Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ελληνικός τελικός της Eurovision. Το ζήσαμε κι αυτό..

Φίλοι/ες, ξέρω ότι κάποιοι/ες από εσάς θα πείτε: "Άσε μας βρε Αγνή με τη Eurovision τώρα"!! και ίσως έχετε δίκιο... Γνωρίζετε όμως, όσοι/ες με ξέρετε από λίγο παλιότερα, ότι είμαι φανατική αυτού του Show, το περιμένω πώς και πώς κάθε χρόνο και ο τελικός -για μένα- είναι γιορτή.
Τυπική σε αυτή την ετήσια παράδοση, ήμουν στις επάλξεις στις 10 το βράδυ και περίμενα όλο λαχτάρα... Η απογοήτευση ήταν τεράστια! Τι ήταν τούτο??? Τα τραγούδια να κρίνεις, την παρουσίαση, το χορευτικό, τα τεχνικά λάθη με τα μικρόφωνα?? Πραγματικά, πολύ κακή διοργάνωση, πολύ κακή εκτέλεση, πολύ κακή ιδέα!
Σαφώς καταλαβαίνω την οικονομική κρίση, σαφώς καταλαβαίνω ότι σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο δεν μας παίρνει για λούσα και φανφάρες αλλά..... υπάρχει σαφής διαφορά στο λιτό, αξιοπρεπές, καλόγουστο και στο φτωχό, αναξιοπρεπές και κακόγουστο! Άλλο η Ελλάδα να βγει ως μια χώρα με οικονομικά ζόρια, κι άλλο ως ..φτωχός συγγενής.
Τα τραγούδια ήταν πολύ.... άσχημα, το Όπα του Αλκαίου που κέρδισε με πάει σε εποχές Ρακιντζή.. ...και να ρίξω και μια μπηχτή (ας βγάλω και λίγο ...κατινιά): θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το ταλέντο δεν είναι στα γονίδια! Μια χαρά είναι και τα ναυτιλιακά! (Ο νοών νοείτο)...
Δε θα επεκταθώ σε τραγούδια όπως ο Κινέζος (κάνω τον Κινέζο και προσπαθώ να το ξεχάσω), εκείνο το Χαχαχα και Λαλαλα (τραγουδώ το τραγούδι των Στρουμφ, λαλαλαλαλα) και το άλλο με αγγλικούς στίχους (που το μυαλό μου ήδη ξέχασε, σαν επώδυνη εμπειρία). Το τραγούδι του Πυροβολάκη τα είχε ΌΛΑ μέσα, σε ένα πάντρεμα λατέρνας.. το τραγούδι του Καραδήμου ήταν λίγο καλύτερο, αλλά για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι κι άλλο ένα τραγούδι, που πραγματικά..δε θυμάμαι καθόλου!!! Τουλάχιστον, ας στέλναμε τον Καραδήμο, εκτός κλίματος μεν, αξιοπρεπές δε!
Διάβασα και σχόλια ξένων που παρακολούθησαν τον τελικό της Ελλάδας... αφήστε το καλύτερα!! Επιεικώς κάποιοι/ες λένε ότι περιμένανε περισσότερα από εμάς.. Κι αναρωτιέμαι: αυτό το γλυκό κοριτσάκι, η Αυγουστάκη, που χορεύει ωραία, που έχει καλή φωνή, που είναι όμορφη και φρέσκια, που αν την ντύναμε μόνο με ένα φτηνό σεντόνι πάλι όμορφη θα έβγαινε...γιατί αποκλείστηκε? Λόγω διαρροής???!!! Φίλοι/ες, μας περιμένει μια ακόμη κακή εκπροσώπηση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.. δε μας έφταναν τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα, δε μας έφταναν τα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που ακούστηκαν παντού, δε μας έφτανε ο τίτλος "Ο παράδεισος των φοροφυγάδων"... τώρα θα ζήσουμε κι αυτό!
Θα μου πείτε.... έχουμε ζήσει και χειρότερα....

21 σχόλια:

ELENI είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ...ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ .....

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΥΠΟΥ'' ΚΟΥΡΚΟΥΛΗ''

ΞΕΡΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ!!!!!!1

ΤΙ ΚΑΙΡΟΣ !!!!!!

Ο BILL.....YOY KNOW BILLL' INOX'' ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!!!

You Pay Your Crisis είπε...

ευχαριστουμε για τη στηριξή σας

you pay your crisis.blogspot.com

evi είπε...

λοιπόν είδα αρκετό για να έχω άποψη.
το όλο στήσιμο ήταν μίζερο και τόσο σκοτεινό λες και είχαμε πένθος.

το μοναδικό τραγούδι που μου άρεσε ήταν του καραδήμου και ως τραγούδι αρκετά καλό και ως ερμηνεία.


τα υπόλοιπα από χλιαρά μέχρι πανηγυρτζίδικα. με απογοήτευσε πολύ ο Πυροβολάκης - περίμενα κάτι ακλύτερο από αυτό τον αχταρμα που παρουσίασε.

τώρα σχετικά με τον Αλκαίο, αν και γενικά μου αρέσει το στυλ του και έχει πει καλά τραγούδια στο απρελθον, το συγκεκριμένο δε με ξετρέλανε. Από την άλλη νομίζω αγνή μου ότι το αδικείς συγκρίνοντάς το με τον Ρακιτζή. είναι καλύτερο και σίγουρα έχει καποια εθνικ στοιχεία. ισως το βελτιωσουν και λίγο (ελπίζω).

ιδωμεν

υ.γ. ο δεκάχρονος γιός μου τραγουδάει από χθες οπα οπα και μου έχει κάνει τα νεύρα κουρέλι - συνοδεύεται και από χορευτικό

υ.γ.2 - ο καλός μου ήταν υπέρ του κινέζου με τη λογική ότι θα μας ψηφίσουν όλοι οι Κινέζοι . χαχα

φιλιά

Το blog της Θεσσαλονικιας. είπε...

Γεια σου Αγνη ..Δεν εχασα τιποτα που δεν το ειδα.Αν και το ειχα ξεχασει.Ελπιζω να εισαι καλα...Καλο Σαββατοβραδο...

Betty's Cuisine είπε...

Δεν ασχολήθηκα, γενικά δεν είμαι φαν παρά μόνο όταν πήγε ο Σάκης !!!
Εγώ θα έλεγα να μην πάρουμε καθόλου μέρος, θα γλυτώσουμε την ξεφτίλα και ένα σωρό λεφτά που ξοδεύονται άσκοπα...
καλό βράδυ.

Rosa Canina είπε...

πρώτη φορά που το είδα κ απογοητεύτηκα....
1. Σαν επιθεώρηση του Δελφιναριο... ήταν
2.Έχω σοκαριστεί με το τι @@@@@@ πληρώνουμε στην ΕΡΤ.
3.Μας σκιάξανε όλες αυτές οι κολαγονούχες 40αρες..
4.Κάγκουροι όλης της χώρας ενωθείτε! Εκτός από τον Πάνο Κιάμο έχετε έναν ακόμα λόγο να μας ταράζετε τα νεύρα..!
Καλή μας τύχη!!!!

Αγνή είπε...

Λενούλα,

σαφώς είναι καλύτερα να βγαίνεις έξω παρά να βλέπεις τηλεόραση, δεν το συζητώ.

Ακόμη και σε σκηνές Κουρκούλη (εμένα, ο Κουρκούλης μου αρέσει!! Ειδικά εκείνο το...που λέει κάτι σαν δεν μπορώ άλλο, και είναι χαρούμενο και γρήγορο...)

Βέβαια, στον τελικό στις 29 Μαϊου, η ιδανική έξοδος είναι στο οβάλ, απέναντι από το Λευκό Πύργο, στην τεράστια τηλεόραση...

Αγνή είπε...

YouPay Your Crisis

καλώς ήρθατε..

Αγνή είπε...

Ευούλα,
Ο πυροβολάκης ήταν μεγάλη απογοήτευση.... ένας άπειρος όγκος μουσικών πληροφοριών που σου έκαιγαν το κεφάλι...Πολύ κρίμα!

Ο Καραδήμος ήταν καλός, αν είχε κάτι... ένα όργανο, μια δεύτερη φωνή.. Πήγαμε και με τη Βίσση έτσι, αυτή και το μικρόφωνο, και δε θέλουμε να θυμόμαστε τι έγινε (αν και φορούσε εκείνο το τέλειο πουκαμισο-φόρεμα του Gaultier..το πιο ωραίο ρούχο που έχω δει..)
Ξέρω, ότι τον αδικώ τον Αλκαίο, εντάξει το χορευτικό ήταν πιο ζωντανό..αλλά 5 άνδρες στα μαύρα...ξέρω γω..μου θύμισε..τι να κάμω τώρα!!

ΥΣ. Αν είχαν δικαίωμα ψήφου οι Κινέζοι, εγώ θα το τραγουδούσα ως και στα κινέζικα..το 10% του πληθυσμού να με ψήφιζε..έφτανε!!!
Κουράγιο με τον μικρούλη μέχρι τον Μάιο, που θα το ακούμε συνέχεια..

Αγνή είπε...

Γεια σου θεσσαλονικιά,
πράγματι δεν έχασες πολλά...και δεν είναι τυχαίο που το ξέχασες (εδώ εγώ κόντεψα να το ξεχάσω..)

Αγνή είπε...

Μπεττούλα,

δε διαφωνώ και πολύ μαζί σου.. να έχουμε ζήσει στιγμές Σάκη και Έλενα...και να μας ρίχνουν τώρα σε αυτό..Βαρύ μου έπεσε!!!

Αγνή είπε...

Rosa Canina,

γέλασα πολύ με το σχόλιο σου!!! Αλήθεια! Αυτός ο Πάνος Κιάμος τι στην ευχή τραγουδά???
Είδες κολαγόνο κα κακό? ¨ολα τα μάγουλα πεταμένα...σαν τον ΕΤ τον εξωγήινο..Παπαπα!!!Και το μέτωπο...μα γέλιο, μα κλάμα, ακούνητο!!!Κι εγώ το σχολίασα αυτό, όταν το έβλεπα!

Μαγγίραααααα!!!!! Πού είστε??????Helpppppp!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΧΛΙΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.

Savvina είπε...

Εγώ δεν θα πώ :
"Άσε μας βρε Αγνή με τη Eurovision τώρα"!!
Εγώ θα πώ ότι αν δεν έβλεπα ανάρτηση δική σου για τη Eurovision θα έσκαγα.
Αυτό είναι αποκλειστικό δικό σου θέμα και κάθε χρόνο τα λές μια χαρά.
Μπράβο κοριτσάκι.
Για να δούμε τι θα κάνουμε φέτος.
Και επειδή είμαι άσχετη, πότε θα γίνει η Eurovision?
Καλή εβδομάδα να έχετε όλες σας.
Πολλά φιλιά.

Αγνή είπε...

Σκρουτζάκο,

Φοβάμαι μας περιμένει μεγαααααάληηη ήττα...
Δεν πειράζει: το βάζουμε στο γενικότερο πλαίσιο της οικονμικής μας κρίσης..

Αγνή είπε...

Σαββινάκι,

29 Μαϊου σας θέλω στις επάλξεις... κι επειδή, ως έχω καταλάβει, εσύ είσαι η κινητήριος δύναμη για τους σχολιασμούς του Ευρύνοου για τη Eurovision (αλλιώς σιγά μην άντεχε)..

σε θέλω δυνατή, ισχυρή και επίμονη!!

Αν και φέτος....τέλος πάντων...παράδοση είναι αυτή.. τι να κάμουμε!!

Rosa Canina είπε...

αααα μην εισαι απαισιοδοξη Αγνη...δες http://troktiko.blogspot.com/2010/03/4-eurovision.html
και οσον αφορα τον Κιαμο ειναι καψουρης νεοποπ ελληνας τραγουδιστης με τραγουδια που ποναει ο ηρωας σε επιπεδο κολικου για τον αλλον που εφυγε.http://www.youtube.com/watch?v=S-UJEN9eoTY&feature=related
αδυναμια της πρωην κακιας 'παρεας' χαχαχα

Αγνή είπε...

Rosa Canina,
μα πού το βρήκε αυτό το τρωκτικό??
Μήπως ξέχασαν κανένα μηδενικό???

Όσο για κακές παρέες που σε βάζουν να ακούς τέτοια πράγματα...να τις αποφεύγεις!!!
Να σε δω να χορεύεις Κιάμο (αν χορεύεται) με λαμέ και να σου πετάνε γαρούφαλλα....κι ας πεθάνω. Στο λαμέ να έχει κεντημένο λουλούδι!!

Άντε κανόνισε να πάμε για καφεδάκι!!!

Un par de neuronas... είπε...

Για προσωπικούς λόγους, έχω καθυστερήσει μερικές εβδομάδες για να ανταποκρινω τις παρατηρήσεις σου. Θα επικοινωνήσουμε και πάλι σιγά σιγά. Φιλιά.

Αγνή είπε...

Φιλιά Βερόνικα!! Εδώ είμαστε, μην ανησυχείς!!

Dreameraki είπε...

Είναι η πρώτη φορά που απλώς δεν ασχολήθηκα καν με το θέμα.Όχι πως γενικότερα ασχολούμαι,αλλά αυτή τη χρονιά ούτε καν άκουσα τα τραγούδια και το γενικό κουτσομπολιό.Μόνο κάτι πήρε το αυτί μου για τον Αλκαίο και αυτό τυχαία.Αλλά από αυτά που ακούω και διαβάζω από εδώ,δεν έχασα και τίποτα!Το μόνο σωστό που άκουσα στο ραδιόφωνο και συμφωνώ είναι πως μακάρι να μη κερδίσουμε γιατί με τους χαλεπόυς καιρόυς που μας περιμένουν οι φαμφάρες που επιδιώκουμε σαν λαός να κάνουμε για να φανούμε θα μας κοστίσουν ακριβά και μάντεψε ποιός θα τη πληρώσει πάλι!Πφφφ!Καλό βράδυ!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου