Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάς, το μεγαλείο σου!

Καυτά θέματα βασανίζουν την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες. Βασανιστικό- για όλους/ες τους/ τις Έλληνες/ίδες-το φλέγον ερώτημα: "χώρισε η "κυρία του κυρίου" τον κύριο και αν ναι, γιατί"?
Ερώτημα που βρήκε την κοινή γνώμη, ήδη, πολύ ταλαιπωρημένη από το άλλον φλέγον κοινωνικό ζήτημα: "Υπάρχει ροζ βίντεο με την ανερχόμενη να κάνει διάφορα, κι αν ναι, την εκβιάζουν? Θα μιλήσει ο πρώην της για αυτό"?
Κανονικά, ο ΟΑΕΔ σήμερα θα έπρεπε να κλείσει: Φτάνει πια με τις νέες κάρτες ανεργίας και τα εκπτωτικά κουπόνια! Εδώ ο κόσμος καίγεται...
Τυχόν απεργίες και μπλόκα (που σπάνια συμβαίνουν στην Ελλάδα, βεβαίως) θα έπρεπε να σωπάσουν, και να τηρήσουν εβδομάδες σιωπής για το δράμα που εκτυλίσσεται
Οι συναντήσεις για την ελληνική οικονομία θα έπρεπε να διεξαχθούν άλλες ώρες: τώρα ζούμε το δράμα! (Κι αυτός ο κύριος Αλμούνια: κανένα σεβασμό για το ελληνικό δράμα?? Τι σκληρός άνθρωπος! )
Ζούμε τραγικές στιγμές ως έθνος, φίλοι/ες μου: δράμα η ζωντοχήρα! Κι όλα αυτά...
σε μια Ελλάδα που η γενιά που θα έπρεπε να δηλώνει περήφανη για τη γνώση που στήριξε και πρόσφερε απλόχερα, αναρωτιέται, αυτοκρίνεται και αδικείται (http://giagia-antigonh.blogspot.com/2010/01/blog-post_26.html ),
σε μια Ελλάδα που ο δείκτης ανεργίας αγγίζει το 10%, με την ανεργία να "καλπάζει" ( http://www.express.gr/news/ellada/253562oz_20100115253562.php3 )
σε μια Ελλάδα που ο δείκτης φτώχειας φτάνει στο 20% για το γενικό πληθυσμό, το 23% για τους/τις νέους/ες και το 7% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει "ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι" ( http://news.trikki.gr/oikonomia/ellada/22961-2010-01-18-17-14-51 ).
Σωπάστε Έλληνες/ίδες! Ζούμε ένα δράμα! Και μας περιμένουν και χειρότερα: πού να ξεκινήσουν και οι μοιρασιές ...Κάντε κουράγιο!

14 σχόλια:

Dreameraki είπε...

Και λίγα λες!Εδώ στο Next Top Model τσακώνονται για το ποια έκανε προσθετική στήθους κι εμείς νοιαζόμαστε για μικρότητες περί πνεύματος και κοινωνίας!ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΤΟΥ ΜΑΣ!Εγω προσωπικά αναθεωρώ από τώρα κιόλας!

ELENI είπε...

ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΝ TV.... ΟΥΦ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΠΙΑ!!!!!!!!

Un par de neuronas... είπε...

Καλά, αυτά τίποτα δεν είναι. Σήμερα έχει βγει στην ισπανική τηλεόραση ένας δημοσιογράφος οποιός συνέντευξε έναν τύπο που βιάστηκε, βασανίστηκε και κάηκε ένα αναπήρο κορίτσι (ανάπηρο σωματικά και διανοητικά). Βγήκε από τη φυλακή σήμερα, μετά από 5 χρόνια. Ο δημοσιογράφος δικαιολογείθηκε την εγκληματική πράξη του, λέγοντας ότι ο δολοφόνος ήταν από μια φτωχή οικογένεια, δεν είχανε χρήματα, ούτε πόρους, ούτε εκπαίδευση! Αυτός εμφανίστηκε ως θύμα.
Καλεί στο πρόγραμμα η μητέρα του νεκρού κοριτσιού και κλαίει λέγοντας ότι είναι άδικο το γεγονός ότι αυτός ο τύπος είναι ήδη ελεύθερος και ο δημοσιογράφος της λέει, ουρλιάζοντας: ΣΚΆΣΕ!

Όταν μια χώρα δεν έχει ούτε ηθική, φίλη μου, είναι νεκρή.
Εσείς δεν έχετε ακόμα πάει τόσο μακριά...
Φιλιά.

Ευρύνοος είπε...

Καθώς είδες φίλη μου Αγνή, έχουμε δρόμο ακόμη να φτάσουμε την Ισπανία..
αν και είμαστε σε απόσταση αναπνοής..

όλα τούτα τα σπουδαία συμβαίνουν και τα χάνω διότι επιμένω ο βλάξ να βλέπω αηδίες (ντοκυμαντέρ, πώς έγινε τούτος ο πλανήτης στέρεος, πώς ζούνε τα κοάλα, και άλλα τέτοια χαζά)..

θα αυτοπυρποληθώ στην πλατεία του Τρελοχωρίου αμέσως..
ελάτε για μπάρμπεκιου..

υγ: η οθόνη μου δέν έχει αλλαχτεί ακόμη, μπαίνω ..λαθραία απο της συζύγου και ας προχωρήσουμε στο νέο μπλόγκ μέσω πρόσκλησης Αγνή.. τί λές; θα σου στείλω και mail..

καλό μήνα Αριστοτέλειες, με λιγότερα "γεγονότα" εύχομαι :)
(μπορούμε πάντα βεβαίως να κυρήξουμε την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης)..

Betty's Cuisine είπε...

Είναι γεγονός ότι έχω χάσει τον ύπνο μου με τα τελευταία νέα...μα να χωρίσει η Μενεγάκη; δεν το χωράει ο νους μου...αυτά είναι τα φλέγοντα θέματα αγαπητοί μου, όχι η κοινωνία που ζούμε και άλλες τέτοιες αηδίες!!!
αχ θα τρελαθώ, θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο!!!

D.Angel είπε...

Μόνο ένα;Μη σου πω και δύο!
Χα χα χα χα
Καλό μήνα κοριτσάρες!
Εδώ γύρω είμαι δε χάνομαι!
Το άλλο blog που με ρώτησες είναι
αυτό:
http://dark-angel-tattoo.blogspot.com/
Eυχαριστώ πολύ από καρδιάς!
Δεν έχω έμπνευσηηηηηηηη
Χα χα χα
Φιλιά πολλά

Αγνή είπε...

Είδες You may say i m a dreamer...
αυτά είναι προβλήματα. Πλέον και οι γυναίκες μαλώνουν για το ποια τα έχει μεγαλύτερα!!

Αγνή είπε...

Να τη σπάσεις Λενάκι!!

Να πάρεις το βιβλίο που σου δώρισα, θα το ευχαριστηθείς!

Αγνή είπε...

Καλά, Βερόνικα..

Περάσαμε κι εμείς μια τέτοια ηθική φάση τηλεόρασης που λέγεται ¨Μικρουτσικική φάση" Ένας "Δημοσιογράφος" μουσικός έκανε εκπομπές με κοινωνικό περιεχόμενο: ό,τι καβγάς, βρισιά κοκ έπαιρνε μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Χύμα το ήθος σε όλα!Άσε που ήταν μεσημέρι, και την ώρα που έτρωγες άκουγες από τη διπλανή τις πιο απίστευτες βρισιές..

Ευτυχώς η Μικρουτσικική φάση κατέρρευσε!

Αγνή είπε...

Καλά βρε Ευρύνοε,

Σκάι και συ???!!!Εγώ βλέπω κάθε απόγευμα το εκτός ορίων, μου αρέσει πολύ (αλλά βλέπω και το μεσημέρι αυτό με την ανταλλαγή κομμωτών, κι αυτό μου αρέσει!)
Μετά τρώω και μετά πάω βόλτα στη γειτονιά..Ζήσε την περιπέτεια δηλαδή!!

Αγνή είπε...

Μπέττυ,

Τι καινούρια μόδα είναι αυτό το θα πηδηχτώ από το παράθυρο και το λένε όλοι? Ενημέρωσέ μας!!

Βρε τη Μενεγάκη, δράμα!!!
Από το καλοκαίρι το τραγούδαγαν, τώρα έβγαλαν δελτίο τύπου..
Οικονομική κρίση γαρ...

Αγνή είπε...

Όκει Αγγελική..

μη χάνεσαι!!

e-ioannis είπε...

EΓΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,
ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΝΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ !!!

evi είπε...

οχι αλλο μενεγάκη !!!! έλεος - θα πηδηχτώ απ΄' το παράθυρο .
(αγνή ασε βρίσκω αδιάβαστη -ειναι θεϊκή ατάκα του Λεβεντη στο x factor)

τόσο σκουπίδι πραγματικά δε το αντέχω . ευτυχώς υπάρχει η μουσική και το ραδιόφωνο .

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου