Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Μια κουβεντούλα με το Θεό.

Σήμερα είχα θρησκευτικές και πνευματικές ανησυχίες. Λίγο η αλλαγή κυβέρνησης που με αποδιοργάνωσε, λίγο το φθινοπωρινό τοπίο που με μελαγχόλησε, λίγο αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο που με αγχώσανε,...όλα τα παραπάνω, τέλος πάντων, με οδήγησαν σε μια εσωτερική ανάγκη να απευθυνθώ στις σταθερές αξίες.
Και ποια σταθερότερη αξία από το Θεό? Για κάποιους/ες η Ανώτερη Δύναμη που ρυθμίζει την ισορροπία, για κάποιους/ες ο Φιλεύσπλαχνος που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά του ανεξαιρέτως, για κάποιους/ες ο τιμωρός κακών συμπεριφορών.

Επειδή όμως οι φακές βράζουν μέσα και δεν μπορώ να βγω έξω, ενστερνίστηκα την οπτική των φανατικών του διαδικτύου για το Θεό και τη θρησκεία. Για τους/τις φανατικούς/ές του διαδικτύου,λοιπόν, η θρησκεία πλέον αποτελεί κομμάτι της cyberculture και οι θρησκευτικές αξίες και τελετουργίες γίνονται τεχνολογικό κατασκεύασμα .

Για του λόγου το αληθές δείτε: http://www.thechurchofgoogle.org/ : η εκκλησία μέσα από τα μάτια της google. Πιστοί/ές όλου του κόσμου, πάρετε τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια και ψάξτε μέλη της εκκλησίας σας για να μοιραστείτε τις θρησκευτικές ανησυχίες σας και να πληροφορηθείτε για ο,τιδήποτε θρησκευτικό σας απασχολεί.

http://www.catholicireland.net/talk2god/ : ιστοσελίδα για online παιδικές προσευχές. Δίνει το παιδάκι τα ονόματα για τα οποία θέλει να προσευχηθεί και με επανειλημμένα clicks έχει μια ενδιαφέρουσα προσευχή και σχετικό κήρυγμα. Η ιδέα ανήκει στους καθολικούς της Ιρλανδίας (http://www.catholicireland.net/pages/index.php)

Επειδή όμως και η προσευχή έχει τα βήματά της, σας προτρέπω να διαβάσετε το άρθρο της Sheeri Mitchel, How To Talk To God: 4 Easy Steps (http://elev8.com/prayer-support/how-to-talk-to-god-4-easy-steps/)... Βήματα που θυμίζουν οδηγίες επαγγελματικών συνεντεύξεων, ώστε μη γίνουμε ρεζίλι στην αυτοπαρουσίασή μας στο θεό!!!

Αλλά και μια online διαδικασία εξομολόγησης είναι εφικτή: πχ η Εκκλησία της Αγγλίας παρέχει τη δυνατότητα στήριξης και συμβουλών μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης πολύς κόσμος επισκέπτεται διαδικτυακά την εκκλησία http://news247.gr/a/5!63150

Μια ακόμη εταιρεία η experience project σας δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε ομάδα ανωνύμων μελών που θέλουν αν επικοινωνήσουν με το Θεό και να ξαλαφρώσουν από τις αμαρτωλές ιστορίες τους (http://www.experienceproject.com/groups/Want-To-Talk-To-God/143878)

Βεβαίως η online Προσευχή σας μπορεί να συνδυαστεί με την κατάλληλη μουσική. Η ιστοσελίδα http://www.lds.org/churchmusic/ σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε θρησκευτικά κομμάτια και να δημιουργήσετε τη δική σας εκκλησιαστική μουσική.

Μήπως σας φαίνονται προχωρημένες οι ιδέες αυτές για την ελληνική πραγματικότητα? Κάνετε λάθος, καθώς η Ιερά Μητρόπολη της Σύρου σας δίνει τη δυνατότητα μέσω email να σας σταλεί μια προσευχή από την Παναγία της Τήνου https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0sSE-435AF6MJdutGrMejWY9r1ai6ENmcgTqVueAR1XSGQUAAvwNJVMVvJz2T2uW_RIubpqFmzC_tSm2x0gxycqblil2GkL8d98Z9R8UhEfFQr_tvQZfCNxFpsuB72S0ZTQQY_TxNL_0/s1600-h/e+panagia.JPG

Καταλαβαίνω ότι σε κάποιους/ες από εσάς ίσως να μην ακούγονται καλά όλα αυτά. Μπορείτε όμως να εκφράσετε τα παράπονα σας στο θεό αυτοπροσώπως. Μπορείτε να του γράψετε ένα γράμμα, το οποίο θα λάβει μέσω της ιστοσελίδας http://www.lettertogod.net/.

Αν όμως σας πνίγει το δίκιο και θέλετε μια άμεση κουβέντα μαζί του, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα http://www.titane.ca/igod/. Και προσέξτε γιατί πολλές φορές εκνευρίζεται πραγματικά με την ανθρώπινη καχυποψία!

4 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΕΠΙΔΗ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΣΤΟ ΘΕΟ ΜΙΛΑΣ ΜΕΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ευρύνοος είπε...

Και νά!
ο Θεός είναι εδώ..
τώρα και στο ίντερνετ..

Αγνή, ο κόσμος έχει ανάγκη απο προσευχή κι έναν ώμο για να στηριχτεί..
οπότε τα μαγαζιά αυτά έχουν μπίγκ μπίζνες..

και πότε δέν είχαν άλλωστε;
τα πλουσιότερα μαγαζιά του πλανήτη ήταν και θα είναι..

καλό βράδυ :)

Αγνή είπε...

Ακριβώς όπως τα λες Θανάση... αλλά βλέπεις.. είναι και η θρησκεία εμπόριο. Και προφανώς πολύ επιτυχήμενο για να υπάρχουν τόσα sites!! Ο Θεός να μας φυλά...
Καλησπέρα και καλή δύναμη!!

Αγνή είπε...

Και τα πλουσιότερα και τα πολυσύχναστα και ... δίχως έξοδα αβάσταχτα!!Λίγα από αυτά τα μαγαζιά έχουν δυστυχώς ανιδιοτελές κίνητρο πίστης...Τι να λέμε!!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου