Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Εγώ ήμουν η Jill ...

Μια ιδιαίτερη μέρα χθες για τις παιδικές και εφηβικές μου αναμνήσεις. Έφυγαν δυο από τους αγαπημένους μου ήρωες των χρόνων εκείνων. Όταν σκεφτόμουν να κάνω αυτή την ανάρτηση είχα ακούσει μόνο για τη Farrah Fawcett. Μετά ήρθε και η είδηση για τον Michael Jackson και με καταρράκωσε. Και αυτό το εννοώ - μη το θεωρήσετε υπερβολή. Να σας εξηγήσω , μάλλον να μοιραστώ αυτό το γκρέμισμα που ένιωσα .
Άκουγα τα τραγούδια του Michael.
χορεύαμε στις ντίσκο την δεκαετία του 80. Τα βίντεοκλιπ Thriller και Billie Jean , τα έβλεπα και τα ξαναέβλεπα, θαύμαζα τον τρόπο που χόρευε , το μοναδικό moonwalking . Τα αγόρια προσπαθούσαν να τον μιμηθούν και να χορέψουν έτσι, να ντυθούν σαν αυτόν με τα εφαρμοστά παντελόνια.
Ήταν ένας θρύλος , ήταν μια φωνή που ξεχώριζε , ήταν ιδιαίτερος και ιδιόρρυθμος Δε θέλω να ασχοληθώ με όσα έκανε μετά . Θα μείνει για μένα ως ο σταρ , το αγόρι του Thriller .
Οι εμμονές του τον οδήγησαν στο θάνατο. Θα είναι ζωντανός να χορεύει στις ντίσκο του 80 μαζί με την παρέα μου.
Και πάμε στην άλλη παιδική μου ανάμνηση :
Οι Άγγελοι του Τσάρλι
Το σήριαλ που δεν έχανα ποτέ.
Προβάλλονταν λίγο αργά το βράδυ και πάντα φρόντιζα να δείχνω καλή διαγωγή εκείνη τη μέρα ώστε να μ' αφήσει ο μπαμπάς μου να το δω. Το λάτρευα. Τόσο πολύ που στο σχολείο με τις φίλες μου το παίζαμε στα διαλείμματα. Στην Πέμπτη και Έκτη τάξη, είχαμε οι τρεις της παρέας γίνει οι Άγγελοι του Τσάρλι. Εγώ ήμουν η Jill. Και τρέχαμε να πιάσουμε τους κακούς , και περπατούσαμε μιμούμενες τον αέρα τους και παίρναμε τις πόζες τους - μέχρι και Charlie είχαμε , ένα αγοράκι που έτρεχε από πίσω μας .
H Farrah Fawcett ήταν η μεγάλη μου αδυναμία. Τα μαλλιά της , το χαμόγελό της , η αύρα που άφηνε ήταν μοναδικά. Πίσω από την πόρτα του δωματίου μου , εκεί που κολλούσα τις αφίσες , είχε περίοπτη θέση. Στο album που έβαζα φωτογραφίες , είχα σελίδες ολόκληρες με φωτογραφίες της που έκοβα από την Κατερίνα και τη Μανίνα ...Αχ, αχ τις έχω ακόμα κάπου. Μέχρι και σήμερα παρακολουθούσα την πορεία της , τον γενναίο τρόπο που αντιμετωπισε την ασθένεια της. Ήταν μια σταρ, έλαμπε μέχρι τέλος. Η Jill , η ξανθιά άγγελος , θα τρέχει εκεί στους διαδρόμους του δημοτικού σχολείου, να κυνηγάει τους κακοποιούς και να αφοπλίζει με το χαμόγελό της.
Ουφ βαρύ ήταν όλο αυτό το γκρέμισμα . Ήταν δικοί μου άνθρωποι , ήταν οι παιδικοί μου και εφηβικοί μου ήρωες. Θέλω να κλάψω. Αντίο...

12 σχόλια:

ELENI είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩς ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕς ΕΙΔΗΣΕΙς, ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ MICHAEL ΤΟ ΤΕΛΟς ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, Η JILL ΟΜΩΣ......ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΙς ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΙς JILL ..ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ -ΧΑΙΤΗ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΧΑ.....ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ....ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.....

alterego είπε...

Μπροστα στον θανατο ειμαστε ολοι ισοι.
Δυστυχως η ευτυχως αυτος δεν κανει διακρισεις, ουτε και ξερει τι θα πει σταρ.
Καλη σου μερα evi-jill

beelovers είπε...

Evi : Πραγματικά ο Jackson ήταν από τα μεγαλύτερα ιερά τέρατα της pop ίσος και το μεγαλύτερο . Το μεμπτό που υπήρξε στην σύντομη ζωή του ήταν η παιδεραστία ή παιδοφιλία . Όσον αφορά την Farrah Fawcett το παρακολουθούσα στην τότε κρατική τηλεόραση και θυμάμαι τα κορίτσια στο σχολείο να τραγουδούν οι άγγελοι του Τσάρλυ ήταν τρεις κλπ. . Και οι δύο θα ζούν πάντα στις καρδιές μας.

Αγνή είπε...

Κρίμα!! Σύμβολα εφηβείας για τους 35αρηδες-40αρηδες του σήμερα...

Αν ήταν η Σαμπρίνα, τότε θα καταρρακωνόμουν.. Ευτυχώς, ο δικός μου ρόλος είναι ακόμη εν ζωή.

Πάντως αν σκεφτείς: είτε κάνεις υγιεινή ζωή (βλ. Jill) είτε όχι (βλ. Μαικλ) ο καρκίνος... δε μασά τίποτα!! Τι καταραμένη ασθένεια!

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Έχεις δίκιο, μεγαλώσαμε με κάποιες εικόνες και κάποια πρότυπα κι ακόμα κι αν ο χρόνος τα άφησε πίσω και οι νέες γενιές δεν τα αναγνωρίζουν εμάς μας έχουν χαράξει πορεία ζωής κι έχουν ριζώσει στις καρδιές μας.

Θα ήμουνα ευγνώμων αν μου αφήνατε μιά κρίση στο blog μου για κάτι που γράφω τώρα...

Καλό μεσημέρι

e-ioannis είπε...

ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΑ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ !
ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ !

Ευρύνοος είπε...

Michael Jackson

best dancer ever

Farah Fossett

hotest babe ever..

και τα κοριτσάκια της εποχής έφτιαχναν το μαλλί αλα Jill..

χαιρετώ σας..

kiki είπε...

Αχ....κι εμείς ανελλιπώς το παρακολουθούσαμε, γενιά της Μανίνας και της Κατερίνας...Πολύ στενοχωρήθηκα και για τους 2, μα πιο πολύ για τη Φάρα που πήγε άδικα...

e-ioannis είπε...

ENIOTE EΠΑΙΖΑ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΥ !
ΔΙΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑ ΜΕ 3 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ !!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ !

e-ioannis είπε...

KAΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ?

admin είπε...

καλό ταξίδι να έχουν και σίγουρα εκεί που είναι , θα είναι καλύτερα!!

ΣΜΑΡΩ είπε...

Εγώ ήμουν η Κέλυ... Συμφωνώ απόλυτα και μ αντιπροσωπεύει η κάθε λέξη που έγραψες! Νομίζω πως όλοι και όλες της γενιάς μας πικραθήκαμε με τις δύο απώλειες. Μήπως είναι και λίγο η διαπίστωση ότι μεγαλώνουμε..?

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου