Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΤΑΚ συνέχεια...

Θυμάστε καλοί/ές μου φίλοι/ες που σας έλεγα για το Ετακ που μου ήρθε, που είχε επιβεβαιώσει ότι αποτελώ ένα πολύ σημαντικό οικοπεδούχο της Θεσσαλονίκης? ( http://aristotlewomen.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html )..
Έκανα όλα τα πρέποντα, πήγα, έκανα διορθωτική εμπρόθεσμα και μου είπαν να μην ανησυχώ και να περιμένω το καινούριο διορθωμένο ΕΤΑΚ.. Περίμενα, περίμενα, δεν ερχόταν. Λέω κι εγώ, άντε Αγνούλα σήκω να πας στην εφορία σου να δεις τι γίνεται!
Πάω παραμονή πρωτοχρονιάς, μην ανησυχείτε μου λένε. Πάω Ιανουάριο, υπαιτιότητα της εφορίας, μου λένε. Πάω Φεβρουάριο, πάλι υπαιτιότητα της εφορίας, μου λένε. Λέω εγώ γελώντας: "Βρε παιδιά, μην έρθει κανένα βαρβάτο και πάω φυλακή?", "Μα δε φταίτε εσείς" μου λένε και γελάμε όλοι μαζί.
Προχθές το πρωί, ξυπνώ και λαμβάνω το ταχυδρομείο μου... Βρίσκω (ανάμεσα σε λογαριασμούς) ένα ειδοποιητήριο από την εφορία ! Χαρά που πήρα, λες και τελείωσα την εργασία μου, ένα πράγμα! Σκέφτομαι: "Αγνούλα, άσε τους άλλους λογαριασμούς και γρήγορα στην εφορία, να ξεμπερδέψεις από αυτό".. Αμ δε!! Διαβάζω ότι έχω ληξιπρόθεσμα χρέη του ύψους 870 ευρώ και σε 15 μέρες το κράτος θα κινηθεί νομικά!! ΑΜΑΝΝΝ!!!
Πάω στην εφορία με τον καλό μου (πήρα κι ενισχύσεις δόξα τω θεώ) και με το που λέω "Γεια σας! Ήρθα για ένα λάθος του ΕΤΑΚ και πήρα ειδοποίηση", μια υπάλληλος με ρωτά "Ποια έκανε τη διορθωτική?". Λέω το επίθετο και μου λέει ¨Εγώ είμαι, ελάτε από δω" αλλά με ύφος "Φτου, σε μένα βρήκες να πέσεις". Αρχίζω περιγράφω τι έγινε με ένα σχετικό άγχος (αυτό ομολογώ, ήταν λάθος μου!!) και συμπληρώνει κι ο καλός μου (άντε! Κι αυτό λάθος μας!!)..
Τρεις υπάλληλοι μαζί μας λένε με άγριο τρόπο να μη μιλάμε μαζί κι ότι είναι απαράδεκτο να ζητάμε τα ρέστα από την εφορία, αντί να τα ζητάμε από τους λογιστές/τριες που έκαναν λάθος! Όταν όμως σας λέω άγριο ύφος...εννοώ άγριο ύφος και φωνή!! Ταράζομαι εγώ, αρχίζει να χτυπά η καρδιά μου δυνατά ενώ ο καλός μου αρχίζει και αυτός να υψώνει φωνή!
Μου είπαν ότι σύμφωνα με την εφορία, χρωστώ αυτά τα λεφτά και πρέπει να πάω να τα πληρώσω και να τα πάρω πίσω κάποτε (εντωμεταξύ, περιμένω ακόμη εκκαθαριστικό του 2008, με επιστροφή φόρου...). Λέω "Κοπέλες, λυπάμαι, είμαι άνεργη 2 χρόνια, δεν έχω 870 ευρώ! Άλλωστε, δεν τα χρωστώ, σας έφερα τρις το συμβόλαιο του διαμερίσματος και δήλωνα τα τετραγωνικά του μέτρα" (53 τ.μ. Να 'χα και καμιά έπαυλη, να πω άντε!!)..και συμπληρώνω: "μα δε με θυμάστε? Προχθές δεν ήρθα και μου είπατε υπαιτιότητα της εφορίας και γελούσατε με το αστείο "μη με στείλετε φυλακή"? Πετάγεται η υπάλληλος που μου είχε πει αυτά και λέει: "Εγώ δε σας είπα ποια υπηρεσία φταίει, και ποιο τμήμα.." Μωρέ, τι με νοιάζει εμένα ποιο τμήμα φταίει? Ο Υπουργός Οικονομικών είμαι? Η υπεύθυνη υπάλληλος επιμένει (με επιεικώς έντονο τρόπο, μην πω αγριοφωνή) ότι δεν πήγα συμβόλαιο, όταν το δήλωσα το 2005 (λάθος, γιατί η λογίστρια εντέλει το είχε καταθέσει) κι ότι οι λογιστές φταίνε για όλα και εμείς οι πολίτες που δεν ελέγχουμε και πάμε ζητάμε τα ρέστα και δεν πληρώνουμε τα χρέη μας (τα 870 ευρώ για το σπίτι των 53 τ.μ.) Δηλαδή,εμ! πληρώνουμε τους λογιστές, εμ! πληρώνουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, εμ! πάμε στην εφορία με φόβο λες και είναι εκτελεστικό απόσπασμα, φταίμε κι από πάνω!!Ντροπή μας!!
Ρωτώ αν υπάρχει κάποιος ανώτερος να απευθυνθώ και με θράσος μου λέει η μια : "Γιατί? Για να σου σβήσει το χρέος??Πάρ'το απόφαση, οφείλεις να το πληρώσεις και αυτό είναι", όπου εκεί έχει γίνει Τούρκος και ο δικός μου και τον παίρνω άρον-άρον (μην ξεμείνω κι από άντρα στα καλά καθούμενα!!).
Πάμε πάνω στο δικαστικό, όπου έχουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση (ευτυχώς) και μου λέει ένας υπάλληλος ότι αν το ΕΤΑΚ μου είναι μηδενικό, ας περιμένω τον έλεγχο! Κι αν έρθουν κι άλλα ειδοποιητήρια, ας κάνω υπομονή.. Και το πολύ-πολύ, ακόμη και δικαστήριο να γίνει, δεν υπάρχει θέμα γιατί έχω τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι είμαι εντάξει!! ΝΤΑΝ -ΝΤΑΝ!! ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ?? Εγώ σε δικαστήριο έχω πάει μόνο ως μάρτυρας υπεράσπισης, και πάλι έτρεμα..
Τέλος πάντων, για καλό και για κακό, πλήρωσα 50 ευρώ (πάνε αυτά!!), να μην πούνε ότι δε συμμερίζομαι τα ζόρια του κράτους!Και περιμένω... Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και συνέχεια..κι όχι τίποτα άλλο!! Δεν καπνίζω κιόλας, να σας πω τη μάρκα!!Μπας και με στείλουν πουθενά κοντά σας, κι έρχεστε να με βλέπετε πού και πού...

8 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Οπλίσου με "kalo kouragio" που είπε το ξένο αφεντικό και όλα θα γίνουν Αγνή..

μην μασάς, άσε να γίνει ότι δικαστήριο θέλει..
αφού έχεις τα χαρτιά σου μην μασάς..
και ΑΝ πάς σε δικαστήριο να πείς οτι θα κάνεις μήνυση για ψυχολογικά προβλήματα που σου προκάλεσαν και για συκοφαντική δυσφήμιση οτι χρωστάς ενώ είσαι πλήρως νόμιμη..

χαχα εκεί να τους δώ..

χαιρετώ σας :)

Un par de neuronas... είπε...

Πού έγηνε αυτό το γεγονό, στην Ελλάδα η στην Ισπανία;
Πρωχθές μία βλαμμενη δεν μου έδωσε ένα χαρτί για τους φόρους, ομολόγησε αυτή, γιατί μία κοπέλα της καφετέριας την σέρβιρε κρύο το καφέ!!!!
Θα γύρισω την επόμενη εβδομάδα όταν δεν θα έχω τα νέυρα και το στομάχι μου ανακατεμένο... Και τότε θα την κάνω μία ώμορφη καταγγελία!
Φιλάκια, φίλη μου.

ELENI είπε...

οπως λεει και ο ευρυνοος...ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ!!

Phivos Nicolaides είπε...

Θέλει ψυχραιμία η υπόθεση...

Αγνή είπε...

Μη μου λες τέτοια Ευρύνοε, φοβάμαι..
Λες δηλαδή ότι θα με πάνε στο δικαστήριο? Γιατί εγώ το απέκλεισα αυτό!
Ό,τι με γράφει, τι να πω...Έχω και καθαρό ποινικό μητρώο, οπότε μάλλον θα με στείλουν κάπου καλά..και το φαγητό, από όσο ξέρω, δεν είναι και τελείως χάλια. Αν μου φέρνει κι ο καλός μου καμιά σοκολάτα... θα την περάσω την οικονομική κρίση ανώδυνα!

Αγνή είπε...

Αμάν βρε Βερόνικα, κι εκεί τα ίδια???!!

Αχ, δεν μου έλεγες μήπως και οι δικές μου είχαν κρύο καφέ?? Θα έπαιρνα μια κανάτα καυτό καφέ και κουλουράκια και θα πήγαινα!!!

Αγνή είπε...

Ελένη, μασάω δε θα πει τίποτα!!

Αγνή είπε...

Φοίβο, αρχίζω και την χάνω...

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου