Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Καλοκαίρι στην πόλη!

Μέσα καλοκαιριού πια... η Εύη προτείνει λουτρά για τα λουμπάγκα.. είναι μια ιδέα. Υπάρχει όμως και μια άλλη, πολύ πρωτότυπη ιδέα: διακοπές στην πόλη!
Οι πόλεις, άδειες και ανακουφισμένες, δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα: Μη μου πείτε ότι δεν είναι υπέροχη η Θεσσαλονίκη χωρίς μποτιλιάρισμα. Μη μου πείτε ότι δεν είναι θεσπέσια η Τσιμισκή χωρίς ασφυκτική κίνηση στα πεζοδρόμια και η λεωφόρος Στρατού χωρίς κορναρίσματα και θυμωμένους οδηγούς. Μη μου πείτε ότι δε λατρεύετε την Άνω Πόλη χωρίς την υπερβολική και χωρίς τάξη κίνηση στους στενούς δρόμους.
Η παραλία επίσης σφύζει από ζωή! Οι πολύχρωμες καντίνες και τα καραβάκια-μπαρ (παρ' όλη την ηχορύπανση που προκαλούν) δίνουν μια χαρούμενη νότα στον περίπατο σας. Ευχάριστη και με ηρεμιστική δράση η παρακολούθηση του έργου πλανόδιων ζωγράφων (το φως της λαμπίτσας που κρέμεται από το καβαλέτο, δε σας προκαλεί μια γλυκιά νύστα;), το χάζεμα της πραμάτειας μικροπωλητών και το μασούλημα ποπκόρν ή ξηροκαρπίων (ειδικά φυστίκια με το περίβλημα).
Τα δε μπαράκια του κέντρου.. πραγματική απόλαυση: με επιλογή τραπεζιού και πιο περιποιημένα Μοχίτο, με το δυόσμο καλά χτυπημένο και χωρίς τσιγγουνιές στη σκούρα ζάχαρη.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι το/τη σύντροφο σας (αν είστε ζευγαρωμένοι/ες), 2 καλούς φίλους και (αν είστε άνδρας) μια δροσερή βερμούδα, (αν είστε γυναίκα) ένα πολύχρωμο και αποκαλυπτικό φορεματάκι! Και το βασικότερο: καλή διάθεση και όρεξη για παιχνίδι!
Διακοπές στη Θεσσαλονίκη λοιπόν (ή σε όποια πόλη μένετε) με ... νοσταλγικές σκέψεις πώς θα ήταν η ζωή, χωρίς τον ασφυκτικό κλοιό και το άγχος που προκαλεί η καθημερινότητα στην πόλη. Στο κάτω-κάτω, κάτι ξέρει ο Cocker!

23 σχόλια:

Daizy είπε...

Η Θεσ/κη είναι ούτως ή άλλως πολύ όμορφη πόλη..Η Αθήνα πάλι ακόμα κι άδεια,χάλια είναι!Αλλά παντού αν υπάρχει καλή παρέα..

Καλό απόγευμα!

elph είπε...

Καλά να περνάς Αγνή!
Το πιστεύω και εγώ ότι η πόλη μας είναι στα καλύτερά της τώρα.
Σε λίγες μέρες σας έρχομαι να την απολαύσω και εγώ.
Αρκετά με την αποτοξίνωση...

Rosa Canina είπε...

Ligo melagxoliki m fenete i poli twra....tn protimw m fasaria....auto t skiniko m aresei perissotero s kapoio nisi....

Ευρύνοος είπε...

Αγνή

ωραία δικαιολογία για όσους μένουν πίσω..
χαχα

συγνώμη που το μαρτύρησα..
χεχε

καλησπέραααααααα

Unknown είπε...

Ναι στη θεσ/κη με τη θαλασσα κοντα οχι στην αθηνα με το νεφος και η κοντινοτερη θαλασσα μια ωρα και σε ωρα που δεν κυκλοφορουν ολοι για μπανιο, γιατι διαφορετικα δεν πας .

ELENI είπε...

OXI ΦΙΛΕΝΑΔΑ.ΠΟΤΕΕΕΕΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ......ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ....ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΙΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΚΙ ΑΛΛΟ....ΦΙΛΙΑ

e-ioannis είπε...

KAΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΝΗ
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,
ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ !

evi είπε...

λοιπόν αγνή μου έχεις απόλυτο δικαιο. Χθές βράδυ καταπολέμησα τα λουμπαγκα μου βάζοντας το super καλοκαιρινό ροζ φορεματάκι ( ακολουθώ τις συμβουλες σου για χρωματιστα ) και ήπια φοβερά μοχίτο με μυρωδάτο δυόσμο στην παραλία της -οχι και τόσο άδειας λόγω αέρα - θεσσαλονικης .και ήταν τόσο όμορφα . ναι ψηφίζω summer in the city αν και μετραω μέρες για να φύγω...όπου και να είναι κανείς η καλή διάθεση μετράει.

καλό βράδυ

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Summer in the city, λοιπόν;

Δυστυχώς, για εφέτος, κάτι τέτοιο προβλέπεται και για εμένα (λόγω οικοδομής). Σκεφτείτε πως από την Παρασκευή είμαι σε (ένας Θεός να την κάνει) άδεια!

Τα φιλιά μου σε όλους και τις ευχές μου για μια καλή εβδομάδα.

Αγνή είπε...

Daizy και Ελευθερία,

τόσο δύσκολα στην Αθήνα ε? Η αλήθεια είναι ότι μια φορά ξεκίνησα κι εγώ στην Αθήνα να πάω για μπάνιο... και τελικά δεν έκανα.
Το κέντρο όμως χωρίς κόσμο ήταν όνειρο, ειδικά το βράδυ!!

Αγνή είπε...

Elph μου,

δεν είσαι κοντά μας τώρα ε? Τουλάχιστον η φάρμα σου είναι σκουπισμένη και καθαρισμένη!! Τι με βάζετε να κάνω. Άντε να έρθεις να κανονίσουμε καφεδάκι στην άδεια πόλη.

Αγνή είπε...

Rosa Canina,

δες την με άλλο μάτι. Όχι τι λείπει αλλά τι υπάρχει.

Σε πεθύμησα!!

Αγνή είπε...

Ευρύνοε,

εμ σου δίνουν κοκορέτσι, εμ μας ξεμπροστιάζεις.. μήπως οι 16 ήταν 17 τελικά?? Θα μου πεις...λάθος ίδρυμα!!
:)

Καλημέρα από την πολύβουη ξανά Θεσσαλονίκη.

Αγνή είπε...

Λενάκι,

την αδικείς την πόλη το καλοκαίρι. Βέβαια κι εγώ όταν θα φύγω.... μεταξύ μας... σιγά μην λέω τι ωραία τι καλά στην πόλη!!Κάνε καμία βουτιά και για μένα!!

Αγνή είπε...

Ευάκι και Γιάννη,

έτσι μπράβο! Επιτέλους! Δύο άνθρωποι που το πιάσανε το νόημα. Εννοείται Ευάκι, ότι βάζεις τα πολύχρωμα, σου πάνε πάρα πολύ!!!Και ρέγουλο με τα Μοχίτο!!

Αγνή είπε...

Πάνο,

σουτ!! Μην ακούσω λέξη!!! Σκέψου εμέ την καψερή που κάθομαι στην πόλη όχι λόγω οικοδομής, αλλά λόγω .... αφραγκοδομής!!

(βέβαια 1 Αυγούστου κάπου θα πάω κι εγώ η καψερή, αλλά δε θέλω να σε ...πληγώσω)..

Προς το παρόν, φίλε μου, σε στηρίζω!!Καλή δύναμη στις δουλειές σου και όλα καλά. Άλλωστε διακοπές μπορείς να κάνεις και στην Αθήνα: παίρνεις τη σύντροφο και πάτε σε ένα από τα πολύ ωραία εστιατόρια του κέντρου και το κάνεις λίγο στυλ... αμερικανιά... ξέρεις!! πρώτα απεριτίφ και μετά επιλέγεις εσύ τα πιάτα!!Πλέον, καλέ μου φίλε, μπορείς να το κάνεις χωρίς ενοχές!!
Καλημέρα από Θεσσαλονίκη. Να μας χτυπάς το κουδούνι πού και πού!

beelovers είπε...

Γεια σας κορίτσια . Θα συμφωνήσω ότι η Θεσ/νίκη τώρα είναι υπέροχη. Το έζησα δύο χρόνια (έμενα στην Καφτατζόγλου απέναντι από το πάρκο της ανθοκομικής ) και μπορούσα να απολαμβάνω τον καφέ μου στην βεράντα και να βλέπω τον Λευκό πύργο , να ακούω τα πουλάκια που ζούσανε στο πάρκο , χωρίς την φασαρία των αυτοκινήτων και χωρίς η βεράντα μου να γίνεται μαύρη από τον καπνό. Βέβαια το ημερολόγιο έγραψε 13/7 ώρα για διακοπές αύριο βράδυ φεύγω για ΧΑΝΙΑ . θα πιο και μερικές τσικουδιές για εσάς .

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

επειδή θα περάσω όλο το καλοκαίρι στην πόλη, παρακαλώ τους υπόλοιπους να παρατείνουν τις διακοπές τους, είναι ωραία η πόλη με λιγοστούς κατοίκους!!!!!!!!

kiki είπε...

Όντως οι μεγάλες πολεις όταν αδειάζουν είναι πολύ όμορφες!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Αγνούλα εγκρίνω και επαυξάνω!!
Μακάρι να είχα φέτος την τύχη και το προνόμιο να κάνω διακοπές στη Θεσσαλονίκη...

Αγνή είπε...

Γαστεροπλήξ,

εσύ κι εγώ θα αυτο-οριστούμε οι φύλακες της πόλης!!Ας φύγουν όλοι/ες ήσυχοι/ες: είμαστε εμείς εδώ!!!

Αγνή είπε...

Κική,

σε συχαριστούμε για την παρηγοριά αλλά....
τώρα να πούμε όμως ότι ζηλεύουμε για το πανέμορφο νησί σου? Αλλάζουμε για φέτος???Καλησπέρα Κική μας!!

Αγνή είπε...

Φαίδωνα,

αφού σου αρέσει τόσο... πάρε την οικογένεια, μπες στο αυτοκίνητο κι.. έλα!! Ραντεβού... σε επιλεγμένο ουζερί με σοεσιαλιτέ τα μύδια σαγανάκι! Η πρόσκληση είναι ανοιχτή! Καλησπέρα, Φαίδωνα!

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου