρωταρχική σημασία.

Μπορεί να μην έχω χρήματα για να αγοράσω το φορεματάκι της βιτρίνας αλλά τουλάχιστον να μην εμφανιστώ και σα ζόμπι -φάντασμα στον έξω κόσμο. Αγοράζω λοιπόν το θαυματουργό make up (άντε και το κραγιόν ) και καλύπτω πάσης φύσεως ατέλεια, ρυτιδούλα, σημάδια κούρασης.

Τί κιαν δεν έχω χρήματα; Τί κιαν έκλαιγα όλο το βράδυ για τους χ, ψ λόγους; (όπου χ, ψ, βάλτε π.χ. ανεργία, χωρισμό, καβγά, αφραγκία, απλήρωτο λογαριασμό). Εδώ στο νεσεσεράκι μου είναι η λύση : make up και κραγιονάκι και γίνομαι άλλος άνθρωπος - χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο - και δε θα με καταλάβει κανείς. Άλλωστε και το μακιγιάζ κρύβει μια ιεροτελεστία που θεωρώ άκρως ενδιαφέρουσα και συναρπαστική.

Σας χαιρετώ με ευχές, να περάσετε καλά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Πάω να ετοιμάσω βαλίτσες (φυσικά και δε θα ξεχάσω make up και κραγιονάκι) - ετοιμάζω ταξίδι και είμαι πολύ χαρούμενη. Θα σας φέρω φωτογραφίες και εντυπώσεις από τα κανάλια του Άμστερνταμ

Καλή ανάσταση

φιλιά σε όλους και όλες

4 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

η Τέχνη του μακιγιάζ είναι ασφαλώς γνωστή απο την αρχαιότητα..

όμως όσο κι αν φκιασιδώσεις το έξω, το μέσα δεν φκιασιδώνεται..

βέβαια στις εποχές που ζούμε μην περιμένουμε πολλά..

καμία μομφή για τις κυρίες τούτου του μπλόγκ, αφού έχουν επιδείξει ένα όμορφο "μέσα"..

καλό ταξίδι και καλά να περάσετε..

καλή Ανά-σταση..

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Καλό Πάσχα σας εύχομαι Αριστοτέλειες :)

Unknown είπε...

Εγω περασα και ευχες χρονια πολλα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Φιλια

Αγνή είπε...

Καλή ανάσταση Ευούλα, ντύσου πρόχειρα και βάλε το κραγιόν σου στο Άμστερνταμ!!Περιμένουμε φώτος!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου