Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

Για όσους/ες θέλουν να κάνουν κάτι πραγματικά χρήσιμο.. πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αν και έχω ξεκινήσει τις καλοκαιρινές μου διακοπές, έχω κρεμάσει τη διπλή αιώρα στα δύο πιο πυκνά δέντρα του κήπου κι έχω παγώσει τα ποτήρια μπύρας... δεν μπορούσα να σας ξεχάσω!
Για όσους/ες λοιπόν, έχουν μείνει ή επιστρέψανε στη βάση και αισθάνονται ότι δεν κάνουν κάτι χρήσιμο, να μια πρόταση να συμβάλλετε σε μια σημαντική προσπάθεια. Η φίλη Νεστωρία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια ψυχολογίας, φιλοδοξεί να διεξάγει μια έρευνα σε σχέση με τις " δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ζωής" που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση υπολογιστή και διαδικτύο.
Σας παραθέτω το κάλεσμα της Νεστωρίας και σας παρακινώ να συμμετάσχετε. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα βρει η Νεστωρία μας:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Η εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου τις τελευταίες δεκαετίες έχει οδηγήσει στην εκτεταμένη χρήση και την κυριαρχία τους στις περισσότερες πλευρές της ζωής μας. Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι η υπερβολική ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο (internet) είναι πιθανό να τους έχει δημιουργήσει δυσκολίες σε διάφορους τομείς της ζωής όπως στις σχέσεις, την εργασία και γενικά στην καθημερινότητά τους. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακών μου σπουδών (Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων & των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων) γράφοντας τη διπλωματική μου εργασία αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτή τη σχέση με το διαδίκτυο. Παρακαλώ όποιος στη Θεσσαλονίκη θεωρεί ότι αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσκολίες, είναι άνω των 18 και επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μου, κάνοντας μια συζήτηση μαζί μου, να επικοινωνήσει στο παρακάτω mail: nestwria@yahoo.gr. Είναι αυτονόητο ότι θα τηρηθεί το απόρρητο της συνομιλίας και των προσωπικών στοιχείων. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φραγκούλια Νεστωρία Ψυχολόγος"
Η βοήθεια όλων μας θα είναι πολύτιμη όχι μόνο για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μιας νέας επιστημόνισσας, αλλά και ..τα αποτελέσματα της έρευνας της μας αφορούν άμεσα. Να δούμε επιτέλους, γιατί είναι τόσο ελκυστικό το διαδίκτυο ώστε κάποιοι/ες να γράφουν από τη διπλή αιώρα (ονόματα δε λέμε).
Φιλιά πολλά φίλοι/ες ... τον σβήνω και πάω να συνεχίσω το φαγοπότι μου, γιατί με καλούν!
(θα τα ξαναπούμε όμως σύντομα)....

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

3, 2, 1

ανέβηκα τα σκαλοπάτια του βατήρα
προχώρησα τρία βήματα
ατενίζοντας το γαλάζιο
ξεφορτώθηκα τα περιττά βάρη
άκουσα τη σιωπή εντός μου
κάλεσμα -πρόκληση .
Είμαι πια έτοιμη .
λίγα μόνο εκατοστά
από την πτώση -
από την πτήση -
3
2
1

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Ροβινσώνες και Γοργόνες : το νου σας !!!

μια χρήσιμη ταξιδιωτική οδηγία
για όλους και όλες εσάς που θα βρεθείτε
σε μαγικά νησιά
σε παραλίες ονειρεμένες
που θα γίνετε Ροβινσώνες και Γοργόνες
Προσοχή !!!
υπάρχουν παγίδες ...
υπάρχουν άγρια ζ'ώα ,
η θάλασσα είναι απρόβλεπτη .
μην ενθουσιάζεστε με τα
παντός είδους δώρα και γενικώς
μη μαζεύετε ό,τι βρίσκετε στο δρόμο σας !!!
Λίγη προνοητικότης δεν έβλαψε κανένα ...
(κοινώς κρατάτε και καμιά πισινή )

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Μα ...πού πήγατε όλοι/ες??

Μια διαδικτυακή μοναξιά με έπιασε... όλοι φύγανε.. κι έχω και την Εύη να ανεβαίνει το βατήρα...
Αλλά όχι!! Δε θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Πουθενά δε θα βρείτε καλύτερα! Υπάρχουν τρόποι να γυρίσετε!!

Μα δεν καταλαβαίνετε? Έχουμε ένα έργο από κοινού: να ομορφύνουμε την blogόσφαιρα.. Δε θέλω να φανώ καταπιεστική, αλλά είναι σοβαρά τα πράγματα!!Δε γίνεται να την κοπανάμε έτσι....

.... Εντάξει λοιπόν: παραδίνομαι!! Καλές βουτιές σε όλους/ες!!!!

Εύη μου: εγώ ακόμη 5 και σήμερα!!See you με μαγιό.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

the final countdown

άρχισε η αντίστροφη μέτρηση .
ανεβαίνω στο βατήρα .
αυτοσυγκεντρώνομαι .
ένας χρόνος σκληρής δουλειάς,
ένας χειμώνας με κρύο και βροχή,
και να που φτάνει η ώρα της αντίστροφης μέτρησης.
λίγα βήματα ακόμα ανάβαση , και μετά ...

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

κορίτσι με το παντελόνι

το να φορούν οι γυναίκες παντελόνι έγινε ζήτημα μεγάλο στις αρχές του αιώνα .
συνήθως οι γυναίκες αυτές που το τολμούσαν θεωρούνταν 'ανδρογυναίκες' ή ακόμα και αμφιβόλου ηθικής .
σήμερα όμως οι εποχές άλλαξαν και για τις γυναίκες το παντελόνι είναι αγαπημένο ρούχο κυρίως για πρακτικούς λόγους .
'φοράω το τζιν μου παντελόνι και πηγαίνω στη δουλειά , ή βγαίνω βόλτα ' τόσο απλό και φυσιολογικό ακούγεται .
Δυστυχώς όμως ακόμα και αυτό δεν είναι ούτε απλό ,ούτε φυσιολογικό για κάποιες γυναίκες .
Διάβασα την είδηση και σας τη μεταφέρω για να καταλάβετε το μέγεθος της οπισθοδρομικότητας και της ανισότητας που βιώνουν οι γυναίκες σε κάποιες χώρες :
14 γυναίκες συνελήφθησαν σε μια επιδρομή της αστυνομίας στην πρωτεύουσα του Σουδάν και μάλιστα οι 10 από αυτές μαστιγώθηκαν !!!! δημόσια γιατί παραβίασαν τον αυστηρό Ισλαμικό νόμο και τον επιβαλλόμενο dress code : φορούσαν παντελόνι
Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Λούμπνα Άχμεντ αλ Χουσέιν.
Είναι νόμος οι γυναίκες να φορούν Ισλαμική Σαρία από το 1989 ,καθώς το Σουδάν είναι υπό στρατιωτικό καθεστώς. Η συγκεκριμένη επέμβαση της αστυνομίας βέβαια ήταν ασυνήθιστη και υπερβολική , καθώς στον συγκεκριμένο χώρο συχνάζουν ξένες γυναίκες .
Η Λούμπνα Άχμεντ αλ Χουσέιν, η οποία δημοσιεύει σε τακτική βάση άρθρα της στην εφημερίδα της αριστεράς αλ-Σαχάφα και εργάζεται επίσης για την Αποστολή του ΟΗΕ στο Σουδάν (Unmis), συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Χαρτούμ και στη συνέχεια της απαγγέλθηκε κατηγορία ότι ήταν... άσεμνα ενδεδυμένη.
"Στις 3 Ιουλίου, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο. Αστυνομικοί μπήκαν μέσα και ζήτησαν από τις κοπέλες που φορούσαν παντελόνια να τους ακολουθήσουν", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο.
"Με συνέλαβαν μαζί με 12 άλλες κοπέλες (...) Δύο ημέρες αργότερα, 10 από αυτές εκλήθησαν στο αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Χαρτούμ και μαστιγώθηκαν 10 φορές η καθεμία", προσέθεσε η νεαρή γυναίκα, η οποία φοράει την ισλαμική μαντίλα.
Στις τρεις άλλες γυναίκες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ίδια, απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει του άρθρου 152 του σουδανικού ποινικού κώδικα, προσέθεσε η αλ Χουσέιν, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης.
Το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή 40 χτυπημάτων με μαστίγιο για οποιονδήποτε "διαπράττει μια άσεμνη πράξη ή μια πράξη που προσβάλλει τη δημόσια αιδώ ή είναι άσεμνα ενδεδυμένος".
"Θέλω οι άνθρωποι να ξέρουν τί συνέβη", σημείωσε η δημοσιογράφος.Οι γυναίκες μαστιγώνονται και παραμένουν σιωπηλές . Ξεκίνησε λοιπόν μια εκστρατεία , τυπώνοντας ακόμα και προσκλήσεις για τον Τύπο ώστε να παρευρεθούν στην επερχόμενη δίκη της.
'Δεν είναι μόνο δικό μου ζήτημα ' δηλώνει. Εκατοντάδες κορίτσια τα τελευταία 20 χρόνια , μαστιγώνονται επειδή φορούν παντελόνια και επιλέγουν να σιωπήσουν΄
Αυτά τα συγκλονιστικά συμβαίνουν σήμερα στο Σουδάν.
Κορίτσια όταν φοράτε το αγαπημένο σας παντελονάκι την επόμενη φορά , σκεφτείτε ότι αυτό δεν είναι και τόσο απλό για κάποιες άλλες γυναίκες . Και φυσικά πόσα άλλα ακόμα που εμείς οι 'πολιτισμένες' του Δυτικού κόσμου θεωρούμε αυτονόητα .
πηγές :
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=8334&pubid=4626828
http://guerrillanews.com/headlines/20719/Sudanese_women_flogged_for_wearing_trousers_in_violation_of_strict_Islamic_law

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Καλοκαίρι στην πόλη: εκτός των άλλων, ασφαλές!!

Αφιερωμένο στις φιλενάδες που θα μείνουν να μου κάνουν παρέα στην πόλη... και γκρινιάζουν..
Κοιτάξτε τι ρεζιλίκια γλυτώνουμε βρε.... ραντεβού για σαββατιάτικο δροσερό καφεδάκι στο κέντρο.... και δε θέλω ουουου!!!!

Το μωβ χρώμα

Μωβ: Αρχοντιά και Πνευματικότητα
Το μωβ είναι μυστήριο χρώμα: Συμβολίζει την εξουσία αλλά και την πνευματικότητα. Τα αντίθετα στοιχεία του ζεστού κόκκινου και του ψυχρού μπλε ενώνονται για να συνθέσουν αυτό το μυστήριο χρώμα.
Η φύση του μώβ: Το μωβ έχει μια πολύ ειδική σχεδόν ιερή θέση στη φύση: η λεβάντα, διάφορες ορχιδέες, η πασχαλιά καθώς και άλλα μωβ λουλούδια είναι συχνά ευαίσθητα και θεωρούνται πολύτιμα. Επειδή το μωβ προκύπτει από την ανάμιξη ενός δυνατού θερμού και ενός δυνατού ψυχρού χρώματος έχει και τις δύο ιδιότητες. Ένα μωβ δωμάτιο μπορεί να προωθήσει τη δημιουργηκότητα και φαντασία (ιδανικό για καλλιτέχνες), αλλά υπερβολή του μωβ μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.
Το μωβ χρώμα σε διάφορους πολιτισμούς: Είναι το χρώμα του πένθους για τις χήρες της Ταϊλάνδης, αλλά το μωβ ήταν επίσης το αγαπημένο χρώμα της βασίλισσας Κεοπάτρας. Παραδοσικά έχει συνδεθεί με την βασιλική εξουσία, ή καταγωγή, ή υψηλή θέση για πολλούς πολιτισμούς. Μωβ ρούχα φορούσαν βασιλιάδες και υψηλόβαθμα στελέχη.
Η χρήση του μωβ χρώματος: Το βαθύ ή και το λαμπρό μωβ υπονοεί πλούτη, ενώ πιο ανοιχτά μωβ δείχνουν ρομαντισμό και ευαισθησία. Αν χρησιμοποιούμε πιο κοκκινωπές αποχρώσεις δίνουμε πιο θερμή εικόνα, ενώ μωβ με περισσότερο μπλε αποχρώσεις ψυχραίνουν τη σύνθεση.
Χρήση του μωβ μαζί με άλλα χρώματα: Ένα βαθύ μελτζανί μαζί με ουδέτερους τόνους του μπέζ είναι ένας γήινος συντηρητικός συνδυασμός με λίγο μυστήριο, το οποίο οφείλεται στο μωβ. Το πράσινο και το μωβ μπορεί να δίνει έντονη αντίθεση όταν πρόκειται για βαθύς τόνους ή και λαμπερά χρώματα, ενώ αν χρησιμοποιηθούν ανοιτόχρωμες αποχρώσεις δίνει ένα χαρούμενο, ανοιξιάτικο σύνολο.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Ταξίδι στην Προύσα

`
Πήγα ένα σύντομο, αλλά πολύ συγκινητικό ταξίδι στην Προύσα. Αν θέλετε, ρίξετε μια ματιά στο βίντεο. Πέρα από τους κεντρικούς δρόμους που θυμίζουν μεγαλούπολη ζει ακόμη η παραδοσιακή Προύσα, με σπίτια που θυμίζουν Πάνω Πόλη της Θεσσαλονίκης (και πολλών αλλων περιοχών της Μακεδονίας). Η κεντρική τους αγορά στην πλατεία Zafer έχει πολλά πολυτελή επώνυμα καταστήματα. Η λαϊκή αγορά έχει υπέροχα φρούτα και φρεσκότατα λαχανικά. Τα φαγητά πολύ ποιοτικά και γευστικότατα (καμία σχέση με βαριά κουζίνα!) και οι άνθρωποι ευγενικοί, φιλικότατοι και αξιαγάπητοι.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Καλοκαίρι στην πόλη!

Μέσα καλοκαιριού πια... η Εύη προτείνει λουτρά για τα λουμπάγκα.. είναι μια ιδέα. Υπάρχει όμως και μια άλλη, πολύ πρωτότυπη ιδέα: διακοπές στην πόλη!
Οι πόλεις, άδειες και ανακουφισμένες, δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα: Μη μου πείτε ότι δεν είναι υπέροχη η Θεσσαλονίκη χωρίς μποτιλιάρισμα. Μη μου πείτε ότι δεν είναι θεσπέσια η Τσιμισκή χωρίς ασφυκτική κίνηση στα πεζοδρόμια και η λεωφόρος Στρατού χωρίς κορναρίσματα και θυμωμένους οδηγούς. Μη μου πείτε ότι δε λατρεύετε την Άνω Πόλη χωρίς την υπερβολική και χωρίς τάξη κίνηση στους στενούς δρόμους.
Η παραλία επίσης σφύζει από ζωή! Οι πολύχρωμες καντίνες και τα καραβάκια-μπαρ (παρ' όλη την ηχορύπανση που προκαλούν) δίνουν μια χαρούμενη νότα στον περίπατο σας. Ευχάριστη και με ηρεμιστική δράση η παρακολούθηση του έργου πλανόδιων ζωγράφων (το φως της λαμπίτσας που κρέμεται από το καβαλέτο, δε σας προκαλεί μια γλυκιά νύστα;), το χάζεμα της πραμάτειας μικροπωλητών και το μασούλημα ποπκόρν ή ξηροκαρπίων (ειδικά φυστίκια με το περίβλημα).
Τα δε μπαράκια του κέντρου.. πραγματική απόλαυση: με επιλογή τραπεζιού και πιο περιποιημένα Μοχίτο, με το δυόσμο καλά χτυπημένο και χωρίς τσιγγουνιές στη σκούρα ζάχαρη.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι το/τη σύντροφο σας (αν είστε ζευγαρωμένοι/ες), 2 καλούς φίλους και (αν είστε άνδρας) μια δροσερή βερμούδα, (αν είστε γυναίκα) ένα πολύχρωμο και αποκαλυπτικό φορεματάκι! Και το βασικότερο: καλή διάθεση και όρεξη για παιχνίδι!
Διακοπές στη Θεσσαλονίκη λοιπόν (ή σε όποια πόλη μένετε) με ... νοσταλγικές σκέψεις πώς θα ήταν η ζωή, χωρίς τον ασφυκτικό κλοιό και το άγχος που προκαλεί η καθημερινότητα στην πόλη. Στο κάτω-κάτω, κάτι ξέρει ο Cocker!

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

έχω λουμπάγκα !!!

παραμένουμε στο προηγούμενο θέμα μας αυτό με την Ελλάδα - Δημόσιο που λείπει σε διακοπές,
και κάνω μια άκρως δελεαστική και ωφέλιμη πρόταση
για όλους όσους δουλεύουν σκληρά όλο το χρόνο !!!
Αιδηψός
- θεραπεία γαι τη μέση και τα λουμπάγκα.
καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

η Ελλάδα απουσιάζει σε διακοπές - αφήστε μήνυμα

Να έχει 40 βαθμούς υπό σκιάν,
να λιώνουν τα πεζοδρόμια και γω μαζί τους,
να πρέπει να τα βάλω με το τέρας που λέγεται ελληνικό δημόσιο,
να δέχομαι κατά μέτωπον επίθεση από την Κυρία Γραφειοκρατεία ,
να με καρφώνει με το bic στυλό στο κούτελο,
και να έχω μοναδικό μου όπλο το μπουκαλάκι εμφιαλωμένου νερού στο χέρι -
πού πας ξανθό αθώο κορίτσι με το Ζαγόρι στο χέρι;

και εκεί που πας ποιόν νομίζεις πως θα βρεις;

λείπουν σε άδεια λέει -

έφυγαν σε άλλη γη σε άλλα μέρη / σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε / λες να πήγαν στη Σουμάτρα ; (τί συνειρμούς κάνω τέτοιες ώρες ...)

σήμερα βρήκατε κυρία μου (είστε και ξανθιά) να έρθετε;
που πας μαντάμ Ιούλιο μήνα ;

η Ελλάδα απουσιάζει σε διακοπές !!! γιατί η Ελλάδα ίσον δημόσιο και δημόσιο ίσον Ελλάδα .

ήμαρτον δε θα το ξανακάνω το λάθος καλέ μου κύριε αλλά τώρα τί να κάνω ;

και πίνω μια γουλιά Ζαγόρι μήπως και ανέβει το ηθικόν ( μεταξύ μας τίποτα δεν έγινε )

και μαζεύω το ξανθό τσουλούφι από το ιδρωμένο μου μέτωπο αλλά αποτέλεσμα μηδέν ...

Λυπούμαστε πολύ αλλά η Ελλάδα απουσιάζει σε διακοπές - αφήστε το μήνυμά σας και θα

επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν ....

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Η χώρα των ευτυχισμένων γυναικών

Διαβάζοντας ,(ναι!!! , διαβάζω- πιστέψτε το ) , χωμένη σε τεύχη εφημερίδας που εκδόθηκε το 1898 , για την οποία και θα σας γράψω προσεχώς , βρήκα το εξής , άκρως ενδιαφέρον άρθρο :
_____________________________
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Περίεργον αλλά και πρωτότυπον εικόνα των γυναικών και του συζυγικού βίου της νήσου Σουμάτρας μας δίδει περιηγήτρια διαμείνασα ολίγον καιρόν εις τον παράδοξον αυτόν τόπον.
Αλλ΄ όσον πρωτότυπος και ασυνήθης και αν είναι η εικών αυτή, δίδει όμως αναντιρρήτως σαφή ιδέαν της τελείας εκεί ευτυχίας της εγγάμου γυναικός. Διότι όλοι και όλα , νόμοι και άνθρωποι συντελούν εις τον προνομιούχον αυτόν τόπον εις την ευτυχίαν της γυναικός. Η περιουσία της οικογενείας ανήκει πάντοτε εις την γυναίκα, ο δε σκοπός του βίου του ανδρός είναι πώς να πλουτίσει την λατρευτήν της καρδιάς του.
Το διαζύγιον είναι πράγμα σπάνιον , ίσως διότι οι σύζυγοι δεν κατοικούν εις το ίδιον οίκημα . Ο σύζυγος έχει ίδιαν κατοικίαν , εις ήν τρώγει και διαμένει όλην την ημέραν , μεταβαίνει δε μόνον μετά το δείπνον εις την οικίαν της γυναικός , εις ήν και διανυκτερεύει.
Τα άρρενα τέκνα μένουν πλησίον της μητρός μόνον μέχρις ηλικίας τεσσάρων ετών, μεθ΄ό και μεταβαίνουν να ζήσουν με τον πατέρα των. Αι θυγατέρες μένουν πάντοτε εις το πατρικόν σπίτι.
Όταν ηλικιωθούν τα άρρενα ζουν πάντοτε εις την οικίαν της μητρός. Όταν δε υπανδρευθούν τους κτίζουν οίκημα πλησίον του μητρικού, εις το οποίον και εξακολουθούν να τρέφωνται μέχρις ενηλικιότητος των ιδίων θυγατέρων.
Όταν ο σύζυγος αποθάνη υψ'ωνουν προ της οικίας της συζύγου σημαίαν . Πρίν ή η σημαία αύτη αποσυντεθή εις ράκη , η σύζυγος δεν έχει το δικαίωμα να συνάψη δεύτερον γάμον. Αλλ' επειδή αι εγγαμοι γυναίκες είναι τόσον ευτυχείς εις τον τόπον αυτόν, δια τούτον αποφεύγουν την χηρείαν και το ύφασμα της σημαίας είναι τόσον λεπτόν , ώστε να ξεσχίζηται και αποσυντήθηται με τον ελάχιστον άνεμον .
________________________________________
το παραπάνω άρθρο είναι από την "Εφημερίδα Των Κυριών" ,
τεύχος 520, 15 Φεβρουαρίου 1898.
Η πρώτη γυναικεία εφημερίδα που εκδόθηκε από την Καλλιρρόη Παρρέν.
________________________________
Σχόλια - παρατηρήσεις
που κάνω διαβάζοντας το πολύ ενδιαφέρον , άκρως προφητικό άρθρο:
  • η ευτυχία και δη των γυναικών ήταν και είναι σπάνιο, σπανιότατο φαινόμενο ( because this is a man's world ) που για να το δει κανείς να γίνεται πράξη ίσως χρειαστεί να πάει και μέχρι την νήσο Σουμάτρα. ( που πέφτει αυτή η Σουμάτρα ; Ινδικός ωκεανός νομίζω)
  • θα ήταν χρήσιμο και σοφό να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σουμάτρας και η οικογενειακή περιουσία (όση απέμεινε από τους σπάταλους ) να περιέλθει στα ασφαλή χέρια των γυναικών.
  • να γίνει σκοπός του βίου των άνδρων πώς να πλουτίσουν την λατρευτή της καρδιάς τους . (αυτό μου άρεσε ιδιαιτέρως και το βάζω αυτούσιο)
  • τα παιδιά - αγόρια ή κορίτσια ας ζήσουν και πιό πέρα από τη μητρική στέγη μετά την ενηλικίωση , δεν πειράζει , οι καιροί άλλαξαν πλέον.
  • αυτό με τα ξεχωριστά σπίτια πολύ μου άρεσε - μακριά και αγαπημένοι ας πούμε ένα πράγμα . Ε , και δε χρειάζεται πια και κάθε βράδυ να έρχεται ο σύζυγος στο μητρικό σπίτι και να διανυκτερεύει. Συμφωνώ απόλυτα πώς είναι η λύση στη μάστιγα των διαζυγίων.
  • αλλά το καλύτερο είναι αυτό με τη σημαία.... είδατε αν περνούν καλά οι γυναίκες , όχι μόνο αποφεύγουν τον γάμο , αλλά τον επιδιώκουν . Τις σκίζουν τις σημαίες .
Οπότε η λύση φίλες μου για να είμαστε ευτυχισμένες και σεις φίλοι μου αρσενικοί για να μας βλέπετε χαρούμενες και χαμογελαστές είναι :
υιοθετούμε τις συνήθειες και τα ήθη των κατοίκων της Σουμάτρας ή αν δε σας αρέσει αυτή η ιδέα , μετακομίζουμε όλες μαζί στη Σουμάτρα , στη 'χώρα των ευτυχισμένων γυναικών' .

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

τα κύματα

Τη μέρα που είδα
με τα μάτια σου
τη θάλασσα,
άκουσα τα κύματα .
Κι ύστερα
τύλιξες
με ανάσες τους ώμους μου
κι έπαψα
να κρυώνω.

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009

βγάλε τα ρούχα σου και θα νιώσεις καλύτερα !

Γίνεται κουβέντα τελευταία σχετικά με τους εργασιακούς χώρους , αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα,αν και πού θα μπορούν οι καπνιστές να καπνίζουν .
Δε θα γράψω γι' αυτό - not me . Άλλωστε το κάπνισμα το έχω κόψει for ever και πίνω μόνο καφέ στον εργασιακό μου χώρο.

Αυτό που διάβασα όμως είναι διαφορετικό και πολύ 'προχωρημένο' : ο ψυχολόγος David Taylor που ειδικεύεται σε θέματα επιχειρήσεων ( α ρε επιστήμη αυτή η ψυχολογία !!! ) πρότεινε στους εργαζόμενους μιας εταιρίας στο Νewcastle να καθιερώσουν την ιδέα της ' Γυμνής Παρασκευής ' !!! για να τονώσουν το ομαδικό τους πνεύμα και να βελτιώσουν το ηθικό τους.
η είδηση από το
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/5718984/Staff-strip-naked-to-improve-morale.html
Ο ψυχολόγος κλήθηκε από την εταιρία για να βοηθήσει όταν απολύθηκαν έξι μέλη προσωπικού λόγω περικοπών και οικονομικής κρίσης . Ο κ. Taylor τους είπε ότι, με το γδύσιμο των ρούχων , το προσωπικό θα μπορούσε επίσης να ΄βγάλει' και τα εμπόδια για συζήτηση με τους συναδέλφους και να μιλήσει πιο ανοιχτά και ειλικρινά. Παραδέχτηκε ότι είναι η πιο extreme τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα αλλά αν και φαίνεται παράξενη, λειτουργεί.

Το προσωπικό της εταιρίας αν και διστακτικό στην αρχή , υιοθέτησε την ιδέα . Μόλις ξεπέρασαν την πρώτη αμηχανία και τον ΄τρόμο΄ δήλωσαν ότι ξεπέρασαν και τα εμπόδια επικοινωνίας με τους άλλους και ένοιωσαν απόλυτα άνετα και χαλαρά με το σώμα τους. Οι επιδόσεις τους στη δουλειά έχουν βελτιωθεί , όσο και οι διαπροσωπικές τους σχέσεις. Σας προειδοποίησα , πολύ προχωρημένη η ιδέα του ψυχολόγου και σίγουρα όχι για τα ελληνικά δεδομένα . Αφήστε που προσωπικά νομίζω ότι η επικοινωνία χτίζεται σταδιακά και κερδίζεται βάσει συμπεριφορών και στάσεων, αρετών και προσπάθειας. Και αν αύριο ερχόταν ο mr . Taylor και πρότεινε τις ιδέες του σε εμάς νομίζω ότι θα είχαμε τις παρακάτω -φυσιολογικές - και ελληνικότατες αντιδράσεις :
  • θα ξεσπάγαμε σε γέλια
  • θα μας έπιανε μια κρίση σεμνοτυφίας (όχι αδικαιολόγητη βέβαιως βεβαίως) και ένας πανικός - άσε που δεν προλάβαμε να χάσουμε και 5- 6 κιλάκια , δε μιλάω για κυταρίτιδες κτλ. , ....έπρεπε να έιχα πάει γυμναστήριο και να μην έτρωγα τόσα γλυκά ....
  • κάποιοι (αρσενικοί) πιθανώς θα χαίρονταν που θα έβλεπαν τα κάλλη της απέναντι συναδέρφου ( oh my God , τι ανωριμότης !!!)
  • μια σύσφιξη σχέσεων σε πολλαπλά επίπεδα θα ήταν ένα πιθανό ενδεχόμενο .

Αναγνώστες

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου