Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Για όσους/ες θέλουν να κάνουν κάτι πραγματικά χρήσιμο.. πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αν και έχω ξεκινήσει τις καλοκαιρινές μου διακοπές, έχω κρεμάσει τη διπλή αιώρα στα δύο πιο πυκνά δέντρα του κήπου κι έχω παγώσει τα ποτήρια μπύρας... δεν μπορούσα να σας ξεχάσω!
Για όσους/ες λοιπόν, έχουν μείνει ή επιστρέψανε στη βάση και αισθάνονται ότι δεν κάνουν κάτι χρήσιμο, να μια πρόταση να συμβάλλετε σε μια σημαντική προσπάθεια. Η φίλη Νεστωρία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ψυχολογίας, φιλοδοξεί να διεξάγει μια έρευνα σε σχέση με τις " δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ζωής" που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση υπολογιστή και διαδικτύο.
Σας παραθέτω το κάλεσμα της Νεστωρίας και σας παρακινώ να συμμετάσχετε. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα βρει η Νεστωρία μας:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Η εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου τις τελευταίες δεκαετίες έχει οδηγήσει στην εκτεταμένη χρήση και την κυριαρχία τους στις περισσότερες πλευρές της ζωής μας. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι η υπερβολική ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο (internet) είναι πιθανό να τους έχει δημιουργήσει δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ζωής όπως στις σχέσεις, την εργασία και γενικά στην καθημερινότητά τους. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακών μου σπουδών (Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων & των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων) γράφοντας τη διπλωματική μου εργασία αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτή τη σχέση με το διαδίκτυο. Παρακαλώ όποιος στη Θεσσαλονίκη θεωρεί ότι αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσκολίες, είναι άνω των 18 και επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μου, κάνοντας μια συζήτηση μαζί μου, να επικοινωνήσει στο παρακάτω mail: nestwria@yahoo.gr. Είναι αυτονόητο ότι θα τηρηθεί το απόρρητο της συνομιλίας και των προσωπικών στοιχείων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φραγκούλια Νεστωρία Ψυχολόγος"
Η βοήθεια όλων μας θα είναι πολύτιμη όχι μόνο για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μιας νέας επιστημόνισσας, αλλά και ..τα αποτελέσματα της έρευνας της μας αφορούν άμεσα. Να δούμε επιτέλους, γιατί είναι τόσο ελκυστικό το διαδίκτυο ώστε κάποιοι/ες να γράφουν από τη διπλή αιώρα (ονόματα δε λέμε).
Φιλιά πολλά φίλοι/ες ... τον σβήνω και πάω να συνεχίσω το φαγοπότι μου, γιατί με καλούν!
(θα τα ξαναπούμε όμως σύντομα)....

11 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Αγνή

εγώ καθώς καταλαβαίνεις χρίζω ψυχιατρικής παρακολούθησης..

μα τι κρίμα..

είστε μακριά..

τώρα, μόνο στον θεό μπορώ να ελπίζω..

καλό μήνα!

ELENI είπε...

ολοι αγνουλα ειμαστε σε φαση διακοπων ,ομως το laptop αγκαλια παρακαλω στην ξαπλωστρα .εγω αυτο κανω.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..........

ο παρατηρητης είπε...

ευχαριστως να σε βοηθησω μενω θεσσαλονικη και ειμαι 22 αν θες κατι πες μου οκ?

Leviathan είπε...

Kali epitixia me to metaptixiako! Kalimera!

Ιωάννα είπε...

Αν μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως !!!!νομίζω ότι είμαι κολλημένη με το pc αλλά όχι εξαρτημένη!!! Έχω κλίσει 24ωρο.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Μπράβο σου. Το ότι περνάς καλά (και χαίρομαι γι αυτό) δε σημαίνει για σένα ότι ξεχνάς και τις ανάγκες των φίλων που ζητούν τη βοήθειά σου! Γι αυτό από δω και πέρα θα περάσεις ακόμα καλύτερα και όταν έλθεις πες μας τις εντυπώσεις και τον τόπο των διακοπών σου.

Αγνή είπε...

Αχ Ευρύνοε,
τρελός που αναγνωρίζει την τρέλα του δεν χρειάζεται θεραπεία..Να ελπίζεις στο θεό κάποιοι/ες να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα της τρέλας τους!!Κυρίως οι κολλημένοι/ες με την εξουσία και τη δύναμη!!

Αγνή είπε...

Λενάκι,
δεν τη γλύτωνω από σένα.. γειτόνισσα το χειμώνα, γειτόνισσα και στις διακοπές. Εμείς οι δύο πάμε πακέτο!!

Αγνή είπε...

Γλυκύτατες Ιωάννες α και β,

είστε πολύ εντάξει που θέλετε να βοηθήσετε τη Νεστωρία μας! Μου αρέσει να βλέπω νέα παιδιά να έχουν την ωριμότητα της συνεργασίας. Εύγε και ξανά εύγε!Προχωρημένα μυαλά!!

Αγνή είπε...

Λεβιάθαν,
το ίδιο ισχύει και για σένα. προφανώς γνωρίζεις τι αγγούρι είναι ένα μεταπτυχιακό!

Αγνή είπε...

Φαίδωνα,

καλοπέραση χωρίς φιλία δεν υπάρχει. Οι καλοί φίλοι/ες το ξέρουν: Πάντα διαθέσιμη για φίλους/ες.. αλλά φίλους/ες τσεκαρισμένους/ες πια, όχι σκορπίσματα (γιατί το έχω κάνει κι αυτό).
Και ευτυχώς είμαι τυχερή: έχω καλούς/ες φίλους/ες που είναι κοντά και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα! Για αυτό κι εγώ.. πάντα διαθέσιμη για ό,τι ζητήσουν!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια: πραγματικά με συγκίνησες!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου