Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

βγάλε τα ρούχα σου και θα νιώσεις καλύτερα !

Γίνεται κουβέντα τελευταία σχετικά με τους εργασιακούς χώρους , αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα,αν και πού θα μπορούν οι καπνιστές να καπνίζουν .
Δε θα γράψω γι' αυτό - not me . Άλλωστε το κάπνισμα το έχω κόψει for ever και πίνω μόνο καφέ στον εργασιακό μου χώρο.

Αυτό που διάβασα όμως είναι διαφορετικό και πολύ 'προχωρημένο' : ο ψυχολόγος David Taylor που ειδικεύεται σε θέματα επιχειρήσεων ( α ρε επιστήμη αυτή η ψυχολογία !!! ) πρότεινε στους εργαζόμενους μιας εταιρίας στο Νewcastle να καθιερώσουν την ιδέα της ' Γυμνής Παρασκευής ' !!! για να τονώσουν το ομαδικό τους πνεύμα και να βελτιώσουν το ηθικό τους.
η είδηση από το
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/5718984/Staff-strip-naked-to-improve-morale.html
Ο ψυχολόγος κλήθηκε από την εταιρία για να βοηθήσει όταν απολύθηκαν έξι μέλη προσωπικού λόγω περικοπών και οικονομικής κρίσης . Ο κ. Taylor τους είπε ότι, με το γδύσιμο των ρούχων , το προσωπικό θα μπορούσε επίσης να ΄βγάλει' και τα εμπόδια για συζήτηση με τους συναδέλφους και να μιλήσει πιο ανοιχτά και ειλικρινά. Παραδέχτηκε ότι είναι η πιο extreme τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα αλλά αν και φαίνεται παράξενη, λειτουργεί.

Το προσωπικό της εταιρίας αν και διστακτικό στην αρχή , υιοθέτησε την ιδέα . Μόλις ξεπέρασαν την πρώτη αμηχανία και τον ΄τρόμο΄ δήλωσαν ότι ξεπέρασαν και τα εμπόδια επικοινωνίας με τους άλλους και ένοιωσαν απόλυτα άνετα και χαλαρά με το σώμα τους. Οι επιδόσεις τους στη δουλειά έχουν βελτιωθεί , όσο και οι διαπροσωπικές τους σχέσεις. Σας προειδοποίησα , πολύ προχωρημένη η ιδέα του ψυχολόγου και σίγουρα όχι για τα ελληνικά δεδομένα . Αφήστε που προσωπικά νομίζω ότι η επικοινωνία χτίζεται σταδιακά και κερδίζεται βάσει συμπεριφορών και στάσεων, αρετών και προσπάθειας. Και αν αύριο ερχόταν ο mr . Taylor και πρότεινε τις ιδέες του σε εμάς νομίζω ότι θα είχαμε τις παρακάτω -φυσιολογικές - και ελληνικότατες αντιδράσεις :
  • θα ξεσπάγαμε σε γέλια
  • θα μας έπιανε μια κρίση σεμνοτυφίας (όχι αδικαιολόγητη βέβαιως βεβαίως) και ένας πανικός - άσε που δεν προλάβαμε να χάσουμε και 5- 6 κιλάκια , δε μιλάω για κυταρίτιδες κτλ. , ....έπρεπε να έιχα πάει γυμναστήριο και να μην έτρωγα τόσα γλυκά ....
  • κάποιοι (αρσενικοί) πιθανώς θα χαίρονταν που θα έβλεπαν τα κάλλη της απέναντι συναδέρφου ( oh my God , τι ανωριμότης !!!)
  • μια σύσφιξη σχέσεων σε πολλαπλά επίπεδα θα ήταν ένα πιθανό ενδεχόμενο .

16 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

e-vi

η σύσφιξη των σχέσεων χωρίς την ελαχίστη ανωριμότητα πώς θα επιτευχθεί άραγε;)

στο Ελλάντα θα είχε τρελή πλάκα κάτι τέτοιο.. τα γυμναστήρια και οι διαιτολόγοι θα θησαύριζαν..
και αναρωτιέμαι.. οι Αγγλοι έχουν τα ψυχολογικά τελικά ή εμείς οι Ελληνες;
χμ..

ο ανώριμος..

Αγνή είπε...

Καλά να δουλεύεις με άνδρες στυλ Ρουβά και γυναίκες στυλ Παπαρίζου... να τα πετάξεις τα ρούχα μετά χαράς.
Αν όμως δουλεύεις, όπως και είναι συνήθως, με κυρίους στυλ... χμ... Παπαγιαννόπουλος (που μου είναι πολύ συμπαθής) και κυρίες στυλ.. χμ..Σαμιωτάκη (χήρα η καημένη πια)...δεν το βρίσκω και τόσο καλή ιδέα!!Ως ψυχολόγος μιλώ βεβαίως..

Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι θεραπευτικές προσεγγίσεις που βασίστηκαν στη σωματική επαφή και μερικοί/ές υπήρξαν και ..πιο τολμηροί/ές, πετώντας τα ρούχα. Έχω διαβάσει κάτι σχετικό, για Ελβετία αν θυμάμαι καλά..

elph είπε...

Εύη, στο δικό μας εργασιακό χώρο, δε νομίζω να μας παίρνει να βγάζουμε ρούχα.
Κάποιων οι ορμόνες είναι ήδη στο κόκκινο, και δε μιλάω για τους συναδέλφους....
Να γεφυρώσουμε με τέτοιο τρόπο τις όποιες διαφωνίες και παράπονα;
Θα αρχίσω να το σκέφτομαι.Για φαντάσου...
Να το προτείνω; (ξέρεις σε ποιον). Το εγκεφαλικό που θα πάθει φοβάμαι!


;)

beelovers είπε...

Φαντάζεστε στην δουλειά μου να βγαίνουμε άσκηση και να μην φοράμε τίποτα εκτός από εσώρουχο παραλλαγής , κράνος και εξάρτηση . Θα ανέβαζε το ηθικό του στρατεύματος ειδικά τώρα που έχουμε και πολλές κοπέλες .

Savvina είπε...

Καλησπέρα evi.
Φαντάζεστε να έρθετε στο κομμωτήριο και να μας βρείτε όλους γυμνούς?
Ωραίο θέαμα θα είμασταν!!!
Και όχι τίποτα αλλό απλά κολλάω σε αυτη την απόφαση γιατί πρόσφατα απέναντί μας άνοιξε μαγαζί με συστήματα παρακολούθησης.
Χαρές που θα κάνει ο ιδιοκτήτης του!!!
Θα μας βιντεοσκοπεί και θα πουλάει τρελλά.Και την επόμενη μέρα θα κυκλοφορούσαν τα βίντεο στο ίντερνετ.
Ε ρε γλέντια...

e-ioannis είπε...

ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ !!!
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ !!!!

:-)))

evi είπε...

@ ευρύνοε

και τρελός και ανώριμος ...δεν κάνεις για αυτό τον ψυχο-θεραπευτικο (καλα το ειπα αγνούλα; )τρόπο προσσέγγισης . ανεπείδεκτος ...πσσσσ

evi είπε...

@ αγνή

φαντάζεσαι να δουλεύουμε εσύ και γω με το Σακη στο απέναντι γραφείο;;;; σίγα μην περιμέναμε τον Mr Taylor για να συσφίξουμε τις σχέσεις μας..
(by the way κλεισε τραπέζι για σακη ). Δυστυχώς όλοι οι αγαπητοί συνάδερφοι χωρίς να θίξω κανένα (μη βαράτε ντε ) ουδεμία σχέση έχουν με Σακη ...οχι δε θα πάρω

evi είπε...

@elph

μη το προτείνεις καλύτερα !!! ξέρω , ξέρω . αλλά το σκέφτομαι και γελάααααω ... αντε κανόνισε καφεδάκι next week !!!

evi είπε...

@ Βασίλη

ηθικόν ακμαιότατον φαντάζομαι , φαντάζομαι

evi είπε...

@savvina

να σου πω το κομμωτήριο σαν χώρος μου φαίνεται λίγο πιο οικείος , σαν πιο εύκολα θα λειτουργούσε το σύστημα νομίζω... είναι έτσι κι αλλίως χώρος χαλάρωσης . τωρα για τον απένναντι ε σίγουρα τα γλέντια

φιλιά

evi είπε...

@ιωάννη

που εδω ... αντε για αγγλία σε βλέπω!!

Εφη είπε...

αν γινοταν αυτο , το πλυντηριο αυτοκινητων που εχουμε, θα ειχε τοση δουλεια, που δεν θα προλαβαιναμε να παρουμε ανασα. ακομη και τα καθαρα αμαξια θα τα εφερναν για πλυσιμο. με μερικες νεαρες υπαρξεις , καλιγραμμες, θα γινοταν παρελαση απο αμαξια για δηθεν καθαρισμα. δεν θα ειχαμε και αγχος αν τα καθαρισαμε καλα η οχι. γιατι ποιος θα ειχε ματια να δει ταμαξι του; αφου θα εβλεπε αλλα πραγματα, πιο ενδιαφεροντα;
καλη σου μερα

evi είπε...

@ εφη

σας έδωσα λοιπόν μια υπέροχη επιχειρηματική ιδέα . αντε καλές δουλειές !! έχω και πολλους πελάτες να στείλω...
φιλιά και καλημέρες

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Τελικά, θα συμφωνήσω περισσότερο με τον Ευρύνοο. Το λιγότερο που θα είχαμε να περιμένουμε είναι το να δώσουμε επιτέλους προσοχή στο σώμα μας, να το φροντίσουμε και να το γυμνάσουμε. Το περισσότερο... ίσως να δινόταν λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας!!!

Τα φιλιά μου σε όλους και τις καλημέρες μου.

admin είπε...

θέλω και εγώ!!!! έχουμε κάτι ωραίες κοπέλες στην δουλειά που και τι δεν θα έδινα να τις δω έτσι..εχεχεχχε!!
καλησπέρααα

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου