Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

sleeveface - έχει πλάκα !!!

ξέρετε τί είναι το sleeveface ?
είχα διαβάσει γι αυτό και μόλις είδα ένα βιντεάκι που δίνει και τις απαραίτητες οδηγίες. Και μιας και ο φίλος Alterego μας είπε ...μελετηρές , ε έκανα την έρευνά μου και ορίστε μερικά κατατοπιστικά περί sleeveface .
το sleeveface είναι ένα 'ιντερνετικό' φαινόμενο που δεν ξέρουμε ακριβώς πώς και πού ξεκίνησε. Η ιδέα είναι να πάρεις το εξώφυλλο (sleeve) ενός δίσκου (εννοώ δίσκο βινυλίου ) και να το προσαρμόσεις σε κάποιο μέρος του σώματός σου, ή στο πρόσωπό σου , έτσι ώστε να ταιριάζει. Μετά βγάζεις μια φωτογραφία με ένα εντυπωσιακό και κυρίως διασκεδαστικό αποτέλεσμα.
Δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα :
Ο Μανώλης Αγγελόπουλος !!! η φωτογραφία από το
http://nasosa.blogspot.com/2008/03/sleeveface-challenge.html
η φοβερή Bonnie στο 80's total eclipse of the heart ( τον είχα λιώσει αυτό το δίσκο)
ο Travolta λίγο 'πειραγμένος'
και ο Tom Jones !!!
Το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό και με πολλές προοπτικές να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου για ένα ωραίο αποτέλεσμα . Όσοι και όσες έχετε παλιά βινύλια , πάρτε φωτογραφικές μηχανές , βάλτε φαντασία και περιμένω τις sleeveface δημιουργίες σας. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και γιατί όχι και με τους δικούς μας δίσκους ;
Στο διαδίκτυο χτυπώντας αναζήτηση με τη λέξη sleeveface θα βρείτε πολλά μα πολλά παραδείγματα και βίντεο.
περιμένω τις πόζες σας!!!! Θα δοκιμάσω και εγώ

13 σχόλια:

e-ioannis είπε...

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ !!!

beelovers είπε...

Εάν το πάρουμε σαν μορφή τέχνης πραγματικά είναι πρωτότυπη. Εάν το πάρουμε από διαφορετικές σκοπιές , ίσος να εμφανίζει αυτό που έχουμε μέσα μας και θα θέλαμε να είμαστε . Πιθανόν με αυτήν την ενέργεια ο εμπνευστής της να ήθελε να μας δείξει πόσο ψέμα και υποκρισία υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο και ότι σχεδόν πάντα τα πράγματα δεν είναι όπως πολύ απλά φαίνονται . Η μπορεί ακόμη να ήθελε μέσα από αυτές να μας πει ότι τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να πούμε κάποια πράγματα χρησιμοποιώντας λέξεις και ενέργειες που δεν μας αντιπροσωπεύουν πραγματικά .

alterego είπε...

Ειδες ποσο δικιο ειχα; Πως εγω θα μαθαινα τι ειναι αυτο το sleeveface αν δεν εισασταν μελετηρες.
Καλημερα σαςςςςς

evi είπε...

@ιωάννη

είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό. περιμένω τις δικές σου sleeveface φωτος!!!!

καλημέρα

evi είπε...

@βασίλη

εγώ θα έλεγα ότι είναι ένα παιχνίδι φωτογραφικό που μπορεί να εξελιχθει σε μορφή τέχνης αφου χρειάζεται να επιστρατεύσεις φαντασία και να δημιουργήσεις μια δική σου εικόνα. Δε το εμβάθυνα βέβαια τοσο πολύ -δε νομίζω οτι εχει να κανει με υποκρισία . Ισως μπορείς να το πεις ενα παιχνίδι ρόλων .

καλημέρα

evi είπε...

@alterego

εεε το περίμενα οτι θα το πεις ... χαχα.
περιμένω τις sleeveface φωτος σας!!!
ξεσκονίστε τα βινύλιά σας και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!!!
καλημέρα

beelovers είπε...

Evi δεν έχω λόγω να διαφωνήσω μαζί σου διότι την παραπάνω μορφή τέχνης την έχουμε έως τώρα δει σε πολλά σατιρικά σόου (λαζόπουλο κλπ) , απλός ήθελα να τονίσω ότι πιθανόν κάποιοι εξ ημών να το χρησιμοποιήσουν ή και να το χρησιμοποιούν καθημερινά στην ζωή τους προσπαθώντας με αυτόν τον απαίσιο τρόπο να αποκρύψουν τις πραγματικές πτυχές του εαυτού του. Καλό μεσημέρι.
Φιλικά beelovers

evi είπε...

@Βασίλη

μασκες παντός τύπου δυστυχώς κυκλοφορούν και εκτός Τριωδίου αν σε αυτο αναφέρεσαι. Ο καθένας βέβαια είναι υπεύθυνος της εικόνας που δίνει στους αλλους .Απο την αλλη βέβαια είμαστε και ικανοί ή ενίοτε ανίκανοι να κρίνουμε, να αξιολογήσουμε , να αντιληφθούμε τι κρύβει ή τι δεν κρύβει ο άλλος και αν αυτό που βλέπουμε είναι real ή μια μαγική εικόνα. φυσικά είναι πέρα από κρίση και θέμα ενστίκτου . - Μεγάλο θέμα άνοιξες , ας μη το θίξουμε περιοσσότερο , κιας παραμείνουμε στο 'ελαφρύ΄παιχνίδι του sleeveface.

ευχαριστώ για τις επισημανσεις σου

beelovers είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο . Ας το πάμε ποιο χαλαρά είναι καλοκαίρι

kiki είπε...

Δεν έχει πολύ πολύ πλάκα;;;

evi είπε...

@Kiki

ετσι λέω και γω - έχει πολύ πλακα και σου δινει και την αισθηση της δημιουργίας (και με λιγη δοση από τη δόξα τους ίσως΄;;;) ας πουμε έγω πάντα ηθελα να γινω Bonnie Tyler !!!

admin είπε...

πρωτότυπο φανταστικό μποναδικό!! πολυ γέλιο :)))

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Ti όμορφα καλοκαιρινά ευάερα και ευήλια είναι όλα αυτά που μας είπες Εύη; Πιο πολύ αισθάνθηκα το καλοκαίρι μέσα από αυτά τα ωραία που μας αράδιασες, παρά απ' τον καιρό.
Χαλαρά τώρα. Η άδεια ante portas!!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου