Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Τα ανταλλάγματα πάσης φύσεως ...και ο Ταρζάν

Το διάβασα στο έθνος .
http://www.ethnos.gr/
Οι θηλυκοί χιμπατζήδες προσφέρουν σεξ στα αρσενικά με αντάλλαγμα το κρέας. Με αυτόν τον τρόπο τα θηλυκά εξασφαλίζουν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, αφού, σύμφωνα με τα ευρήματα Γερμανών επιστημόνων, αυτές οι συμφωνίες μεταξύ των χιμπαντζήδων είναι μακροχρόνιες.

Η ερευνητική ομάδα της Κριστίνα Γκόμες, του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Λειψία της Γερμανίας, διαπίστωσε ότι οι αρσενικοί χιμπαντζήδες που μοιράζονται τα τρόπαια του κυνηγιού τους, ζευγαρώνουν δύο φορές συχνότερα σε σύγκριση με τους... εγωιστές συναδέλφους τους.

Η έρευνα απέδειξε ότι «Τα αρσενικά που μοιράζονται το κρέας με τα θηλυκά διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στο ζευγάρωμα, ενώ τα θηλυκά, τα οποία δυσκολεύονταν να αποκτήσουν κρέας μόνα τους, αύξησαν τη θερμιδική τους πρόσληψη χωρίς το ενεργειακό κόστος και τον δυνητικό κίνδυνο τραυματισμού που συνδέονται με το κυνήγι».

Μάλιστα η δρ Γκόμες πιστεύει ότι τα ευρήματά της θα μπορούσαν να προσφέρουν χρήσιμα στοιχεία και για τη μελέτη της ανθρώπινης εξέλιξης σε ό,τι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο «ταλέντο στο κυνήγι και στην αναπαραγωγική επιτυχία».

Σχόλιο : τα ευρήματα αυτής της έρευνας κάτι μου θυμίζουν , κάτι μου θυμίζουν.

Ανταλλάγματα για σεξ; Υπάρχει τέτοιο πράγμα στον 'όμορφο κόσμο , ηθικό , αγγελικά πλασμένο' ; για να χρησιμοποιήσω και τον πάντα επίκαιρο στίχο....

αααα!!!!! εννοείτε την κοπέλα (βλέπε θηλυκός χιμπαντζής) που ανταλλάσσει το σεξ με το μονόπετρο ... Βέβαια αυτή δε νοιάζεται για την αύξηση της θερμιδικής πρόσληψης στον οργανισμό της γιατί ε, πως να το κάνουμε ένα κομμάτι κρέας θα το έτρωγε και με τον συνάδελφό της που ήταν ερωτευμένος μαζί της. Όμως το ενεργειακό κόστος θα ήταν μεγάλο . Θα έπρεπε να ξυπνάει κάθε πρωί από τις 6 για να πάει στη δουλειά- και ο μισθός της ; 700 ευρουλάκια όλα κι όλα. Επίσης άλλος κοινός παράγοντας : ο δυνητικός κίνδυνος τραυματισμού . Να σπάσει κανένα νύχι , να ρυτιδιάσει από το άγχος το όμορφο προσωπάκι της , να της επιτεθούν στο δρόμο πεινασμένοι ζητιάνοι.... τόσοι κίνδυνοι κρυμμένοι εκεί έξω.

Οπότε η ανταλλαγή γι' αυτήν ήταν μονόδρομος - έτσι πίστευε τουλάχιστον.

Ο Κύριος που συνάντησε και της είπε τη γνωστή ατάκα:
"Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα" της φάνηκε ο κατάλληλος αρσενικός (βλέπε ο καθόλου εγωιστής χιμπαντζής) και έκανε την ανταλλαγή. Οι ομοιότητές μας με το ζωικό βασίλειο είναι τόσες πολλές τελικά που με κάνουν να αναπολώ το παλιό εκείνο τραγουδάκι :
"Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν..."

4 σχόλια:

Anthoula είπε...

Wow - 1. νόμιζα ότι οι χιμπαντζίδες είναι αυστηρά χορτοφάγοι...
2. Αυτές που δεν επιθυμούν να στηριχτούν σε αρσενικούς για τα τα βγάλουν πέρα τι είναι (πχ. όταν τελειώνει το νερό στον ψύκτη οι αρσενικοί συνάδελφοι ποιούν τις πάπιες, οπότε ο κλήρος πέφτει στις γενναίες, κλπ, κλπ, ...);

Αγνή είπε...

Χιμπατζής που ποιεί την πάπια??Να μια ακόμη ακραία μορφή τέχνης...

e-ioannis είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΙΜΠΑΤΖΗΣ ?
ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ !
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΜΑΚΙ ΣΤΑ ΑΓΑΜΑ ΚΟΡΑΣΙΑ !!!
ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ LIVE ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ !
ΟΧΙ ΣΕΞ ΚΑΛΕ !
ΕΚΠΟΜΠΕΣ !!!

evi είπε...

μου φαίνεται είστε λίγο εκτός θέματος ...
ανθή
εγώ δε μίλησα για αυτές που μπορουν να τα βγάλουν και μόνες τους περα. φυσικά και μπορουν . εγω μίλησα για ανταλλάγματα πάσης φύσεως . το παρε δώσε δηλαδή στις σχεσεις του ζωικού και του ανθρώπινου βασιλείου. ή μηπως τελικά είναι το ίδιο;

ιωάννη
για το καμάκι μιλησα και εγω.

αγνή
ποιά πάπια ??? μα ποια πάπια ??

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου