Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

To νέο μουσείο της Ακρόπολης

Την Παρασκευή είχα την τύχη να δω το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Σε αύτη την επίσκεψη δεν με ενδιέφεραν τόσο τα εκθέματα (τα έχω δει τόσες φορές στο παλιό μουσείο) όσο το ίδιο το κτίριο του μουσείου.
Θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για ένα υπέροχο κτίριο, σεμνό και απέριττο, όπως θα έπρεπε να είναι ένα κτίριο δίπλα στον Παρθενώνα.
Είναι κατασκευασμένο από σίδερο και γυαλί. Δίνει την αίσθηση ελαφριάς κατασκευής, αν και πρόκειται για μεγάλο κρίσμα. Υπάρχει παντού πολύ φως και από κάθε όροφο φαίνονται οι υπόλοιποι εσωτερικοί χώροι, αλλά και ο βράχος της Ακρόπολης, καθώς και η Αθήνα.
Δεν νομίζω τόσο ότι έχει επιτευχθεί ο διάλογος ανάμεσα στο κτίριο του μουσείο και τον Παρθενώνα, που είχε αναφέρει ο αρχιτέκτονας του, ο Tschumi, γιατί δεν προσπαθεί να κυριαρχήσει, αλλά στέκεται χαμηλότερα και με μικρότερο ύψος ορόφου σχετικά με τον Παρθενώνα, όπως και θα έπρεπε.
Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο κτίριο και θα συνιστούσα να το επισκεφτείτε σε πρώτη ευκαιρία.

6 σχόλια:

Αγνή είπε...

Ανθούλα, όπως είπες και στο τηλέφωνο, πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις επάνω μέσα από το γυαλί ...

Βέβαια, όχι πολύ καλή ιδέα να φορέσεις φούστα όταν το επισκεφτείς.

Πραγματικά, φαίνεται τέλειο. Και εις ανώτερα (από ταξίδια εννοώ!!!!)

evi είπε...

αχ θα παω και γω σύντομα .... μπράβο ανθούλα για τις φώτο και τα σχόλια - έχεις και μια αρχιτεκτονική ματιά εσυ να μας ξεστραβώνεις . κριμα που δεν πηγαμε μαζί.

σωστα αγνή - μη βάλω φούστα - καλά που το επισήμανες !!!

e-ioannis είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ !!!

Ευρύνοος είπε...

Ασφαλώς και θα πάμε να το δούμε..

άντε, ελάτε κατα δώ Αριστο-τέλειες κυρίες μου να κανονίσουμε την επίσκεψη στο νέο μουσείο..

και είναι ευκαιρία διότι μέχρι το τέλος του χρόνου έχει μόνο 1 ευρώ νομίζω είσοδο..

μετά ποιός ξέρει πόσο..

απαράδεκτο να δίνει τετραμελής οικογένεια 48 ευρώ για να πάει στην Ακρόπολη ας πούμε..

χαιρετώ σας..

ELENI είπε...

καλη σας μερα κοριτσια,ανθουλα εχουμε καιρο να τα πουμε απο κοντα και ελπιζω η αγνουλα να σου ειπε τις εξελιξεις!!!!Ναι θελω να παω με την 1 ευκαιρια τωρα το καλοκαιρι και εγω να το δω.....φαινεται πολυ ωραιο.Φιλια πολλα

beelovers είπε...

Τυχερή . το μουσείο αυτό είναι η απάντηση στην άρνηση των Άγγλων που λένε ότι δεν έχουμε τον απαραίτητο χώρο για την φύλαξη και προστασία των μαρμάρων του Παρθενώνα . Φυσικά εμείς θα τα προσέχουμε και δεν θα κάνουμε γαμήλιες εκδηλώσεις στο μουσείο . Σήμερα η απογευματινή έγραφε ότι και η βουλή της Σκωτίας έχει ταχθεί με το μέρος της Ελλάδας για την επιστροφή του σημαντικότατου αυτού πολιτισμικού θησαυρού μας

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου